Edmonton

Festival stad

 • De North Saskatchewan Riverloopt door Edmonton en loopt helemaal door naar Hudson Bay.
  North Saskatchewan River
 • De Walterdale Bridge is vernoemd naar de kolonist John Walter die een veerboot bestuurde over de rivier.
  Walterdale Bridge
 • In de piramides van Muttart Conservatory bevinden zich meer dan 700 plantensoorten.
  Muttart Conservatory
 • Art Gallery of Alberta is een kunstmuseum in Edmonton.
  Art Gallery of Alberta

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta, de stad is groter dan Toronto, maar is één van de dunbevolkte steden van Noord-Amerika.

De stad staat ook wel bekend als de festival stad van Canada. In de zomermaanden zijn er elk weekend wel meerdere festivals te vinden, maar ook in de wintermaanden

Een greep uit de festivals die jaarlijks worden gehouden zijn het International Folk Music Festival, het International Street Performers Festival en foodfestival A Taste of Edmonton.


Omgeving

Door Edmonton stroomt de North Saskatchewan River, hier aan vast ligt de North Saskatchewan River Valley wat een doorlopende verzameling van 20 stadsparken heeft opgeleverd. Hier zijn tal van attracties te vinden en verschillende activiteiten te doen. In deze parken worden ook veel van de festivals gehouden.

Elk Island National Park

Op een steenworp afstand, ten westen van Edmonton, ligt het Elk Island National Park. In dit park kan men onder andere buffels spotten. Maar u kunt hier ook heerlijk wandelen op één van de vele wandelroutes, crossen door de natuur met een moutainbike, uren varen met een kajak of genieten van een prachtige zonsondergang.


Elk Island National Park
Elk Island National Park

Old Strathcona

Old Strathcona is de historische wijk van de stad. Er zijn hier tal van unieke lokale boetiekjes, muziek shops en hippe restaurantjes die zijn gehuisvestigd in de historische gebouwen. Old Strathcona wordt ook wel gezien als de meest trendy wijk van Edmonton. Whyte Avenue is de hoofdstraat van dit gedeelte van de stad. Ook in deze wijk zijn er jaarlijks verschillende festivals, zoals Western Canada Fashion Week of Ice on Whyte. Bezoek hier ook de Farmers Market waar u lokale producten kunt kopen.


Old Strathcona
Old Strathcona

West Edmonton Mall

In Edmonton vindt u ook één van de grootste malls van de wereld, West Edmonton Mall, afgekort tot WEM. In dit winkelcentrum is van alles te vinden, zoals talloze winkels, een overdekt zwemparadijs en zelfs een attractiepark. Er is hier genoeg te doen om u zeker een dag te vermaken!

Fun facts:

- Het Noorderlicht is vanuit Edmonton te zien, voornamelijk in de wintermaanden. 

- Jaarlijks vinden er wel meer dan 50 festivals plaats in Edmonton, die meestal meerdere dagen duren.

- De West Edmonton Mall is zo groot als 48 stadsblokken. 

- De North Saskatchewan River Valley is 22 keer zo groot al Central Park in New York.