Denver

The Mile High City

  • Als u door Larimer Street loopt ervaart u een stukje geschiedenis van Denver
    Denver Larimer Street
  • Denver valt op door het vele groen waarmee de stad wordt omringd.
    Een prachtige skyline met de Rocky Mountains op de achtergrond.

Denver, aan de voet van de Rocky Mountains

Denver, de hoofdstad van Colorado, is een opvallend schone stad en in tegenstelling tot de meeste Amerikaanse steden in het westen heeft deze stad meer dan 200 parken. Bij het ochtendgloren en tijdens de zonsondergang ziet u de prachtigste kleuren van deze stad aan de voet van de Rocky Mountains.


Onze top 5!

1 Denver’s 16th Street Mall:Een mijllange winkelpromenade voor voetgangers in het hart van downtown Denver, met leuke winkels, cafeetjes, schaakborden en uitgaansgelegenheden.

2 Denver Art Museum: twee architectonische hoogstandjes van gebouwen, met meer dan 70.000 kunstwerken uit Europa, Azië en Amerika.

3 Denver Union Station:Ontdek het gerenoveerde Union Station, een prachtig bezienswaardig treinstation dat een historisch monument is, met met winkels en restaurants.

4 Coors Brewery Tour: Het legendarische Coors is de grootste brouwerij ter wereld en deze kunt je bezichtigen. Hier kunnen 22 miljoen vaten bier per jaar gebrouwen worden en met trots laat men je een kijkje achter de schermen nemen.

5 History Colorado Center: Hier word je meegenomen in de tijd middels een high-tech tentoonstelling, waarin het verleden aan het heden verbonden worden.

Kijkje in de geschiedenis van Denver

De geschiedenis van de stad wordt in de Larimer Street duidelijk. Op elke hoek staan daar nog oude gaslantaarns en de huizen in Victoriaanse stijl gebouwd. Legendarische figuren uit het Wild West tijdperk lieten hier hun sporen achter zoals Bat Masterson die er achter de bar stond en Soaply Smith die de aanvoerder van een grote bende van tasjesdieven en oplichters was. Ook het huis van Molly Brown, die de Titanic-ramp overleefde, is voor bezoekers geopend. Tevens vindt u in Denver vele musea. Zo heeft het Denver Art Museum dat uit twee architectonisch prachtige gebouwen bestaat, meer dan 70.000 kunstwerken uit Europa, Azië en Amerika.

In de American Indian Hall kunt u een collectie van totempalen bekijken. Het Museum of Western Art gaat terug in de Wild West tijd en in het Railroad Museum staan meer dan 80 oude stoomlocomotieven en koetsen.

Downtown Denver
Downtown Denver

Rocky Mountains

Wat zeker een bezoek waard is, is het dichtbijgelegen Rocky Mountain National Park. Het park bestaat uit 1070 km2 ongerepte natuur met 78 bergen hoger dan 3600 meter. Een tram brengt u naar een observatiebalkon waar u een fantastisch uitzicht heeft op andere bergen in het park.

Rocky Mountains Colorado
Rocky Mountains Colorado