Helena

Queen city of the Rockies

  • St. Helena Cathedral
    Helena
  • Uitzicht montana
    Montana
  • State Capitol
    Montana

Helena

De hoofdstad van de Amerikaanse staat Montana is Helena. Over het algemeen word deze plaats gebruikt als overnachtingsplaats tussen Glacier National Park en Yellowstone en word omringt door prachtige natuur. Maar ook hier is genoeg te zien. De stad werd gesticht op 30 oktober 1864 en in 1889 werd het de hoofdstad van de staat. Helena groeide snel van een lege kloof tot een bruisende stad. Tegenwoordig is de stad een levendige en actieve stad met een mix tussen het heden en het verleden. Zelfs zonder evenementen kun je je prima vermaken. De hoofdstraat is een prachtige plek om doorheen te wandelen met veel boetiekjes en restaurants is er voor ieder wat wils.

Onze top 3!

1. Reeder’s Alley

2. St. Helena Cathedral

3. Mount Helena City Park


Reeder’s Alley

Reeder's Alley ligt in de zuidwestelijke hoek van het centrum van Helena. Het is het oudste deel van Helena wat nog intact is. Het pand is een sterke link naar het begin van een nederzetting hier en biedt inzicht in het leven van mijnwerkers, de Chinese invloed, bouwtechnieken uit die tijd en het leven van de gewone mannen en vrouwen die hier kwamen om hun fortuin te zoeken. Er zit ook een bezoekerscentrum gevestigd in een huisje voor mijnwerkers. Hier staat een groep vrijwilligers klaar om je de mooiste bezienswaardigheden van Helena te laten zien. Je kunt deelnemen aan rondleidingen met een gids maar ook zelf een wandeling maken.

St. Helena Cathedral

Deze kathedraal kun je niet missen als je in Helena bent. De rode torens steken overal bovenuit. Maak een wandeling over het terrein van de kathedraal. Vanwege de sierlijke details aan het gebouw heeft het een sprookjesachtige uitstraling. Als je de kathedraal binnen stapt zie je het verhaal van Adam en Eva, de mooie glas in lood ramen, de hand gesneden eikenhouten banken en het witmarmeren altaar. De kathedraal is dagelijks geopend maar heeft op zondag aangepast openingstijden.

St. Helena Cathedral
St. Helena Cathedral

Mount Helena City Park

Mount Helena is een iconisch monument van Helena en is de belangrijkste natuurlijke attractie van de stad. Het park is 620 hectare groot en is vooral bij populair bij hardlopers of hondenuitlaters. Er loopt een goed onderhouden pad naar de top waar je super mooie vergezichten hebt over de omgeving.

Klimaat

Helena staat wel bekend om de koude winters met een flinke sneeuwval. Maar de zomers zijn daarintegen warm en droog. De temperaturen in de winter liggen tussen de -1 en 3 graden en in de zomer stijgt het naar de 28 a 29 graden.