Kelowna

De grootste stad in Okanagan Valley

  • Kelowna
    Kelowna

Het paradijs Okanagan Valley

Of je nu net begint aan je tour door West-Canada of een stop in Kelowna wilt plannen aan het einde van je reis, de Okanagan Valley is altijd de moeite waard! De grootste stad van bijna 120.000 inwoners wordt gedeeld door het Okanagan Lake en biedt milde temperaturen, diverse recreatieve mogelijkheden, grote wijnhuizen en heerlijk fruit. We vertellen je waarom je minimaal twee nachten moet plannen om te ontspannen. Een mooi stukje British Columbia!

Onze top 4!

1) Wijngaarden

2) Hiken 

3) Okanagan Lake

4) Wintersport

Wijngaarden

De Okanagan Valley staat bekend om de vele wijnstreken. Rond Kelowna zijn al 40 wijnhuizen bereikbaar in slechts 20 minuten rijtijd. U kunt deelnemen aan een rondleiding door verschillende wijnhuizen of zelfstandig een bezoek brengen aan de ene of de andere wijnmakerij om een wijnproeverij bij te wonen of om een souvenir voor thuis op te halen. Mission Hill Winery, wat op de foto wordt getoond, biedt naast heerlijke wijn ook een fantastisch uitzicht op Kelowna en Okanagan Lake.

Genieten van wijn in Kelowna
Genieten van wijn in Kelowna

Okanagan Lake

Het Okanagan Lake (lengte 135 km) biedt een verscheidenheid aan recreatieve mogelijkheden voor jong en oud. Vooral in de zomermaanden kan de Okanagan Valley 35 graden of zelfs warmer zijn, dus een verfrissende duik is zeer welkom. Kies uit meer dan 30 stranden om een paar uur te ontspannen. Natuurlijk kunt u ook allerlei watersporten beoefenen en kajaks, jetski's, SUP-boards, etc. huren.

Okanagan Lake
Okanagan Lake

Fruit Bowl

De vallei biedt een mild klimaat, dat op zijn beurt ervoor zorgt dat de boeren in de regio kunnen genieten van rijke oogsten. Je zult snel merken, terwijl je de Okanagan Valley binnenrijdt, dat er tijdens de zomermaanden veel fruitkramen langs de route zijn. In augustus is het hoogtepunt van het perzikseizoen. Zorg ervoor dat je een fruitkraam bezoekt en proef de heerlijke verse groenten en fruit of geniet van de smoothies of jam! Het gebied wordt niet voor niets "Canada's fruits bowl" genoemd.

Kersenbomen Kelowna
Kersenbomen Kelowna

Wandelroutes

Het milde klimaat en de glooiende heuvels rond Kelowna nodigen wandelaars van over de hele wereld uit. Probeer de wandelpaden op Knox Mountain uit waarbij u een prachtig uitzicht heeft op Kelowna of Rose Valley. In de winter zijn de paden ook erg goed begaanbaar met sneeuwschoenen. De paden variëren van gemakkelijk tot moeilijk, dus neem een parcoursgids mee bij het Kelowna bezoekerscentrum. Natuurlijk kun je ook zuidwaarts naar Peachland rijden en daar een lange wandeling maken.

Geliefd bij wandelaars
Geliefd bij wandelaars

Kelowna in cijfers

- meer dan 2000 uren zonneschijn per jaar

- meer dan 40 wijnhuizen

- 30 stranden

- 19 golfbanen

- 2 skigebieden in de buurt

- 60 non-stop vluchten naar 9 steden per dag

Het beste als laatste

Als je een zoetekauw bent, moet je zeker stoppen bij D Dutchmen Dairy op weg van Kelowna naar Revelstoke! Er is erg lekker ijs, een paar  boerderijdieren om naar te kijken en direct aan de overkant van de straat vindt u een grote selectie van verse groenten en fruit. Perfect om de voorraden bij te vullen voor de road trip. Hou op snelweg 1, vlak voor Sicamous, de kant van de weg voor de reclame van de D Dutchmen Dairy in de gaten, zodat u de afslag naar deze insider tip niet mist.