Houston

Space City

  • Downtown Houston
    Downtown Houston
  • Houston University
    Houston University
  • Houston Herman Park
    Houston Herman Park

Houston

Houston, voor vele vooral bekend van het Space Center en quotes als “Houston, we have lift off!” en “Houston... The Eagle has landed.”, is qua populatie de vierde stad van Amerika en heeft meer te bieden dan alleen maar ruimtevaart! Lees hieronder meer over Houston.


Onze top 3!

1. Lyndon B. Johnson Space Center. Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Houston is het Space Center in Houston.

2. Museum District. Het Museum District in Houston bestaat uit maar liefst 19 musea, gallerijen en culturele centra.

3. Houston Livestock Show & Rodeo. Ben je in maart in Houston en wil je het wilde westen van Texas ervaren? Bezoek dan de Houston Livestock Show & Rodeo. Een festival van maar liefst 3 weken lang vol met rodeo’s, veeveilingen, live muziek en een kermis.

Lyndon B. Johnson Space Center

Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Houston is het Space Center in Houston. Dit is het centrum voor NASA’s bemande ruimtevaarten. Vanuit hier wordt de bemande ruimtevaart voor NASA gecoördineerd en worden de astronauten getraind van zowel Amerika als daarbuiten op het avontuur buiten de cosmos.

Het Space Center beschikt over een bezoekerscentrum waar je alles te weten komt over de ruimtevaart. Bezoek onder andere het Space Center Theater, Astronaut & Starship Gallery, NASA tram tour en de Blast Off Theater.

Museum District

Het Museum District in Houston bestaat uit maar liefst 19 musea, gallerijen en culturele centra. Het Houston Museum of Natural sciences, met aandacht voor diamanten en mineralen, dieren uit Texas, dinosauriers en het Egypte van vroeger. Het museum maakt deel uit van Hermann Park, waar zich ook de Houston Zoo bevindt. 

Meer een kunstliefhebber? Bezoek dan het Museum of Fine Arts, wat een zeer gevarieerde collectie aan kunst heeft. Zo vind je hier Amerikaanse kunstenaars, maar ook Aziatische en Afrikaanse kunst. Verder zijn er in het Museum District de Holocaust Museum, Contemporary Arts Museum en de Menil Collection te vinden.

Houston Livestock Show & Rodeo

Ben je in maart in Houston en wil je het wilde westen van Texas ervaren? Bezoek dan de Houston Livestock Show & Rodeo. Een festival van maar liefst 3 weken lang vol met rodeo’s, veeveilingen, live muziek en een kermis.

Fun Facts!

- Er worden meer dan 145 talen gesproken in Houston.
- Houston is groter dan de staat Maryland.
- Houston heeft een wet die verbied om op zondag Limburger kaas te verkopen.


The dining-out capitol of the States

Nergens in Amerika gaan mensen zo vaak uit eten als in Houston. Niet gek, in Houston zijn de prijzen van restaurants het op één na laagste van alle grote steden in Amerika. En er is voor ieder wat wils! Zo heb je Chinese, Filipijnse, Ethiopische, Arabische, Joods, Indiaase, Koreaans, Italiaans, Cajun en natuurlijk Tex-Mex restaurants.