Klamath Falls

Oregon’s City of Sunshine

  • Klamath Falls ligt nabij het Nationale Park en is hierdoor een ideale uitvalsbasis
    Crater Lake National Park
  • Ook in Crater Lake National Park kunt u sterren kijken.
    Sterrenhemel in Oregon

Klamath Falls

Klamath Falls is een plaats gelegen in de Amerikaanse staat Oregon. Met ongeveer 300 zonnige dagen doet de stad niet onder aan haar bijnaam “Oregon’s City of Sunshine”. De stad ligt nabij Crater Lake National Park en word vaak als uitvalsbasis gebruikt, om het park aan te doen. Vanwege de voordelige ligging biedt de stad en de omgeving van Klamath Falls veel recreationele en outdoor mogelijkheden met zich mee. Daarnaast hangt er in de stad een karakteristieke en gezellige sfeer, dit komt de oude gebouwen en vele restaurants die hier te vinden zijn.

Klamath Falls heeft een mediterraan klimaat, hierdoor zijn de zomers vaak warm met een gemiddelde temperatuur tussen de 23 en 27 graden. De winters daarentegen zijn vaak kouder met kans op sneeuwval. Dit maakt dat Klammath Falls geschikt is als zomer,- en winterbestemming.


Fun facts

 1. De stad heette oorspronkelijk Linkville toen George Nurse de stad in 1867 stichtte. Het is vernoemd naar de Link River, op wiens watervallen de stad lag. De naam werd in 1893 veranderd in Klamath Falls.

2. Het Klamath Basin heeft het langstlopende zeearend festival in de Verenigde Staten.

3. Crater Lake, het middelpunt van het nationale park is het diepste meer in de Verenigde Staten. De laatste keer dat Crater Lake bevroor was in 1949.


Crater Lake National Park

Vanaf Klamath Falls ben je slechts 80 kilometer verwijderd van de oude krater in het Crater Lake National Park. De zomer en vroege herfst zijn de beste tijden voor buitensportactiviteiten, zoals wandelen, fietsen of per boot de krater te verkennen. Als je eenmaal het diepste meer van Noord-Amerika hebt bezocht, zul je begrijpen waar het allemaal om draait. Het meer is omringd met toren hoge kliffen, wat je bijna nergens anders vind. Daarom is het één van de 7 wonderen van Oregon.  


Outdoor activiteiten

Wanneer je van outdooractiviteiten houdt is de omgeving van Klamath Falls the place to be! Zoals mooie wandel,- en mountainbiketochten, golfen op vier beroemde banen, zoetwatervissen en de langste tokkelbaan van Oregon. Er is hier ook het langstlopende Zeearend festival in de VS. Als je meer dan 350 vogelsoorten op één plek wilt zien, moet je de Klamath Basin Birding Trail lopen. Daarnaast kun je op de Klamath River ook verschillende watersportactiviteiten ondernemen, zoals raften en kanoën.

Crater Lake National Park
Crater Lake National Park