Eureka

Discover the North Coast

  • Eén victoriaanse villa in Eureka
    Carson Mansion
  • Ga whalewatchen vanuit Eureka
    Humpback Whale

Eureka

Tussen San Francisco en Portland Oregon ligt de kustplaats Eureka. Een bruisende havenstad met een prachtige Victoriaanse binnenstad en een antieke zeehaven waar de vissersboten nog dagelijks in en uit varen. De binnenstad wordt gesierd door de goedbewaarde 19e eeuwse huizen, die het success en welvaart uit die tijd van deze stad weerspiegelen. Eureka is een van de grotere kuststeden aan de Pacific Coast en ligt aan de Humbolt Bay. In de oude binnenstad vindt u diverse galerijen, winkels en restaurants waar u van lokale wijnen , bieren en zeevruchten kunt proeven en genieten.  

De stad is een populaire overnachtingsplaats voor roadtrippers die de Pacific Northwest willen ontdekken. Ook voor de dierenwereld is dit een gegeven. Elk jaar passeren van december tot en met mei ca. 15000 grey whales. Deze walvissen trekken jaarlijks langs Eureka op richting het zuiden.


Things to do

1. Carson Mansion

2. Clarke Historical Museum 

3. Redwood Highway 

4. Paardenkoets rit 

5. Madaket Cruise on the Humbolt Bay

Highlights

Carson Mansion

Deze Victoriaanse villa is ontworpen in Queen Ann-stijl en wordt beschouwd als een van de meest extravagante monumenten van Californië.  De villa was oorspronkelijk het thuis van een van de grote houtbaronnen in deze omgeving William Carson en draagt daarom ook zijn familie naam. William Carson schonk het huis als huwelijksgeschenk aan zijn oudste zoon. Neem de tijd om dit staaltje architectuur vast te leggen op camera. 


Clarke Historical Museum

Dit museum is opgericht door een locale geschiedenisdocente Cecil Clarke. Miss Clarke stelde haar eigen collectie mandenmakerij tentoon in de school waar zij les gaf. Toen er voor haar steeds groter wordende collectie in school geen ruimte meer was, besloot ze het Eureka bankgebouw te kopen en hier haar tentoonstelling voort te zetten welke uiteindelijk is veranderd in het huidige Clarke Historical Museum. U kunt hier de belangrijkste collectie van de regionale en culturele geschiedenis van de California North Coast bezichtigen.

Carson Mansion
Carson Mansion

Redwood Highway

Op deze 230 mijl lange route passeert men o.a. Eureka. Deze prachtige route volgt ten dele de Pacific Coast Highway 101. Parallel aan de route loopt de 32 mijl lange Avenue of the Giants, hier doorkruist u het grootste stuk oude sequoia bos. Vanuit Eureka kunt u met een prachtige rit van ongeveer een half uur het Humboldt Redwoods State park bezoeken.

Paardenkoets rit

Een ideale manier om de oude binnenstad van Eureka te bekijken. Neem plaats in de paardenkoets die dagelijks tussen 12.30 en 18.30u beschikbaar zijn en vertrekken vanaf Old Town Gazebo


Redwood Highway
Redwood Highway

Madaket Cruise on the Humbolt Bay

Tijdens deze unieke boottocht op de oudste passagiersveerboot van de USA, vaart u langs de Eureka Waterfront. Er wordt veel verteld over de geschiedenis van de hout- en visindustrie in de Humboldt Bay. De kans is groot tijdens deze rondvaart zeehonden en ander wildlife tegen te komen. Kaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar in Old Town Eureka.

Humpback Whale
Humpback Whale

Fun facts:

1. Eureka is vernoemd naar het Griekse word heureka en betekent : ik heb het gevonden. Tijdens de Californische Goldrush werd deze uitspraak door vele mijnwerkers als wens uitgeroepen.  

2. Eureka is de grootste stad ten noorden van San Francisco aan de kust van de Stille Oceaan.

3. Inwoners van Eureka heten dan ook Eurekanen.

4. Naast de grey whales die in grote getale langs de kust van Eureka optrekken, is de kans aanwezig dat er ook Orca’s oftewel ook bekend als Killer Whales gespot worden aan de kust


Klimaat

In Eureka heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn koel en de winters vrij mild. Juli is doorgaans de droogste maand en augustus de warmste. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden Celcius. December is zowel de koudste maar ook de maand met de meeste neerslag. De temperatuur zakt hier eigenlijk nooit onder het vriespunt.


Pink Lady - Eureka
Pink Lady - Eureka
Eureka, Kalifornien