Halifax

Met haar rijke historie

  • Een klokkentoren in Halifax.
    Klok in Halifax
  • De haven van Halifax
    Skyline van de haven in Halifax

Heerlijke havenstad

Halifax, een heerlijke havenstad gelegen in het oosten van Canada met een verrassende geschiedenis. Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia, dat is gelegen in het oosten van Canada aan de Atlantische Oceaan. Naast dat Haliflax de hoofdstad van Nova Scotia is, is het ook nog eens de grootste stad van de provincie met 410.000 inwoners.

Onze top 5!

Halifax is rijk aan verschillende historische gebouwen, museums en openbare parken. Ook zijn er verschillende restaurants en pubs te vinden waar vaak livemuziek wordt gemaakt. Hieronder kunt u onze top 5 van activiteiten vinden in Halifax:

1. Bezoek Citadel Hill National Historical Site. Vanaf hier heeft u ook nog eens een prachtig panoramisch uitzicht over het centrum van Halifax.

2. Ontdek deze heerlijke havenstad op de fiets. Fiets over de Macdonald bridge en neem gelijk een kijkje in de gratis tuinen van Halifax, de Halifax Public Gardens.

3. Voor de echte Titanic liefhebbers onder ons, een aantal slachtoffers van de ramp op de Titanic zijn begraven op de “Fairview Lawn Cemetery” dat is gelegen in North End in Halifax.

4. Ook als het weer wat minder is zijn er genoeg dingen te doen, Halifax heeft meerdere museums die zeker uw bezoek waard zijn. Op pier 21 kunt u het Canadian Museum of Immigration vinden. Of de Maritime Museum of the Atlantic in Downtown Halifax.

5. Verder zijn er in Halifax verschillende “Farmer Markets” hier verkopen lokale boeren hun verse producten op de zaterdag-of de zondagochtend. Bijvoorbeeld op de Musquodoboit Harbour Farmers’ Market die elke zondag plaatsvindt en de Halifax Seaport Farmers’ Market, die elke zaterdag plaatsvindt.

Geschiedenis

In juli 1749 werd Halifax gesticht door de Britse generaal Edward Cornwallis en werd de stad gebruikt als militaire basis voor Groot-Brittannië. Door haar ideale ligging aan de Atlantische Oceaan werd het een belangrijke Canadese Havenstad. Op 14 april 1912 zonk de Titanic in de Atlantische Oceaan waarbij drie schepen vanuit de haven van Halifax te hulp kwamen schieten. Een andere grote ramp gebeurde op 6 december 1917, waarbij een Frans vrachtschip in botsing kwam met een Noors vrachtschip, dit veroorzaakte de grootste niet-nucleaire explosie ooit. Zo’n 2000 mensen kwamen om het leven en 9000 raakten gewond.

Fun Facts!

1. Halifax heeft een eigen internationale luchthaven, deze opende haar deuren in 1960.

2. De eerste bewoners die in Halifax woonden heten de “Mi’kmaq”, deze inheemse bevolking gaven de stad “Chebucto” als naam. Dit betekent “grootste haven”.

3. De grote natuurlijke haven van Halifax heeft verbindingen naar meer dan 150 landen in de wereld, en creëert hiermee 15.000 banen.