Lake Havasu City

Een echte woestijnstad

 • Het gigantische meer bij wat grenst aan de stad
  Lake Havasu
 • De originele brug die ooit in de Engelse hoofdstad stond
  London Bridge
 • Lake Havasu ligt 70 mijl ten zuiden van Laughlin
  Lake Havasu
 • Er zijn verschillende Hiking Trails in en om Lake Havasu
  Wandelen in Lake Havasu

Lake Havasu City

Lake Havasu City is een plaats in de staat Arizona. Deze stad heeft ca. 50.000 inwoners en er komen jaarlijks ca. 775.00 toeristen. Ook is deze stad een oase in de woestijn met meer dan 300 dagen zon per jaar. Temperaturen van boven de 40 graden Celcius zijn hier heel normaal.
 Lake Havasu City heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige meer ‘’Lake Havasu’’ dat ligt aan de rand van de stad. Na de bouw van de Parker Dam in 1938 is dit meer onstaan en vanaf dat moment is dit de meest bekende plek om verkoeling te vinden. Ook in het bijbehorende Lake Havasu State Park kun je meerdere plekken vinden om een duik te nemen.  


Things to do

London Bridge: Lake Havasu City heeft de originele London Bridge die ooit in de Engelse hoofdstad heeft gestaan. Een bezoek aan deze stad is niet compleet zonder hier overheen gelopen te hebben.

Afkoelen in Lake Havasu: Wil je even bijkomen van de warmte en zoek je verkoeling? Neem dan een duik in dit gigantische meer.

Wandelen door Laka Havasu State Park: Dit park is zeker een bezoek waard. Wandel door de woestijnomgeving en geniet van de verschillende niet alledaagse plantsoorten.


London Bridge

Deze 280 meter lange brug werd in 1967 verplaatst vanuit de Engelse hoofdstad naar Arizona en is nu te vinden in Lake Havasu City. De London Bridge werd in kleine blokken vanuit Long Beach vervoerd naar zijn huidge locatie en is nu een van de favoriete attracties van Arizona. Als je een bezoek brengt aan deze brug kun je genieten van het uitzicht over Lake Havasu. Ook zijn er nog genoeg ''littekens'' vanuit de Tweede Wereldoorlog die nog zichtbaar zijn op de brug.

London Bridge
London Bridge

Lake Havasu History Museum

Tot de bouw van de Parker Dam in de jaren 30 was wat nu Lake Havasu City is de thuisbasis van de Mohave-indianen. Met de bouw van de dam is het gebied veranderd van mijnbouw- en visserskampen tot het huidige Lake Havasu City. In dit museum kun je alle informatie vinden over de ontwikkeling van dit gebied, en je kunt er wat leren over het verleden en de historie.

Lake Havasu’s Hiking Trails

Wandelen in Lake Havasu is het hele jaar door een activiteit waar het hele gezin van kan genieten. Onderweg kunnen wandelaars unieke kenmerken ontdekken, zoals mysterieuze rotsformaties en verlaten mijngebieden. Met verschillende wandelingen op korte afstand van het stadscentrum en de diversiteit aan natuurschoon maakt het uitgestrekte wandelgebied van Lake Havasu City een goede keus voor alle soorten wandelaars.

Wandelen in Lake Havasu
Wandelen in Lake Havasu
Lake Havasu