Digby

Een klein dorpje in Nova Scotia

 • Peggys Cove in Nova Scotia
  Nova Scotia
 • Walvis in Nova Scotia
  Whales Nova Scotia
 • lekker eten in Digby, Nova Scotia
  Eten in Digby
 • appels boomgaard
  Nova Scotia
 • geweldige natuur
  Cape Split Nova Scotia

Digby

Digby is een stad gelegen in het zuidwesten van Nova Scotia aan de Bay of Fundy in Digby County en kijkt uit over het Annapolis Basin. De dagelijkse ferry naar Saint John maakt Digby de toeganspoort naar New Brunswick. Digby zelf is een stadje met een kleurrijke haven en staat bekend om de oogst van de Sint-Jacobsschelpen en Whale Watching tours. Ook is het de ideale verblijfplaats voor het ontdekken van de West Nova Scotia regio. Er zijn een aantal echte must-see in de omgeving, zoals Digby Neck, Long Island, Brier Islands en de Annapolis Valley. 


Facts

 • Jaarlijks viert Digby het Digby Scallops Day om de sint-jakobsschelpen te vieren, Digby is namelijk Scallop Capital of the World.
 • Door dat de getijden zoveel verschillen in de Bay of Fundy is de omgeving ideaal voor biologen die de boden van de zee willen onderzoeken, de getijden leggen namelijk de zeebodem voor een aantal uur droog. Elk jaar worden er op deze manieren nieuwe dierensoorten ontdekt
 • In het nabije dorp Annapolis Royale kunt u een spannende tocht maken met kaarslichten over een eeuwenoude Engelse kerkhof.


Admiral Digby Museum

Dit bescheiden museum is gevestigd in een Georgisch huis uit het midden van de 19e eeuw en is hiermee één van de oudere huizen van Digby. Het museum is vernoemd naar Sir Robert Digby en beschikt over interessante stukken over de pioniers en maritieme geschiedenis van Digby en omgeving. 

Sint-Jakobsschelpen

Deze delicatesse wordt gevangen in de wateren rondom Digby, dagelijks verlaten tientallen boten de haven om de zeeën te trotseren om deze te oogsten. Dit gerecht zelf proeven kan natuurlijk ook, de vele restuarants die Digby rijk is weten precies hoe het gerecht het best klaargemaakt moet worden. 

Bay of Fundy

Digby ligt aan de Fundybaai, nergens ter wereld is het verschil tussen eb en vloed groter dan in de Bay of Fundy, dit kan oplopen tot maar liefst 16 meter! Dit verschil zorgt voor bijzondere vergezichten, waarbij boten en rotsen het ene moment in het water liggen en een aantal uur later is hier de bodem van de zee zichtbaar. 

Whale Watching & Wildlife Viewing

Van juni tot oktober gaat er bij mooi weer dagelijks een boottocht vanuit de haven van Brier Island opzoek naar de machtigste dieren van de oceaan, de walvis. Ook andere dieren worden gespot, zoals de olfijnen, bruinvissen en vele zeevogels. 

Hier vind u meer informatie over whale watching.

Annopolis Valley

De Annopolis Valley is een vallei en regio en ligt naast de Digby County. Deze regio is erg geliefd bij wijnliefhebbers, er zijn hier dan ook tal van wijngaarden te vinden. Hier zit ook een erg bijzondere bij, Luckett Vineyards, midden op deze wijngaard staat een Engelse Telefooncel waarmee gebeld kan worden naar nummers in Noord-Amerika. 

Annapolis Valley
Annapolis Valley

Digby Neck

Digby Neck is een Schiereiland dat zich uitstrekt in de Bay of Fundy, samen met Long Island en Brier Island vormt het de noordwestelijke oever van St. Mary’s Bay. Volg vanuit Digby de Route 217, zo kunt u het hele schiereiland bekijken. Er zijn hier prachtige stranden te vinden maar ook schitterende wandelingen te maken. 

Long Island en Brier Island

Vanuit Digby Neck gaat er een veerboot naar Long Island, het eiland is ongeveer 15 kilometer lang en 5 kilometer breed. Het gedeelte van het eiland dat aan de St. Mary’s Bay ligt bestaat voornamelijk uit grote kliffen en diepe inhammen. In het midden van het eiland bevindt zich het Central Grove Provincial Park, met een twee kilometer lange hike naar de Bay of Fundy.

In de buurt van Tiverton kunt u een bijzondere wandeling maken, namelijk de Balancing Rock Trail. Deze hike gaat langs een opmerkelijke balancerende rotsformatie die door evenwicht blijft staan. Er is zelfs een Eiland Musuum waar de lokale geschiedenis van het eiland wordt weergegeven. Vanaf Long Island gaat er weer een veerpont naar Brier Island. 

Brier Island is 6.5 kilometer lang en 2.5 kilometer breed. Het eiland staat bekend als ideale plek voor vogelsspotten en het maken van kustwandelingen. Ook is het de perfecte plek om walvissen te spotten, rondom Brier Island komt de bedreigde Noordkaper-walvis nog voor.  

Digby