Green Bay

Wisconsin

  • De Fox River loopt door het centrum van Green Bay
    Downtown Green Bay

Green Bay

Green Bay is een grote stad in het noordoosten van de staat Wisconsin. Green Bay ligt in een baai aan Lake Michigan. Qua grootte is het de derde stad van deze staat en de thuishaven van het American football team, de Green Bay Packers. De Green Bay Packers hebben meerdere malen de superbowl en het NFL kampioenschap gewonnen. 

Daarnaast kent de stad nog leuke historische bezienswaardigheden, de Universiteit of Wisconsin–Green Bay, het National Railroad Museum, ambachtelijke brouwerijen en leuke eetgelegenheden.

Green Bay Facts

Green Bay is de oudste stad van Wisconsin. De allereerste Europese bezoekers aan Greater Green Bay waren zeer succesvolle ondernemers. Green Bay was en is nog steeds een belangrijk scheepvaartcentrum, met door de jaren heen een grote welvaart. Van bevervellen voor Europese hoedenmakers in de jaren 1600 tot de uitvinding van 's werelds eerste splintervrije toiletpapier in de vroege jaren 1900, Green Bay is sinds de oprichting van de stad volop in beweging. De grootste werkgevers van de stad zijn tegenwoordig nog steeds de papier- en scheepvaartindustrie. 

Nog een leuk feit is dat Green Bay de kleinste stad is waar een National Football League-team wordt gehouden. De 13-voudig nationaal kampioen Green Bay Packers, opgericht in 1919, is het enige NFL-team dat eigendom is van zijn fans. De gemeenschap staat algemeen bekend als 'Titletown'.


Lambeau Field

Een bezoek aan de thuisbasis van de Green Bay Packers is een aanrader voor NFL fans! Het stadion dat al sinds 1957 in gebruik is biedt verschillende tours, variërend van 1 tot 2 uur of bezoek alleen het veld en maak een geweldige foto!


Bay Beach Wildlife Sanctuary en Bay Beach Amusement Park

Het Wildlife Sanctuary is een natuurreservaat van 700 hectare, gelegen in het noordoosten van Green Bay, nabij de oevers van de Bay of Green Bay. Het is het op een na grootste natuurrehabilitatieprogramma in de staat Wisconsin en verantwoordelijk voor de verzorging en opvang van meer dan 4.500 verlaten of gewonde dieren. Met tentoonstellingen, kilometerslange wandelpaden en een diversiteit aan natuurgebieden en dieren in het wild is het een leuk uitje voor jong en oud. 

Aan de overkant ligt het gelijknamige Bay Beach Amusement Park gelegen. Het pretpark bestaat al meer dan 100 jaar en biedt verschillende kermisattracties zoals botsauto’s, een achtbaan, gigantische glijbaan en diverse eet- en drinkgelegenheden.


Lambeau Field
Lambeau Field

Green Bay Botanical Garden

De botanische tuin begon in de jaren 70 als een droom van enkele gepassioneerde plantenliefhebbers en behoort tegenwoordig tot de toonaangevendste tuinen van het midwesten. Bezoekers kunnen genieten van een adembenemende tuin van 47 hectare met ca. 65.000 planten vanuit de hele wereld. De botanische tuin organiseert ook het hele jaar door populaire evenementen zoals concerten in het amfitheater en tentoonstellingen.

National Railroad Museum

Het museum ligt in Ashwaubenon, een buitenwijk van Green Bay. Het museum is in 1956 opgericht en is een van de oudste en grootste spoorwegmusea van de VS. U kunt hier verschillende oude locomotieven waaronder een aantal zeer bijzondere exemplaren bekijken, waaronder de trein van president Eisenhower. Daarnaast is er een uitgebreide fotogalerie die u een kijkje geeft in de ontwikkeling van de spoorwegen door de jaren heen.

Green Bay Botanical Garden
Green Bay Botanical Garden