Klamath Falls

Oregon’s City of Sunshine

  • Klamath Falls ligt nabij het Nationale Park en is hierdoor een ideale uitvalsbasis
    Crater Lake National Park
  • Ook in Crater Lake National Park kunt u sterren kijken.
    Sterrenhemel in Oregon

Klamath Falls

Klamath Falls is gelegen in de Amerikaanse staat Oregon, met circa 300 zonnige dagen doet de stad niet onder aan haar bijnaam “Oregon’s City of Sunshine”. De stad ligt nabij Crater Lake National Park en is hierdoor een geschikte uitvalsbasis om het park aan te doen. Door de gunstige ligging heeft zowel stad en de omgeving veel outdoor mogelijkheden. Daarnaast heeft de stad een karakteristieke uitstraling en gezellige sfeer, dit komt door de oude gebouwen en het aanbod van veel restaurants.


Fun facts

 1. De oorspronkelijke naam van de stad is Linkville, omdat de stad is vernoemd naar de Link River. De naam wijzigde in 1893 naar de huidige naam Klamath Falls. 

2. Het Klamath Basin heeft het langstlopende zeearend festival van de Verenigde Staten.

3. Crater Lake, het middelpunt van het gelijknamige nationale park is het diepste meer van de Verenigde Staten. De laatste keer dat Crater Lake bevroor was in 1949.


Crater Lake National Park

Vanaf Klamath Falls bent u slechts 80 kilometer verwijderd van de oude krater in het Crater Lake National Park. De krater is op verschillende manieren te verkennen, zo kunt u langs de oever wandelen en fietsen of geniet per boot van de adembenemende omgeving.  Als u eenmaal het diepste meer van Noord-Amerika bezocht  heeft, zult u begrijpen waar het allemaal om draait. Het meer is omringd met ontzettend hoge kliffen, wat u bijna nergens anders vindt. Hierdoor is het één van de 7 wonderen van Oregon. Daarnaast staat de omgeving bekend om de verscheidenheid aan outdooractiviteiten.


Outdoor activiteiten

Wanneer u van outdooractiviteiten houdt is de omgeving van Klamath Falls the place to be! Denk bijvoorbeeld aan mooie wandel/- en mountainbiketochten, golfen op één van de vier beroemde banen, zoetwatervissen en  hier is ook de langste tokkelbaan van Oregon. De Klamath Basin Birding Trail is zeker een aanrader, hier vindt u namelijk meer dan 350 verschillende vogelsoorten. Daarnaast kunt u op de Klamath River ook verschillende watersportactiviteiten ondernemen, zoals raften of kanoën. Crater Lake National Park
Crater Lake National Park

Klimaat

Klamath Falls heeft een mediterraans klimaat. De zomers zijn warm en de temperatuur kan oplopen tot circa 27 graden.  De winters daarentegen zijn koud en is er kans op sneeuwval.