Key Largo

  • Key Largo
    Key Largo

Watersportbestemming Key Largo

Key Largo is het grootste en meest noordelijke eiland van de Florida Keys. Het eiland is een populaire vakantiebestemming en staat ook wel bekend als de duikhoofdstad van de wereld. Key Largo is ook de thuisbasis van het John Pennekamp Coral Reef State Park, een duikparadijs en het oudste onderwaterpark in de Verenigde Staten. 

Het eiland biedt prachtige stranden en een gevarieerd aanbod aan watersporten, zoals duiken, snorkelen, kajakken en meer .. Vanuit Key Largo kunt u diverse boottochten maken of andere vrijetijdsactiviteiten ondernemen. Het Everglades National Park kan ook in iets minder dan een uur worden bereikt vanaf Key Largo.

Key Largo facts

1. Het wordt gewoonlijk de "duikhoofdstad van de wereld" genoemd.
2. Een van de historische huizen van Key Largo is het Largo Sound Rock Castle in Europese stijl. Er wordt gezegd dat het daar spookt. 
3. Voordat toerisme en visserij de belangrijkste inkomstenbron werden stond Key Largo bekend om de citrussen en grapefuits.
4. Key Largo is het grootste eiland van de Florida Keys - 30 mijl om precies te zijn. Key Largo is weliswaar de grootste van de Key's, maar niet het meest bevolkt.

USS Spiegel Grove

Dit bewust gezonken scheepswrak is maar liefst twee voetbalvelden groot. Het schip bevind zich nabij Dixie Shoals in Key Largo en is een geliefd duikersoord. Bij het laten zinken van dit schip op 17 mei 2002 is dit reusachtige schip op de zij komen te liggen terwijl het rechtop had moeten staan. Verschillende pogingen hiertoe mislukte totdat orkaan Dennis het schip tijdens de storm rechtop zette. Het wrak is zodanig groot dat er meerdere duiksessies gepland moeten worden om alles te zien.


Duikbestemming Key Largo
Duikbestemming Key Largo

John Pennekamp Coral Reef State Park

John Pennekamp Coral Reef State Park in Key Largo is uniek in zijn soort en biedt een geweldige blik in de onderwaterwereld. Bekend als het eerste onderwaterpark van het land, omvat het John Pennekamp Coral Reef State Park een indrukwekkende 70 vierkante mijl. Terwijl veel bezoekers de kleurrijke koraalriffen van het park en het wemelende zeeleven bekijken tijdens een boottocht met glazen bodem, kan men nog dichterbij komen door te duiken of snorkelen. Daarnaast zijn kanovaren en kajakken door de wateren van het park populaire activiteiten. Vissen is toegestaan in aangewezen gebieden. 

Bezoekers kunnen ook genieten van wandelen, picknicken of zwemmen aan het strand. Het bezoekerscentrum beschikt over verschillende grote zoutwateraquaria gevuld met zeedieren en in het theater worden natuurvideo's vertoond. 

Capitol Reef State Park
Capitol Reef State Park

Beroemde locaties Key Largo

In 1951 werd de avonturenfilm "African Queen" met Katherine Hepburn en Humphrey Bogart opgenomen in Afrika. De iconische boot uit de film is tegenwoordig te bewonderen in Key Largo en is beschikbaar voor boottochten. De gangsterfilm met dezelfde naam "Key Largo" uit 1948 werd ook opgenomen in Key Largo, eveneens met acteur Humphrey Bogart en Lauren Bacall. De Caribbean Club bar is de oudste bar in de Keys (1938) en was oorspronkelijk een klein hotel. In 1948 werd de bar gebruikt als filmlocatie in de film Key Largo en is nog steeds erg populair tot op de dag van vandaag. In 2015 werd de bar gebruikt als filmlocatie voor de Netflix-serie Bloodline. Bezoek de populaire Caribbean Club-bar en bewonder de foto's en memorabilia in de bar die doen denken aan de filmklassieker. Vier avonden per week wordt in de bar livemuziek gespeeld en kunt u met een goede cocktail genieten van de prachtige zonsondergang.

Filmlocaties
Filmlocaties