Coos bay

Oregon’s Gateway

  • Geniet van de ruige kunstlijn in dit gebied
    Omgeving Coos Bay
  • Beter bekend als Het State park van het gebied.
    Shore Acres State Park

Coos bay

Coos bay is gelegen in de staat Oregon, de stad is omgringd door een prachtig beschermde baai en weelderige smaragdgroene bossen. Van oudsher heet de plaats Marshfield en heeft een rijke geschiedenis in scheepsbouw en ambachtsproducten van hout. De plaats mag met trots zeggen dat ze de grootste stad aan de kust van Oregon is, met een inwonersaantal van 16.615. Vaak wordt Coosbay ook gezien als regionaal knooppunt. Daarnaast zijn er veel recreatie mogelijkheden. De stad ligt slechts op 20 minuten van de Stille Ocean, waar veel wandel, vis of kampeer mogelijkheden zijn.     


Onze Top 5

1. The Coos Art Museum

2. De Oregon Coast Historic Railway

3. Shore Acres State Park

4. Cape Arago State Park

5. the Cape Arago Beach Loop


The Coos Art Museum

Opgericht door lokale kunstenaars in 1966, is het op twee na oudste kunstmuseum van Oregon aan de kust. Het is gehuisvest in een art deco-gebouw uit 1936 namelijk in het oude postkantoor. Het museum beschikt over zeven galerijen met 24 wisselende tentoonstellingen per jaar en een Steve Prefontaine Memorial Room. De permanente collectie van het museum belicht de hedendaagse drukkunst en kunstwerken van kunstenaars uit de Pacific Northwest.


De Oregon Coast Historic Railway

De Oregon Coast Historic Railway stelt een belangrijk deel van de geschiedenis van de regio tentoon zoals vintage spoorweg- en houtzaagapparatuur. Zo beschikt het museum over oude locomotieven, motoren, auto’s, zaagmolens en beeldmateriaal, die je een goed beeld geven over de geschiedenis van de transport en houtzagerij in de vroegere jaren. Het pronk stuk van het museum is een gerestaureerde Baldwin-stoomlocomotief uit 1922, deze locoDas motief diende als transportmiddel voor de houtzagerij.

Duinen Coos Bay
Duinen Coos Bay

Shore Acres State Park

Het Shore Acres State Park beschikt over de weelderige tuinen van het oorspronkelijke landgoed van de pionier-houthakker en scheepsbouwer Louis J. Simpson. Een observatiegebouw bevindt zich nu op de plek waar de voormalige herenhuizen van Simpson stonden en biedt een spectaculair uitzicht op de ruige kustlijn. Van december tot juni kunt u langs de kustlijn een glimp opvangen van walvissen. De uitgestrekte tuinen hebben een grote collectie planten van over de hele wereld, met prachtige seizoensbloemen. Shore Acres Holiday Lights is een evenement welke plaatsvind tussen Thanksgiving en oudjaarsavond, waarbij meer dan 300.000 lichtjes zorgen voor een enorm mooie tentoonstelling, waar u doorheen kunt wandelen. Onderweg kunt u genieten van een warme cider, punch, koffie en koekjes.


Shore Acres State Park
Shore Acres State Park

The Cape Arago Beach Loop

Gelegen aan het einde van de Cape Arago Highway ongeveer 24 kilometer ten zuidwesten van Coos Bay, is het Cape Arago State Park gelegen. Het is ontdekt door de Europeanen tijdens de Sir Francis Drake’s expeditie. Er lopen door het park 2 routes die zeker de moeite waard zijn, de South Cove trail en de North Cove trail. De South Cove trail leidt u naar een zandstrand en getijdenpoelen waar u ook zeedieren kunt bewonderen. De North Cove trail (welke door het geboorteseizoen, van maart t/m juni gesloten is) biedt de mogelijkheid tot vissen en als u geluk heeft ziet u een kolonie zeehonden en zeeleeuwen op Shell Island.

The Cape Arago Beach Loop

Is een geweldige manier om de verscheidenheid van natuur in dit gebied te ontdekken. Zo leidt deze route u langs verschillende stranden, uitkijkpunten en staatsparken waar u kunt genieten van de adembenemende natuur. Must see : 

- Bastendorff Beach: een breed zandstrand wat perfect is voor een wandeling, vliegeren en surfen. Het wordt begrensd door dennenbos.

- Sunset Bay Park: met prachtige zandstranden die worden beschermd door torenhoge zeekliffen.

- Cape Arago Lighthouse Viewpoint: de vuurturen is niet toegankelijk voor bezoekers, maar het biedt geweldige uitzichten vanaf het uitkijkpunt over Cape Arago Loop en de Oregon Coast Trail.

- Shore Acres State Park & Botanical Gardens: hier zijn veel mooie wandelroutes uitgestippeld waar u veel verschillende bloemen kunt bewonderen. Dit is tevens de beste plek om naar de extreem hoge golven te kijken!

- Simpson Beach: hier kunt u walvissen, zeeleeuwen en zeehonden spotten.-

- Cape Arago State Park: Gelegen aan het einde van Cape Arago Highway, hier vind u kliffen en paden die naar een afgelegen baai leiden.


Omgeving Coos Bay
Omgeving Coos Bay

De beste reistijd

Coosbay kent een mild zeeklimaat hierdoor zijn de winters vaak mild met eventueel kans op vrieskou wat kan leiden tot sneeuwval. De mooiste periodes zijn de lente en de zomer, dit oor de aangename temperatuur met veel zon. Hierdoor is de lente een mooie periode voor de echte natuurliefhebber, omdat alles in de bloei staat. De zomer daarintegen brengt lange dagen met zich mee met mooie en warme dagen, die perfect zijn voor varen, wandelen en andere buitenactiviteiten


Coos Bay
Coos Bay