Daytona Beach

The Racing City

Daytona Beach - More than Racing

Daytona Beach is een van de meest beroemde steden in Florida, vooral door zijn autoraces en de voorjaarsvakantie. Daytona is ook een uitstekende strandbestemming. De kilometerslange stranden behoren tot de mooiste aan de Atlantische kust en kunnen zelfs voor een kleine vergoeding per auto of motor worden betreden.

Daytona ligt ongeveer 80 km van Orlando in het noorden van Florida aan de Atlantische kust. Er zijn tal van evenementen in Daytona Beach, die elk jaar veel bezoekers trekken. De bekendste zijn de Springbreak, de Bike Week met het Biketoberfest en de NASCAR-race op het beroemde circuit van Daytona International Speedway.


Top 3

1 Daytona International Speedway -  een van de meest beroemde racebanen ter wereld en fascineert sinds 1959 enthousiaste racefans en toeristen. Elk jaar organiseert NASCAR de belangrijkste races, zoals de Daytona 500, die meer dan 200 ronden of 500 mijl of de 24-uursrace duurt.

2. Daytona Boardwalk - de bekende strandboulevard biedt zijn bezoekers talrijke restaurants, bars en winkels. Een bijzonder hoogtepunt is het reuzenrad. U mag hier, op speciaal gemarkeerde paden, met de auto op het strand. Voor ongeveer $ 10 heeft u toegang met de auto, de maximale snelheid is 10 mijl p/u.

3. Daytona Bike Week - Een van de beroemdste evenementen in Daytona is de Bike Week. Een must voor elke motorliefhebber. Sinds 1937 vindt de Bike Week regelmatig in maart plaats en richt hij zich in de eerste plaats tot alle fans van Harley Davidson. Maar natuurlijk krijgen alle andere bezoekers ook waar voor hun geld. Talrijke race-evenementen, winkels met alles wat u nodig heeft voor uw motor en natuurlijk worden er proefritten met de nieuwste motoren aangeboden.

Fun Facts!

1. 23 mijlen aan wit zandstrand maken Daytona Beach de perfecte locatie aan het strand.

2. Al in 1902 begonnen de eerste autoraces in Daytona Beach. Ondertussen is Daytona wereldberoemd om zijn talloze motorevenementen.

3. In Daytona Beach is het toegestaan om met de auto over het strand te rijden. Voor $ 10 kun je op gemarkeerde paden rijden.

4. Ponce Inlet is de grootste vuurtoren in Florida en ligt op het meest zuidelijke punt van de stad.

5. Daytona Beach is de thuisbasis van de Daytona Speedway. $ 400 miljoen werd hierin geïnvesteerd.