Durango

Colorado

  • De hoofdstraat van Durango wordt gekenmerkt door historische panden.
    Durango Main Ave
  • Durango kent een echt western verleden en dit is ook te zien in details in de stad.
    Durango

Western sfeer in Durango

Durango is een karakteristieke stad in de Animas River Valley in het zuidwesten van Colorado. De Animas River loopt dwars door het centrum van de stad en langs de oevers van de rivier zijn tal van wandel- en fietsmogelijkheden. 

In het historische centrum van Durango zijn nog veel kenmerken uit het oude wilde westen te zien. Het centrum heeft restaurants, bars, theaters en musea. Durango is ook populair als uitvalsbasis voor een bezoek aan Mesa Verde NP

Geschiedenis

Durango is in 1880 door de spoorwegmaatschappij Denver & Rio Grande Railroad gesticht. Dit bedrijf wilde een betere logistiek in het mijngebied en hiervoor was dit gebied aan de Animas River nodig. Er werd veel goud ontdekt in de bergen sinds de goudkoorts in 1872 waardoor mijnsteden zoals Silverton, 80 kilometer noordelijker van Durango waren ontstaan. Durango had een draaglijker klimaat en een goede toevoer van water en kolen om de smelterijen te laten werken om edele metalen uit het erts te halen. In 1882 was de spoorlijn gereed om het mijnstadje Silverton te verbinden met de kolen- en smelterijen van Durango. 

Mensen kwamen uit vele landen om te werken in de smelterijen en mijnen en op de spoorlijn. Rond de eeuwwisseling werd Durango een vakantiebestemming door de oprichting van het San Juan National Forest in 1905 en het Mesa Verde National Park in 1906.  

Tegenwoordig is toerisme nog een belangrijk aspect van de economie van Durango (samen met recreatie, ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen, onderwijs, overheid en bedrijfsleven). De Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad is nog steeds populair onder toeristen, vanwege de adembenemende route door het afgelegen natuur van het San Juan gebergte. 


Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad

Vanuit deze historische trein kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Animas River en de San Juan Mountains. De route tussen Durango en de historische mijnstad. Silverton behoort tot de mooiste treinroutes van Amerika.  De stoomtrein is binnen prachtig afgewerkt met hout, dus u waant zich even terug in de tijd. U kunt kiezen voor een zitplaats in een coupé of open wagon. 

Klassieke locomotief
Klassieke locomotief

Animas Museum

Bezoek voor een kijkje in de geschiedenis van Durango het Animas museum. Dit museum is in beheer van de La Plata County Historical Society en is gevestigd in een historisch schoolgebouw uit 1904. Aan de hand van tentoonstellingen en foto's wordt een uitvoerig beeld geschept van de vroege geschiedenis van Durango. Animas Museum Durango
Animas Museum Durango

San Juan Mountains

De San Juan Mountains in Colorado maken deel uit van de Southern Rocky Mountains. De bergketen ligt in het zuidwesten van Colorado. Veel van de bekende locaties zijn te vinden in de buurt van de San Juan Skyway langs de wegen CO 145 en US 550, meer dan 200 mijl aan indrukwekkende en slingerende wegen die de oude mijnen passeren van Silverton, Ouray en Telluride. Silverton is het noordelijke eindpunt van de Durango en Silverton Narrow Gauge Railway, Het grootste deel van het centrale San Juan-gebergte is alleen te voet of per jeep te bereiken  Via de oostelijke bergen, welke iets minder hoog zijn, komt u via de CO 149 door de kleine dorpjes Creede en Lake City


San Juan Mountains Colorado
San Juan Mountains Colorado