Golden

British Columbia

  • Kicking Horse Mountain, ca. 6,5 kilometer van Golden is in de winter een populair skigebied
    Kicking Horse Mountain

Golden

Deze stad in British Columbia heeft een prachtige ligging tussen zes van de meest fantastische Nationale Parken van Canada namelijk, Glacier, Yoho, Jasper, Banff. Mount Revelstoke en Kootenay. Golden is hiermee een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van deze parken en is dan ook een outdoor avonturenparadijs. 

Golden is een bestemming die in ieder seizoen geschikt is om te bezoeken. 

Facts!

- Golden heeft een eigen ijshockeyteam, de Golden Rockets

- In het Kicking Horse Mountain Resort is een restaurant te vinden op 2347 meter hoogte, het Eagle's Eye Restaurant.

- Er zijn tal van buitenactiviteiten te doen in en rondom Golden, zoals kanoën, klimmen, golfen, vissen, paardrijden, ijsklimmen, skiën en nog veel meer!


Wintersport

Golden is ook een fijne bestemming voor de wintersport met afdalingen op ieders niveau. Er zijn verschillende blauwe, rode en zwarte pistes. Het centrum hiervan bevindt zich bij het Kicking Horse Mountain Resort. De Kicking Horse Gondola brengt je tot een hoogte van 2.347 meter en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Rocky Mountains. In de zomer is er in dit gebied tal van wandelingen te maken. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het Grizzly Bear Refuge, waar Boo de beer leeft. 

Kicking Horse River

De Kicking Horse-rivier stroomt door Golden en gaat hier over in de Columbia River. De Kicking Horse Rivier die door het mooie berglandschap loopt maakt Golden een goede bestemming voor het maken van een Raftingtour. Vanaf het water beleeft u het landschap nog intenser wat deze tour een ware aanrader maakt.

Skiën in Golden
Skiën in Golden

Wildlife

Om meer te weten te komen over Wildlife in-en rondom British Columbia brengt u dan zeker een bezoek aan de Rocky Mountain Buffalo Ranch. Deze boerderij is het thuis van tientallen bizons die hier vrij rondlopen. De enthousiaste eigenaar, Leo Downey, is een fantastische verteller en leidt u met liefde rond op de boerderij. Ook het Northern Lights Wolf Centre geeft een verhaal weer over wildlife in Canada. In dit wolvencentrum leven zes wolven en u kunt hier tijdens een 25 minuten durende rondleiding meer te weten komen over deze fascinerende dieren. 

Golden Museum

Een klein maar erg interessant museum over de geschiedenis van Golden. U komt hier meer te weten over het ontstaan van Golden en de Kicking Horse-regio. Leuk om te ontdekken hoe dit stuk land is ontdekt en hoe de naam Golden tot stand is gekomen!

Buffalo Ranch in Golden
Buffalo Ranch in Golden
Golden