Fort Myers

City of Palms

  • Matanzas Pass Bridge Fort Myers
    Matanzas Pass Bridge Fort Myers
  • Fort Myers Palms
    Fort Myers Palms
  • Pelicanen Sanibel Island
    Pelicanen Sanibel Island

Ultieme strandbestemming

Fort Myers ligt in het Zuidwesten van de staat Florida. Vaak wordt benoemd dat Fort Myers ook wel het kloppend hart is van dit deel van Florida is. Fort Myers is een echte strandbestemming. Mede door de prachtige witte zandstranden van Fort Myers Beach, maar ook vanwege Sanibel Island en Captiva Island. 


1. Kunstwandeling. Liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen in Fort Myers tijdens de kunstwandeling. Onderweg vind je allerlei tentoonstellingen, galerieën, show’s en demontraties. Dit evenement wordt iedere eerste vrijdag van de maand georganiseerd.

2. Lee County Manatee Park. De Manatees zijn grote zeezoogdieren die veel overeenkomsten hebben met olifanten. Ze bestaan al meer dan 50 miljoen jaar! De Manatees zoeken vooral in de wintermaanden dit park op vanwege de aangename temperatuur van het water.

3. Edison & Ford Winter Estates. In het verleden hebben de heren Henry Ford en Thomas Edison een belangrijke rol gespeeld op het gebied van techniek in Amerika. Beide heren hadden een winterverblijf. Deze zijn nu opengesteld voor publiek.

4. Festivals. Bezoek een van de vele festivals die worden georganiseerd in Fort Myers. Aan het begin van het jaar wordt er het Edison Festival of Light georganiseerd. Als afsluiter van dit evenement vindt er een lichtparade plaats. Aan het eind van het jaar wordt het American Sand Sculpting Kampioenschap georganiseerd.

5. JetBlue park. Liefhebbers van sport kunnen een kijkje nemen bij Blue park. Dit is een Baseball stadion van de Boston Red Sox. Hier trainen de Boston Red Sox in het voorjaar.

Sanibel Island

Breng zeker een bezoek aan Sanibel Island. bekend door de witte stranden die al menig award hebben gewonnen.  ier vind je onder andere het J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge. Dit park staat bekend om de vele vogelsoorten. Neem ook een kijkje in het Bailey-Matthews Schelpen Museum. Hier vind je veel informatie over schelpen en weekdieren.Het strand staat bekend om de vele mooie schelpen die hier aanspoelen. Het is dan ook altijd druk met gebukte bezoekers die zoeken naar die ene unieke schelp.

Fun Facts!

- Fort Myers heeft de meeste zonuren van alle steden in Florida.
- Fort Myers heeft zijn naam te danken aan een verlovingsgeschenk. De dochter van Generaal David Twiggs was verliefd op een officier, Abraham C. Myers, die in dienst was van haar vader. Om dat te eren is Fort Myers naar hem vernoemd.

- In mei 1921 was het voor het eerst was toegestaan dat auto’s over de houten brug in Fort Myers mochten. Hiervoor diende men 50 cent per auto te betalen. De opbrengt van de eerste dag was 53 dollar.

- Het Lakes Regional Park is de thuisbasis van het Railroad Museum of South Florida. Hier vind je foto’s, tentoonstellingen en modeltreinen.

- Fort Myers kreeg in 1898 dankzij Thomas Edison elektrisch licht. De straatverlichting was echter niet populair bij de inwoners omdat het de koeien ’s nachts wakker hield.