Cody

Westernstad bij de ingang van Yellowstone NP

  • Cody - Hotel Irma
    Cody - Hotel Irma
  • De geisers van Yellowstone
    Yellowstone NP

Cody, het Wilde Westen

Cody biedt u het ultieme western gevoel! Met zijn unieke rodeo scene wordt deze plaats nog steeds als de rodeohoofdstad van de wereld beschouwd. Cody werd in 1896 gesticht door de bisonjager William Frederick Cody, ook wel bekend onder de naam Buffalo Bill. Tegenwoordig speelt de cowboycultuur hier nog steeds een grote rol en vele musea en gebouwen doen dan ook denken aan het Wilde Westen tijdperk. In het historische centrum van Cody zijn tal van galerijen gevestigd die de werken van bekende West-Amerikaanse kunstenaars laten zien. Voor veel bezoekers is Cody het vertrekpunt om het beroemde Yellowstone National Park te bezoeken.


Onze top 3!


1. Yellowstone Nationalpark: Dit oudste en een van de meest intrigerende nationale parken in de VS staat bekend om zijn meer dan 300 actieve geisers, warmwaterbronnen en borrelende modderpotten.


2. Buffalo Bill Center of the West: Het centrum van de cowboycultuur met verschillende musea, evenementen en shows.


3. Old Trail Town: Openluchtmuseum waarin een Wild West-dorp met tal van historische gebouwen en objecten op authentieke wijze zijn nagebouwd

Yellowstone Nationalpark

Dit in 1872 opgerichte nationale park is met een oppervlakte van bijna 9000 vierkante kilometer niet alleen de oudste, maar ook één van de meest bekende en waarschijnlijk meest bijzondere parken ter wereld. Dit meesterwerk van de natuur trekt ongeveer drie miljoen bezoekers per jaar. Het grootste kenmerk van dit gebied zijn natuurlijk de ontelbare actieve geisers, stomende bronnen en kleurrijke waterbassins. 

De beroemdste geiser is de "Old Faithful", die zijn waterfontein stipt elke 60 tot 90 minuten de lucht in blaast. Het landschap is ontstaan dankzij de geothermische activiteit onder de oppervlakte.  Het park biedt kristalheldere meren en rivieren tussen de hoge bergen, ravijnen, watervallen, uitgestrekte graslanden en een verscheidenheid aan wilde dieren zoals elanden, lynxen, poema's, grizzly en zwarte beren. En natuurlijk de bijna uitgestorven bizons, die ook een waar hoogtepunt van het park zijn. De meer dan 1500 kilometer aan paden door de spectaculaire natuur bieden een goede kans om een van de dierlijke bewoners tegen te komen. Dankzij de verschillende activiteiten en programma's die vooral in de zomer worden aangeboden, zoals paardrijden, varen, wandelen, wandelen met kampvuur en lezingen, kunt u ook meerdere dagen in het park actief invullen.

Lees hier meer over Yellowstone NP.

Yellowstone np
Yellowstone np

Buffalo Bill Center of the West

Treedt hier in de voetsporen van de cowboys en indianen in de vijf musea: het Buffalo Bill Museum, het Cody vuurwapenmuseum, het draper natuurhistorisch museum, het Whitney Western Art Museum en het Plains Indian Museum. Het centrum is in 1917 opgericht ter ere van William Frederick "Buffalo Bill" Cody, oprichter van de stad Cody. Het is een van de oudste en meest uitgebreide museumcomplexen in het hele Westen van Amerika. Het Plains Indian Museum organiseert ook elk jaar een powwow in juni, waar ongeveer 28 indianenstammen het tegen elkaar opnemen met meer dan 200 dansers en drummers in verschillende categorieën, waardoor het publiek dichter bij hun cultuur en tradities komt.

Buffalo Bill Center of the West
Buffalo Bill Center of the West

Old Trail Town

Het Yellowstone Highway Open Air Museum bestaat uit 25 historische houten huizen gebouwd tussen 1879 en 1901 en biedt een echte indruk van een spookstad. Alle gebouwen, faciliteiten en tentoonstellingen, waaronder een oude saloon, school en postkantoor, evenals twee hutten die werden gebruikt als schuilplaatsen door Butch Cassidy en Sundance Kid, zijn liefdevol gerestaureerd en ingericht. Op slechts een paar honderd meter afstand organiseert The Cody Cattle Company westerse shows en een traditioneel diner, bestaande uit steaks, koolsalade en Caesar salad. Geweldige fotomomenten gegarandeerd!

Old Trail Town
Old Trail Town

The Irma Hotel

Een echte aanrader in het historische centrum van Cody is hotel The Irma. Dit hotel werd in 1902 door William F. "Buffalo Bill" Cody opgericht en vernoemd naar zijn dochter Irma. Het hotel en restaurant zijn nog steeds in bedrijf en zelfs vandaag de dag ademen de kamers veel Wild West-flair uit. Op de muren en plafonds hangen schedels en geweien, op de enorme houten balie staan tal van Amerikaanse vlaggen en in het hotel vinden regelmatig western shows plaats. U kunt in dit hotel ook zelfs in de privésuite van Buffalo Bill verblijven.

The Irma Hotel
The Irma Hotel

Quick Facts

- Cody omschrijft zichzelf als de rodeo-hoofdstad van de wereld. Tussen 1 juni en 31 augustus vindt dagelijks de Cody Nite Rodeo plaats, een traditionele nachtrodeo georganiseerd door amateurs. Daarnaast kunnen rodeoliefhebbers jaarlijks 3 dagen in juli hun hart ophalen bij de Cody Stampede Rodeo, een van de grootste professionele rodeo-evenementen in de VS. 

- De schilder Jackson Pollock, een belangrijke exponent van abstract expressionisme, werd in 1912 in Cody geboren. 

- De eerste en nu oudste kerk in de stad, de episcopale kerk, is ontstaan door de winst van een pokerspel waaraan ook Buffalo Bill deelnam. De pokervrienden spraken af dat de gewonnen pot moest worden gebruikt voor een goed doel, in dit geval deze kerk.