Key Largo

  • Key Largo
    Key Largo

Watersportbestemming Key Largo

Key Largo is het noordelijkste eiland van de Florida Keys en staat bekend als de duikhoofdstad van de wereld.  Het is de thuisbasis van 's werelds grootste kunstmatige rif, het 510 meter lange USS Spiegel Grove en het John Pennekamp Coral Reef State Park. Door de mooie stranden en keur aan watersportmogelijkheden is Key Largo een geliefde strandbestemming.


Key Largo facts

1. Het wordt gewoonlijk de "duikhoofdstad van de wereld" genoemd.
2. Een van de historische huizen van Key Largo is het Largo Sound Rock Castle in Europese stijl. Er wordt gezegd dat het daar spookt. 
3. Voordat toerisme en visserij de belangrijkste inkomstenbron werden stond Key Largo bekend om de citrussen en grapefuits.
4. Key Largo is het grootste eiland van de Florida Keys - 30 mijl om precies te zijn. Key Largo is weliswaar de grootste van de Key's, maar niet het meest bevolkt.

USS Spiegel Grove

Dit bewust gezonken scheepswrak is maar liefst twee voetbalvelden groot. Het schip bevind zich nabij Dixie Shoals in Key Largo en is een geliefd duikersoord. Bij het laten zinken van dit schip op 17 mei 2002 is dit reusachtige schip op de zij komen te liggen terwijl het rechtop had moeten staan. Verschillende pogingen hiertoe mislukte totdat orkaan Dennis het schip tijdens de storm rechtop zette. Het wrak is zodanig groot dat er meerdere duiksessies gepland moeten worden om alles te zien.


Duikbestemming Key Largo
Duikbestemming Key Largo

John Pennekamp Coral Reef State Park

John Pennekamp Coral Reef State Park in Key Largo is uniek in zijn soort en biedt een geweldige blik in de onderwaterwereld. Bekend als het eerste onderwaterpark van het land, omvat het John Pennekamp Coral Reef State Park een indrukwekkende 70 vierkante mijl. Terwijl veel bezoekers de kleurrijke koraalriffen van het park en het wemelende zeeleven bekijken tijdens een boottocht met glazen bodem, kan men nog dichterbij komen door te duiken of snorkelen. Daarnaast zijn kanovaren en kajakken door de wateren van het park populaire activiteiten. Vissen is toegestaan in aangewezen gebieden. 

Bezoekers kunnen ook genieten van wandelen, picknicken of zwemmen aan het strand. Het bezoekerscentrum beschikt over verschillende grote zoutwateraquaria gevuld met zeedieren en in het theater worden natuurvideo's vertoond. 

Capitol Reef State Park
Capitol Reef State Park