Corpus Christi

Sparkling City by the Sea

 • Bekend strand bij Corpus Christi
  South Padre Island Beach bij Corpus Christi
 • Groot schip aan de haven
  USS Lexington Corpus Christi
 • de bekende Pier van Corpus Christi
  Bob Hall Pier - Corpus Christi
 • De brug
  Corpus Christi Bridge

Veel bezochte stad aan de Golf van Mexico

De stad Corpus Christi dankt zijn naam aan de offshore-baai, die in 1519 werd ontdekt door de Spanjaard Alonso Alvarez de Pineda. De moderne verlichting 's nachts heeft de stad de bijnaam "Sparkling City by the Sea" opgeleverd. Dankzij het prachtige kustlandschap met kilometerslange zandstranden en een gevarieerde flora en fauna, verschillende hotel- en resortcomplexen en talloze toeristische hoogtepunten, is Corpus Christi tegenwoordig een van de meest populaire reisbestemmingen in Texas.

Onze Top 5!

1. Padre Island National Seashore - op 70 mijl, het langste onontwikkelde barrière-eiland ter wereld 

2. Het vliegdekschip USS Lexington - Naval Aviation Museum, hier leer je meer over de marineluchtvaart 

3. Texas State Aquarium - veel informatie en tentoonstellingen over de biodiversiteit van de Golf van Mexico 

4. De Corpus Christi Bay Trail - ongeveer 9 mijl lang en gaat langs talloze attracties 

5. Texas Surf Museum - Informatie over de surfgeschiedenis van de staat Texas, maar ook over de ontwikkeling van de sport wereldwijd
Padre Island National Seashore

Het langste onontwikkelde barrière-eiland ter wereld strekt zich uit over 70 mijl tussen de Golf van Mexico en Laguna Madre. Op een oppervlakte van 130.000 hectare vinden bezoekers ongerepte kustlijnen, brede stranden en duinlandschappen.

Omdat hier veel trekvogels rusten op hun weg over de Golf van Mexico, is het eiland ook een vogelparadijs: meer dan 350 verschillende soorten - bijna de helft van alle Noord-Amerikaanse trekvogeltuinen - zijn hier op bepaalde tijden te zien. Maar niet alleen voor vogels, ook voor een aantal zeldzame en soms bedreigde diersoorten zoals de Kemp's Ridley-zeeschildpad, vormen de natuurlijke landschappen een belangrijk toevluchtsoord.

Padre Island National Seashore
Padre Island National Seashore

USS Lexington

Het vliegdekschip USS Lexington, ook wel bekend als "The Blue Ghost", werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd voor de Amerikaanse marine. In 1992 werd het schip naar Corpus Christi gebracht en omgevormd tot een marineluchtvaartmuseum.

Bezoekers kunnen de elf dekken verkennen met een rondleiding of op eigen gelegenheid. Naast talloze vintage vliegtuigen die er te bewonderen zijn, heeft het museum een indrukwekkende collectie gedetailleerde modellen. Verder zijn er escape rooms, een 3D megatheater, een vluchtsimulator, virtuele battlestations en een tentoonstelling rond het thema Pearl Harbor.

Het vliegdekschip USS Lexington
Het vliegdekschip USS Lexington

Texas State Aquarium

Duizenden dieren die normaal in de Golf van Mexico of de Caribische wateren leven kun je in dit aquarium bewonderen. Dagelijks kun je hier verschillende duikshows bekijken, Meer leren over de dierenvoeding en spannende interactieve programma's.

Ontdek in totaal 18 verschillende expositieruimtes, waar je een diverse flora en fauna van dichtbij kunt zien en observeren. In Dolphin Bay kom je dichtbij de tuimelaars Kai, Shadow, Liko en Schoener, in het Hawn Wild Flight Theatre kun je vele vogelsoorten bekijken, de jungle herbergt tropische flora en fauna met zijn regenwoud en kleurrijke flamingo's, schildpadden, krokodillen en tal van andere wezens en het gebied Islands of Steel reconstrueert de habitat rond een olieplatform, waardoor het de thuisbasis is van tandbaarzen, de geelstaartmakreel en de tarpoen.

Het Texas State Aquarium
Het Texas State Aquarium

Corpus Christi Bay Trail

Over een afstand van ongeveer negen mijl ligt de Corpus Christi Bay Trail, die begint in het noorden van de stad. Met de fiets, inline skates of tijdens een wandeling passeer je het Art Museum of South Texas en het Museum of Science and History en loop je langs de jachthaven en de zes stadsparken in Corpus Christi. Daarnaast zijn er onderweg prachtige uitzichten over de baai en het water. Het pad staat ook bekend als een uitstekende plek om vogels te bekijken.

Corpus Christi
Corpus Christi

Texas Surfmuseum

Het museum is opgericht in 2005  en geeft een interessant inzicht in de geschiedenis van het surfen, niet alleen in de staat Texas, maar ook in de wereldwijde ontwikkeling ervan. De permanente tentoonstelling bevat talloze foto's, films en een bank gemaakt van surfplanken. Naast de permanente zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen die andere aspecten van surfen belichten. Het museum is dagelijks geopend met gratis toegang.

Het Texas Surfmseum in Corpus Christi
Het Texas Surfmseum in Corpus Christi
Corpus Christi