Jackson Hole

''The year-round adventure''

 • Vissen in Jackson Hole
  Vissen
 • Raften op de Snake River
  Raften
 • Voor de ervaren snowboarder het ultieme gevoel!
  Snowboarden in Jackson Hole
 • Teton Mountains
  Tetons

Jackson Hole

Jackson Hole gelegen in het noord westen van de Verenigde Staten in de Staat Wyoming. Het is vernoemd naar de bergman Davey Jackson, die eind 1800 vastzat in het gebied.  Het gebied is een prachtige vallei omgeven door bergen. Nabij Jackson Hole liggen een aantal welbekende Nationale parken, namelijk Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Deze zijn dan ook zeker de moeite om te bezoeken. Wanneer je door het gebied rijd is er ook een grote kans om wildlife te spotten. Ben jij gek op wintersport dan is dit gebied zeker een bezoek waard. Er zijn namelijk verschillende pistes van gebieden wat bedoeld is voor de meest ervaren snowboarders en skiërs tot pistes voor de beginnende wintersporters. 


Top 6 leukste activiteiten door het jaar heen.

1. Skiën en snowboarden in Jackson Hole

2. Paardrijden, geniet van het leven in de Grand Tetons

3. Bekijk het landschap en de natuur van Jackson Hole vanaf een sneeuwscooter

4. De echte zomerervaring is niet compleet zonder een dag vissen.

5. Sneeuwschoenwandelen in Jackson Hole

6. Probeer wildwaterraften of maak een riviertocht.


Skiën en snowboarden in Jackson Hole

Jackson Hole is de perfecte bestemming voor een skivakantie in Wyoming! Met een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van meer dan 500 centimer heeft Jackson Hole zijn reputatie als skibestemming van wereldklasse zeker verdiend. Het gebied staat bekend om zijn pistes met diepe poedersneeuw voor de ervaren wintersporter. Maar ook de minder gevordere wintersporter kan hier goed terecht. Als je toch liever met een gids mee gaat kun je kiezen voor een dag skiën met Snowcat en ervaar een onvergetelijke tocht over ongerepte sneeuw buiten de pistes. Voor de zeer ervaren skiërs en snowboarders is heliskiën een goede optie. Je stapt in de helicopter en geniet van een fantastisch uitzicht over het winterse landschap. Je land vervolgens op een afgelegen plek om vanaf daar een mooie afdaling te maken over een ongerepte piste.

Snowfun
Snowfun

Paardrijden

Cowboys en paarden spelen een grote rol in de geschiedenis van Jackson Hole en hun aanwezigheid is nog steeds een belangrijk onderdeel van Jacksons aparte westerse cultuur. Als je op zoek bent naar een ontspannen manier om tijd met elkaar door te brengen of een echt avontuur in het achterland wilt, dan zijn begeleide paardrijtochten in Jackson Hole een van de beste manieren om van het leven in de Grand Tetons te genieten.

Paardrijden
Paardrijden

Sneeuwscooter

Met een paar meter sneeuw op de grond, zijn veel van de mooiste plekken van Yellowstone, Grand Teton en Jackson in de winter gemakkelijk bereikbaar met een sneeuwscooter. Een aantal lokale gidsen kan je meenemen op een spannend sneeuwscooteravontuur om de omgeving rond Jackson Hole te verkennen. Verschillende professionele gidsen bieden sneeuwscootertochten in Jackson Hole. Er zijn excursies van een halve of hele dag beschikbaar en gidsen zorgen voor alle benodigde uitrusting en eten, evenals een training over het veilig besturen van een sneeuwscooter. Dagelijks privé-verhuur van sneeuwscooters is ook beschikbaar bij enkele van de aanbieders in Jackson.

Sneeuwscooter
Sneeuwscooter

Vissen in Jacksonhole

Vissen in Jackson is een groot onderdeel van de lokale economie in de zomer er zijn gidsen beschikbaar om te helpen de viservaring onvergetelijk te maken. Zelfs als je gewoon advies wilt over waar je het beste kunt gaan zitten of waar je op kunt vissen, zijn de gidsen van Jackson je beste hulpmiddel. Mocht je willen gaan vissen is een geldige visvergunning een vereiste. En als je er voor kiest om in een nationaal park te gaan zitten, let er dan op dat je ook die regelementen even nakijkt zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Vissen
Vissen

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een geweldige manier om de ongerepte winterwildernis van Jackson Hole te ervaren. Afhankelijk van het terrein en de sneeuwpoedercondities, kan het ook een geweldige training zijn. Op een goed geprepareerd sneeuwschoentraject of over verse poeder is sneeuwschoenwandelen een plezierige Jackson-winteractiviteit die voor iedereen toegankelijk is en een geweldig alternatief voor skiën.

Sneeuwschoenwandelen
Sneeuwschoenwandelen

Raften

Een raftingtrip is een geweldige manier om de natuur en schoonheid van Jackson Hole te ervaren. De Snake River biedt kilometers afwisselend water om te raften. Verschillende delen van de rivier zorgen voor kalmte door het Grand Teton National Park. Deze tochten bieden de mogelijkheid om dieren in het wild te zien, zoals Amerikaanse zeearenden, visarend, pelikanen, elanden, en herten.

Raften
Raften

Klimaat

Jackson Hole heeft een landklimaat. Dat betekend dat het in de zomer vaak warm en droog is en in de winter koud en nat. In het skigebied en dan vooral de hoger gelegen pistes daar zijn de temperaturen van -30 graden Celcius geen uitzondering. De zomermaanden daarintegen zijn aangenaam warm. Maar het gehele jaar door kan hier nachtvorst voorkomen.