Iqaluit

"Place of many fish"

 • In het noorden van Canada is veel eenzaamheid en afzondering te vinden.
  Kust bij Iaqluit
 • Ga op hondensledetocht in en rond Iqaluit.
  Hondenslee avontuur
 • De cultuur in Nunavut is sterk verbonden met kunst en kunstnijverheid.
  Kunst in Iqaluit
 • Je hebt letterlijk de zee voor jezelf als je een kajak huurt en peddelt.
  Ontspannen peddeltocht
 • Hier ben je praktisch aan het einde van de wereld, op de "driving edge".
  Floe Edge

Iqaluit

Iqaluit is de hoofdstad van het Canadese grondgebied van Nunavut, dat in het uiterste noorden van het land ligt. De 7500 inwoners spreken Engels, Frans en Inuktitut. De vriendelijke Iqalummiut is graag buiten in de natuur, op het land, in het water of op het ijs. In elk seizoen zijn er verschillende buitenactiviteiten. Iqaluit is het dynamische centrum van Nunavut voor handel, zaken, media, transport en politiek. In de zomermaanden van mei tot augustus bereiken de dagtemperaturen waarden tot 25 ° C met gemiddeld 16 uur daglicht. Als u naar Iqaluit reist, kunt u zich verheugen op verschillende landschappen, waaronder Bergen, rivieren en watervallen.

Floe Edge

Een heel bijzonder natuurverschijnsel kan hier in Iqaluit worden waargenomen: wanneer het landijs in de lente begint te breken (ongeveer april-juni in Nunavut), verzamelen de dieren zich op het land, in het water en vanuit de lucht aan de rand van de "drijvende ijsschots" omdat het jachtseizoen is begonnen. Al duizenden jaren volgen de Inuit deze natuurlijke cyclus en gebruiken ze met succes de Floe Edge voor jagen en vissen. Deze tijd is natuurlijk ook leuk voor toeristen omdat sommige lokale bedrijven tochten aanbieden naar de Floe Edge, meestal door middel van een skidoo of hondenslee, zodat je het natuurspektakel van dichtbij kunt ervaren. Hier kunt u zeevogels, zeehonden, walrussen, mogelijk ijsberen, narwallen, beluga-walvissen en Groenlandse walvissen zien. Een reis naar de Floe Edge moet altijd worden gepland met een gids en mag nooit alleen worden ondernomen.

Activiteiten

In de wintermaanden brengen de bezoekers en de lokale bevolking van Iqaluit hun vrije tijd graag door met hondensleeën, langlaufen of sleeën op sneeuwscooters. De omstandigheden in het noorden zijn hiervoor ideaal. In de warmere zomermaanden wordt het water echter vaak gebruikt voor diverse watersportactiviteiten. Mensen reizen graag per boot, gaan raften of peddelen in een kajak op de wateren van de regio. Natuurlijk kunt u ook gaan wandelen of kamperen in de natuur en bessen plukken.

Hondenslee avontuur
Hondenslee avontuur

Kunst

De kunst is een zeer oude traditie in Iqaluit en de regio in het hoge noorden. Houtsnijwerk, tekeningen of genaaide originele Inuit-kleding worden vaak in verschillende winkels te koop aangeboden. Lokale kunstenaars presenteren hun werk op het jaarlijkse zomerfestival dat wordt georganiseerd door de Nunavut Arts and Crafts Association (NACA). Bezoek het Unikkaarvik bezoekerscentrum om meer te weten te komen over Nunavut, de mensen en geschiedenis.

Kunst in Iqaluit
Kunst in Iqaluit

Parken

Qaummaarviit Territorial Historic Park

De naam van dit park betekent "de plek die schijnt" in Inuktitut. Het ligt niet ver van het kleine stadje Iqaluit en maakt indruk met vele archeologische werken uit de Thule-cultuur. Mensen moesten toen heel inventief en flexibel zijn, wat terug te zien is in de memorabilia. Maak een uitstapje naar het rotsachtige eiland in het Qaummaarviit Territorial Historic Park voor een reis terug in de tijd.

Sylvia Grinnell Territorial Park

Niet ver van Iqaluit ligt het Sylvia Grinnel Territorial Park. Het strekt zich uit over een groot gebied en wordt doorkruist door glooiende heuvels, die worden gescheiden door de Sylvia Grinnell-rivier. Het uitzicht in het park is erg mooi, waardoor zowel locals als toeristen hier graag hun tent opzetten. Er zijn toiletten, tentplatforms en vuurkorven in het park. In dit toendralandschap leven kariboes en poolvossen.


Katannilik Territorial Park

De betekenis van deze naam is "plaats van de watervallen". Talloze watervallen weerspiegelen dit doorlopende thema van het park. Het beschrijft de oorspronkelijke landroute (120 kilometer) over het Meta Incognita-schiereiland van Iqaluit naar Kimmirut. U kunt hier bergen, kliffen, valleien en kloven ontdekken. Je vindt ook de grootste bomen op Baffin Island - de Dwarf Arctiv Willow. Deze dwergwilg wordt wel drie meter hoog. Bijzonder is ook dat hier veel blauwe edelstenen met de naam Lapis Lazuli zijn gevonden.

Outdoor Fun
Outdoor Fun