Kingston

Ontario

  • Downtown Kingston
    Downtown Kingston
  • 1000 Islands
    1000 Islands
  • Boldt Castle
    Boldt Castle

Stad van evenementen, kunst en historie

Kingston is een stad met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur.  Elk jaar worden er weer veel evenementen georganiseerd waar veel bezoeker op af komen waaronder het Kick + Push Festival, Limestone City Blues Festival, Busker Rendezvous, Fort Fright en FebFest.

Naast de vele evenementen die de stad organiseert is er nog zoveel meer! Kingston mag dan ook niet ontbreken tijdens uw rondreis door Oost Canada. Kingston biedt veel voor jong en oud zoals musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden. 


Klimaat

Kingston heeft een gevarieerd weersysteem, als een van de meest constant winderige steden in Canada. Het wordt beschouwd als een van de beste zoetwater zeilsplekken ter wereld. Hoewel het bekend is dat temperaturen in de zomer tot boven de 34 graden Celsius reiken, heeft Lake Ontario een matigende invloed op Kingston’s weer. De gemiddelde temperatuur in de winter is rond het vriespunt en in de zomer gemiddeld zo rond de 25 graden.

Top bezienswaardigheden!

1000 Islands Boat Tour

De 1000 eilanden zijn een paradijs voor toeristen en een populaire bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke buitenvakantie. Gelegen aan de grens tussen de noordelijke staat New York (Verenigde Staten) en het zuidoosten van Ontario (Canada), is de 1000-eilanden een regio met eindeloze kustlijnen, een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Er worden boottochten georganiseerd waarbij u een geweldig uitzicht heeft over de haven van Kingston, Fort Henry en Kingston Peniteniary. 

Kingston Public Market

De Kingston Public Market is een openbare markt in Kingston. Deze bestaat sinds 1801 en is daarmee de oudste markt in Ontario. De markt is gevestigd op het Springmarktplein. Elke dinsdag en donderdag van april tot november is het plein gevuld met lokale verkopers die verse producten, bloemen en andere ambachtelijke producten verkopen, zoals de beroemde bakkerij Wolfe Island die hun gebakken producten aanbiedt.

1000 Islands Boat Tour
1000 Islands Boat Tour

Fort Henry

Het fort is gebouwd tijdens de oorlog van 1812, Fort Henry is een militair fort gelegen aan de overkant van het water van het centrum van Kingston, met uitzicht op de monding van de St Lawrence River. Het Fort is nu onderdeel van het Rideau-kanaal dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en wordt onderhouden door Parks Canada. Het wordt gebruikt als toegangspoort tot de militaire geschiedenis van Canada. Dagelijks worden er rondleidingen gegevens door het fort door het personeel.

Little Catarqui Creek Conservation Area

Little Catarqui Creek Conservation Area ligt net ten noorden van het centrum van Kingston. Met zo'n prachtige omgeving kan het gebied in elk seizoen van het jaar worden bezocht en biedt het geweldige mogelijkheden voor veel verschillende recreatieve activiteiten. Het is vooral populair in de winter, wanneer er faciliteiten zijn voor langlaufen en schaatsen op de grootste natuurlijke ijsbaan van Kingston.


Fort Henry
Fort Henry

Correctional Service of Canada Museum

Het Correctional service of Canada museum ook bekend als, 'Penitentiary Museum'. geeft een weergave van de rol van Kingston in de Canadese geschiedenis. Voor een stad met een kleinere omvang had Kingston een aanzienlijk aantal gevangenissen, namelijk 11. Op dit moment zijn er 2 instellingen in gebruik binnen de stad en nog 4 in de omliggende gebieden.

Kingston City Hall

Het stadshuis heeft een perfecte ligging en bied een goed uitzicht over de stad. Het gebouw is destijds ontworpen door George Browne en heeft neo-classis architectuur. De gemeenteraad is hier nog steeds gevestigd. Ook worden er in de maanden van mei tot oktober rondleidingen door het gebouw georganiseerd.

Penitentiary Museum Kingston
Penitentiary Museum Kingston

Wolfe Island

Slechts een klein stukje voor de kust van Kingston ligt Wolfe Island, het grootste eiland van de eilandgroep. Het eiland is volledig bewoond en de grootste stad, Marysville, is schilderachtig met veel winkels en cafés die erg populair zijn tijdens de zomermaanden. Ook bereikbaar met de veerboot is het Big Sandy Bay een gebied, waar in de zomer de zandstranden en het heldere water u kunnen overtuigen dat u ergens veel exotischer bent dan aan de oever van Lake Ontario.

Kusten rond Kingston
Kusten rond Kingston

Fun facts!

1. Toen Upper en Lower Canada zich verenigden, werd Kingston de eerste hoofdstad van Canada. De zetel van de regering verhuisde in de jaren 1840 naar Ottawa en de oorspronkelijke parlementsgebouwen kregen de functie van ziekenhuis, later  Hôtel Dieu.

2. Kingston is ook bekend als "The Limestone City", vanwege de grote hoeveelheden kalksteen die worden gebruikt bij de bouw van veel van de historische gebouwen van de stad.

3. In Kingston komen de St. Lawrence River en Lake Ontario samen. Ook is er een Mississippi in Ontario, verder naar het noorden gelegen in Pakenham.