Fargo

Grootste stad van North Dakota

Bekend om de film en serie Fargo!

Fargo, bekend van de gelijknamige film en serie, is met 122 duizend inwoners de grootste stad van de staat North Dakota. De stad ligt behoorlijk afgelegen. De grootste steden in de nabije omgeving zijn Minneapolis (Minnesota), Sioux Falls (South Dakota) en Omaha (Nebraska), op respectievelijk 3.5, 3.5 en 6.5 uur rijden.

Wanneer u een Fly & Drive of rondreis begint vanuit Minneapolis, overweeg een bezoek aan deze kleine, maar zeer actieve stad. Ontdek hieronder waarom!

Onze top 3!

1. Red River Zoo - Deze wolfdierentuin heeft veel diersoorten die voorkomen op het noordelijk halfrond of nog verder naar het poolgebied toe. Bezoekers kunnen kennismaken met o.a. de grijze wolf, rode panda en de Noord Amerikaanse rivierotter.

2. Drekker Brewing Company - de lokale bierbrouwerij en produceert een aantal bieren, met aparte ingredienten en vaak hebben deze bieren nog apartere namen. De People Eater, Techno Viking en Brain Squeeze zijn een aantal van de keuzes. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een gratis tour door de brouwerij met proeverij (21 jaar of ouder).

3. Plains Art Museum - Het grootste kunstmuseum van de staat North Dakota. Hier bevinden zich werken van o.a. Andy Warhol.

Film en serie

De naam Fargo zal veel mensen bekend in de oren klinken. In 1996 maakte de gelijknamige film de stad in een klap beroemd. In navolging van de film, kwam er ook een tv-serie uit. De film en tv-serie Fargo zijn overigens niet opgenomen in deze plaats. De film werd opgenomen in delen van Minneapolis en het plaatsje Brainerd. De tv-serie werd zelfs opgenomen vlakbij Calgary (Canada).