Cozumel

  • Cozumel strand
    Cozumel strand
  • Snorkelen met pijlstaartroggen
    Snorkelen met pijlstaartroggen
  • Cozumel
    Cozumel

Cozumel

Het eiland Cozumel ligt net voor de noordoostkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan- direct aan de overkant van het water van Playa del Carmen en ongeveer anderhalf uur van de luchthaven van Cancun. Cozumel is gelegen aan het Meso-Amerikaanse Barrièrerif, het op een na grootste koraalrifsysteem ter wereld. Er is genoeg te doen in Cozumel! Van duiken en snorkelen tot jeeptours en genieten van het strand, het is heel gemakkelijk om van elke dag in Cozumel een bijzondere ervaring te maken. Vanaf Playa del Carmen gaat er een ferry naar Cozumel, dit is de snelste en de meest comfortabele manier om het eiland te bereiken.

Fun Facts!

1. Maya's noemden het eiland Cozumel, of Cuzamil, wat zich vertaalt naar het land van de zwaluw.

2. Cozumel is een van de drukste cruisehavens ter wereld

3. U kunt in Cozumel Amerikaanse dollars gebruiken en er wordt veel Engels gesproken.


Punta Sur Ecological Park

Punta Sur Eco Beach is het beste strand van het eiland, en een bezoek aan dit eco-park is zeker de moeite waard. Dit gebied ligt in het zuiden van het eiland en heeft een oppervlakte van 2500 hectare. U vindt hier veel exotische vogels, krokodillen, zeeschildpadden en prachtige natuur. In het Punta Sur Eco Park bevindt zich de vuurtoren van Celarain, die werd gebouwd om zeilers 's nachts te waarschuwen voor de gevaren van vastlopen voor de zuidkust van Cozumel. De vuurtoren is nu onderdeel van een maritiem museum. Voor 360 graden uitzicht over het eiland kunt u de 133 treden naar de top beklimmen. Op een heldere dag kunt u zelfs de kust van Cuba zien. Ook is er een rondleiding mogelijk door de moerassen van het eco-park.

Duiken

Duiken langs het Meso-Amerikaanse rif is ongeëvenaard. Als u een gevorderde duiker bent, heeft u de mogelijkheid om te mogen duiken in Maracaibo, Devil's Throat, Cathedral of Barracuda. Als u nog nooit eerder heeft gedoken zijn er ook duik cursussen te volgen. Of u nu open water duiker bent of net leert duiken, u zult onder de indruk zijn van de onderwaterwereld. Wat ook een bijzondere belevenis is, is het snorkelen met pijlstaartroggen bij Stingray Beach. 

Snorkelen met pijlstaartroggen
Snorkelen met pijlstaartroggen

Klimaat

Cozumel kent 2 seizoenen: de zomer met relatief veel regen, waar wel vaak de zon bij schijnt waardoor er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. En de rest van het jaar met weinig regen, een aangename temperatuur en veel blauwe luchten. De gemiddelde zee temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden. En gemiddeld schijnt de zon het hele jaar zo’n 9 a 10 uur per dag. In september en oktober valt over het algemeen de meeste neerslag.

Cozumel, Mexico