Crystal River

Home of the Manatee

Nature Coast

Crystal River ligt in Florida ten Noorden van de Gulf Coast in Citrus Country. Van november t/m maart trekken veel zeekoeien naar de vele zoetwaterbronnen in Crystal River. 

Het is een prachtig gebied om te genieten van een boottocht of zelfs met de manatees (zeekoeien) te zwemmen. Lees hier meer over de manatees in Florida, maar ook over de indrukwekkende natuurreservaten rond Crystal River!


Onze top 3!

1. Crystal River National Wildlife Refuge - Het winterverblijf van de manatees

2. Crystal River Preserve State Park - een groot natuurreservaat, waar de natuur grotendeels zelf zijn gang gaat

3. Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park - een gebied van 210 hectare, waar dieren worden opgevangen, die (tijdelijk) niet in het wild kunnen overleven


Crystal River National Wildlife Refuge

Het Crystal River National Wildlife Refuge ligt in Kings Bay, Crystal River. Het gebied werd gesticht in 1983, bestaat uit 20 eilanden en is ongeveer 80 hectare groot. Tal van diersoorten leven hier en vooral de met uitsterven bedreigde zeekoeien. Elk jaar komen de zeekoeien naar de bronnen in Kings Bay (King Spring en Three Sister Springs) om van november tot maart de winter door te brengen. U kunt hier deelnemen aan verschillende tours met bijvoorbeeld een boot. Daarnaast leent het gebied zich bij uitstek voor een snorkel - of duiktocht. 

Crystal River Preserve State Park

Dit natuurreservaat van 120 km² biedt 14 km aan geweldige wandelroutes tussen ongerepte eilanden, meren, baaien en bossen. Op de route vindt u borden met informatie over de omgeving. U kunt het park ook per boot of fiets verkennen. Daarnaast is het mogelijk om te kajakken en te vissen. Houdt u er rekening mee dat rondleidingen vooraf dienen te worden geboekt. In het bezoekerscentrum kunt u door de talrijke aquaria de onderwaterwereld van het park van dichtbij ervaren. 

De toegang is gratis en het reservaat is elke dag geopend van 08.00 uur tot zonsondergang.

Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park

Ellie Schiller's Homosassa Springs Wildlife State Park vangt gewonde en verzwakte dieren op om deze te verzorgen totdat deze weer vrij kunnen leven. Naast de manatees vindt u hier verschillende soorten vogels, flamingo's en alligators. Een hoogtepunt van het park is het onderwaterobservatorium dat ook 'Fish Bowl' wordt genoemd. Door grote panoramische ramen kunt u de zeekoeien van dichtbij in hun natuurlijke omgeving observeren. Omdat de dieren erg vriendelijk zijn, komen ze vaak naar de ramen toe zwemmen.

Fun Facts!

1. Na de Burgeroorlog groeide Crystal River economisch door het verbouwen en verkopen van citrusvruchten

2. in Homosassa Springs woont een nijlpaard genaamd Lu

3. Manatees eten dagelijks 10-15% van hun eigen lichaamsgewicht en kunnen 200 tot 600 kg wegen

4. Manatees hebben geen natuurlijke vijanden en kunnen tot 60 jaar oud worden.