Holbox

Atemberaubende weiße Sandstrände

 • Maak een lange strandwandeling en vergeet het dagelijkse leven.
  Holbox
 • Op Holbox zijn de wegen van zand, er zijn geen verharde wegen.
  Holbox Town
 • De stranden zijn goed om te snorkelen.
  Snorkel trip

Ontsnap uit het dagelijks leven

Het eiland Holbox ligt aan de noordkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan en wordt beschouwd als een absoluut vakantieparadijs. Hier kunt u ontspannen en het dagelijkse leven vergeten. De meest populaire reistijd is van november tot mei, wanneer de temperatuur maar liefst 27 graden is. Het is erg rustig op het eiland, aangezien het eiland (nog) niet door veel toeristen wordt bezocht. Geniet van de rust in een hangmat op het strand met een goed boek. Of maak een wandeling door Holbox Town, een klein stadje. Hier vindt u vrolijk geschilderde huizen in Caribische stijl en gezellige cafés. Dineer in een van de vele restaurants met heerlijke Mexicaanse gerechten.

Fun Facts

 • Het eiland is slechts twee kilometer breed en ongeveer 42 kilometer lang.
 • Op Holbox zijn de wegen van zand, er zijn geen verharde wegen. Het eiland is autovrij en dus alleen bereikbaar met een gehuurde golfkar of gehuurde fiets.
 • De naam Holbox komt van de Maya-volkeren en betekent in de vertaling "zwart gat". Deze naam is ontstaan doordat het water in de lagune donker gekleurd is door de mangroven.
 • Tip: Neem voldoende contant geld mee naar het eiland, want de pinautomaten zijn vaak kapot.

Hoe komt u op Holbox-eiland?

Neem vanaf de luchthaven Cancun of Playa del Carmen een huurauto of bus naar Chiquila (reistijd ca. 2 – 2 ½ uur). Zorg ervoor dat u ruim van tevoren de vertrektijden van de bus controleert, aangezien deze maar drie keer per dag rijden. Als u met een huurauto rijdt, kunt u deze in Chiquila op een betaalde parkeerplaats parkeren voor 100 pesos per dag (ongeveer € 4 per dag). De parkeerplaatsen vindt u langs de weg naar de haven. Vraag altijd vooraf naar parkeertarieven, sommige rekenen meer dan 100 pesos. Neem vanuit Chiquila de veerboot naar het eiland (reistijd ongeveer 20 minuten). Neem zodra u op Holbox aankomt een taxi naar uw hotel.

Autovrij eiland
Autovrij eiland

Stranden

De witte droomstranden en het turkooisblauwe water zijn fantastisch. Op de stranden zie je vaak schommels in het water staan. Grijp uw kans en laat uw benen in het water bungelen en geniet van de warme zonnestralen. Een van de meest populaire stranden van het eiland is Playa Holbox, slenter langs het zandstrand en trakteer u zelf op een heerlijk drankje in een van de strandtentjes. Dit strand is vooral populair om te snorkelen en is ook geschikt voor kleine kinderen. Bezoek ook Playa Cocos, waar talloze vogelsoorten zoals pelikanen of aalscholvers te zien zijn. Als u dit strand bezoekt, mag u de kans niet missen om in het donker naar de adembenemende zeelichten te kijken. Dit zijn lichtverschijnselen in de zee (bioluminescentie). Het eiland Holbox staat ook bekend om deze lichtverschijnselen.

Ontspanning in het paradijs
Ontspanning in het paradijs

Activiteiten

Als u liever wat actiever bent, biedt het eiland een verscheidenheid aan watersporten. Huur bijvoorbeeld een kajak en verken het eiland vanaf het water of neem deel aan een begeleide kajak- of boottocht. Een bijzonder avontuur is een snorkelexcursie waarbij u gaat zwemmen met walvishaaien, die tot de grootste vissen ter wereld behoren. De beste tijd om met walvishaaien te zwemmen is van mei tot september.

Watersporten
Watersporten