Clearwater Beach

wit zandstrand

  • Vooral bij zonsondergang zijn er veel toeristen bij Pier 60.
    Pier 60, Clearwater Beach
  • Clearwater Beach is meerdere keren uitgeroepen tot het beste strand van de VS.
    Clearwater Beach
  • Clearwater Beach staat bekend om zijn brede witte zandstranden.
    Breed wit zandstrand

Clearwater Beach

Clearwater Beach ligt aan de Golf van Mexico aan de westkust van Florida. De plaats staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, daarom wordt Clearwater als een van de mooiste en beste stranden van de VS genoemd. Pier 60 is ook erg populair, hier komen veel toeristen samen, vooral bij zonsondergang. 'S Avonds komen veel muzikanten en artiesten naar de pier om de vele mensen te vermaken. Een wandeling over de promenade, waar diverse restaurants en winkels zijn gevestigd, is ook populair. Als je van eindeloze witte stranden houdt, raden we een uitstapje naar St. Pete Beach aan, ook hier zijn prachtige stranden.

Top 3 - Restaurants en bars

- Frenchy's Rockaway Grill: het is de grootste van in totaal vier restaurants in deze keten en ligt direct aan het strand. De        vissandwiches zijn hier erg populair. 'S Avonds wordt er livemuziek aangeboden.

- Shephard's Tiki Bar & Grill: deze Tiki Bar staat vooral bekend om zijn livemuziek. Met een heerlijk drankje  geniet u van de      prachtige zonsondergang of danst u op geweldige muziek. 

- Palm Pavillion Beachside Grill & Bar: direct aan het strand gelegen, hier kunt u bijv. zeevruchten eten, maar serveren ze        ook steaks, hamburgers, wraps en nog veel meer. De bar biedt ook goed avondentertainment.


Pier 60

Een erg populaire bestemming in Clearwater Beach is de beroemde Pier 60, mede vanwege het spectaculaire uitzicht. 'S Avonds komen hier veel muzikanten en straatartiesten samen om de toeristen te vermaken die hier elke avond komen genieten van de adembenemende zonsondergang.

Ook voor vissers is deze pier een paradijs, er is hier zelfs een 'aashuis' waar complete visaccessoires worden aangeboden. Ook is er een grote speeltuin voor kinderen, waar de kleintjes zich urenlang vermaken. Op de pier worden diverse evenementen gehouden. In het voorjaar b.v. het 'Pier 60 Sugar Sand Festival'. Bekijk de verschillende zandcreaties en sculpturen, waaraan zandkunstenaars van over de hele wereld elk jaar deelnemen. In de zomer krijg je het bioscoopgevoel direct aan het strand. Elke vrijdag wordt er een groot scherm opgezet om gezinsvriendelijke films te laten zien.Pier 60, Zonsondergang
Pier 60, Zonsondergang

Clearwater Marine Aquarium

Het Clearwater Marine Aquarium (CMA) is erg populair bij gezinnen. Het is een organisatie die zich sinds 1981 inzet voor het redden van verschillende zeedieren. Eerst wordt de opvang en verzorging van zieke of gewonde dieren verzorgd en na een succesvol herstel worden de dieren meestal weer vrijgelaten in het wild. Veel dieren voelen zich echter zo op hun gemak dat de dieren soms langer leven in het Clearwater Marine Aquarium. In de afgelopen jaren zijn de levens van dolfijnen, otters, zeeschildpadden en veel andere dieren gered. Uiteraard kunt u hier de verschillende zeedieren bezoeken.

De CMA was onder andere de thuisbasis van de dolfijn "Winter", die bij veel kinderen bekend is uit de film "Mijn vriend, de dolfijn". Het tweede deel van de film gaat ook over de dolfijn "Winter" en een babydolfijn "Hope", deze dolfijn werd ook gered en weer gezond gemaakt door het Clearwater Marine Aquarium.

Verder worden hier boottochten georganiseerd om de flora en fauna uitgebreid te ontdekken. Tijdens de begeleide dierenobservatietour krijg je veel indrukken en informatie over de zeedieren en het leven in de onderwaterwereld.


Zeeschildpad
Zeeschildpad