Los Angeles

City of Angels

  • Wereldberoemd symbool voor de films op Mount Lee.
    Famous Hollywood Sign
  • Het historische treinstation in downtown LA.
    Union Station Los Angeles
  • Luxe winkelen in Beverly Hills.
    Rodeo Drive

Wat u misschien nog niet weet over Los Angeles

Wie Los Angeles in de staat Californië bezoekt waant zich bijna in een filmdecor. De wereldberoemde bezienswaardigheden zoals het Hollywood Sign, en de Walk of Fame kennen we allemaal, maar wist u dat er zoveel meer te zien en beleven is in LA? Laat u hieronder daarom ook verrassen met tips en leuke weetjes en haal zo het meeste uit uw bezoek aan deze metropool!

LA bezoeken? Check onderstaande reizen.

Onze top 10!

1. Venice Beach - levendig strand met bonte verzameling aan Tarot waarzeggers, muzikanten, kunstenaars en straatartiesten

2. Griffith Park Observatory en het Greek Theatre - wereldberoemd uitzicht over de miloenen lampjes van Los Angeles bij nacht

3. Hollywood Bike tour - leuke fietstour langs o.a. de filmstudio's, Walk of Fame en de celebrity woonwijken

4. Santa Monica - met de wereldberoemde Santa Monica Pier en het einde van Route 66. Op het strand zijn vele leuke sportieve bezigheden waaronder oa. touwlopen en ringen.

5. Walk of Fame - met de handafdrukken en sterren van de grote Hollywoodnamen. Tevens ziet u hier het TCL Chinese Theatre.

6. Universal studio’s - houdt u van Harry Potter, the Minions of special effect shows brengt u dan een bezoek aan Universal Studios. De studio tour is ook zeker de moeite waard!

7. J.Paul Getty Museum in Los Angeles en Malibu - is een kunstmuseum met moderne kunst en collecties van de Grieken, Rome en Etruria.

8. Hollywood Sign - de grote witte letters staan op Mount Lee in Hollywood

9. Wedstrijd van de Dodgers in het Dodger Stadium – het ultieme USA gevoel. Vergeet u zeker niet om een Dodger Dog te eten. Vanuit hier heeft u in de avond een mooi uitzicht over Downtown L.A.

10. Citadel Outlet – wanneer u van shoppen houdt kunt u hier uw hart ophalen. Veel gunstige tarieven van onder andere DKNY, Guess, Nike, Adidas etc.

Oppervlakte Los Angeles

De oppervlakte van Los Angeles Metropolitan area is voor ons bijna niet voor te stellen. Maar liefst 12500 km2 groot met 13 miljoen inwoners. Afstanden tot de kust van circa 100 kilometer zijn in Los Angeles geen uitzondering. Kijk dus goed waar u een hotel aangeboden krijgt. Aan te raden is om uw hotel in de buurt van de 405 snelweg te hebben, dan zijn de belangrijkste attracties goed bereikbaar.  

Snelwegen Los Angeles
Snelwegen Los Angeles

West Hollywood

Een van de hipste buurten van Los Angeles is ongetwijfeld West Hollywood. Hier vindt u bijzondere winkel- en eetgelegenheden en kunt u uitgaan tot in de kleine uurtjes.  Overdag kunt u heerlijk flaneren aan de Sunset Strip en door het Melrose District. Indien u van winkelen houdt, dan is The Grove shoppingcenter een echte aanrader!

Beverly Hills

Beverly Hills staat bekend om de exclusieve woningen, winkels en het grote aantal sterren dat hier woont. Aan het wereldberoemde Rodeo Drive zijn de meest exclusieve winkels van LA gevestigd. Tevens zult u zich hier verwonderen over de luxe auto's die hier rondrijden. Zien en gezien worden! Leuke bezienswaardigheden zijn:

Greystone Mansion - een historisch landhuis dat sinds 1971 een stadspark is. Door de mooie locatie zijn hier tal van films opgenomen zoals Batman & Robin, The Bodyguard, The Big Lebowski, X-men en Rush Hour.

Mulholland Drive - de meest beroemde straat van LA. vanaf noordelijk Hollywood richting Malibu. U rijdt door de Santa Monica Mountains en San Fernando Valley. Geniet van mooie uitzichten en stop natuurlijke even op beroemde filmlocaties!

Rodeo Drive
Rodeo Drive

Santa Monica

Santa Monica Main Street is een leuke winkelstraat en vergelijkbaar met straten zoals wij deze in Europa kennen. Dit winkelgebied in Los Angeles is echt het tegenovergestelde van Rodeo Drive in Beverly Hills, waar alleen de duurste designers een pand kunnen veroorloven.

Santa Monica Pier
Bij een verblijf in Santa Monica hoort natuurlijk een bezoek aan de wereldberoemde Santa Monica Pier. Hier staan ook nog vele kermisattracties van over de hele wereld. Tevens zijn hier veel restaurants gevestigd en de pier is zowel overdag als 's avonds leuk om te bezoeken. Wist u dat de Santa Monica Pier het eindpunt van de beroemde Route 66 is?

Santa Monica
Santa Monica

Marina Del Rey

Een modern deel van Los Angeles dat deels heel lang nog onbebouwd is gebleven. In Marina del Rey ligt een grote jachthaven met daaromheen een aantal leuke restaurants en hotels. Tip! Maak een leuke sunset haven cruise: Marina Del Rey Summer Sunset Cocktail Cruise

Marina Del Rey
Marina Del Rey

Venice Beach

Venice dankt zijn naam aan Venetië vanwege de vele kleine kanalen en sloten die hier door de buurt lopen. De leadzanger van de rockband The Doors woonde in de jaren 60 in Venice en hier is de werelberoemde band in 1966 opgericht. Venice Beach was al in de jaren 70 en 80 een populaire boulevard met een eigen straatbeeld dat werd gedomineerd door rollerskaters en bodybuilders. Het draaide om zien en gezien worden, dat is vandaag de dag nog steeds zo en om die reden een echte toeristische trekpleister. U ziet er een bonte verzameling aan kraampjes en winkeltjes, tarot waarzeggers, muzikanten, kunstenaars en straatartiesten temidden van een grote verscheidenheid aan sporters. Ze kunnen allemaal op Venice Beach uit de voeten. Leuk feitje: de fitnessrage is begonnen op het bekende Muscle Beach van Venice Beach.

Venice Beach
Venice Beach

Malibu

De kust ten noorden van Los Angeles is Malibu. De kuststrook die tot Malibu hoort is maar liefst 30 kilometer lang en op sommige plekken slechts een paar honderd meter breed. Het fenomenale uitzicht op een zee met doorgaans flinke golven en de rust maken Malibu tot een populaire regio om te wonen.


J. Paul Getty Museum Los Angeles

Het J. Paul Getty Museum heeft twee locaties. 'The Getty Center' ligt in de heuvels en is de moeite waard, alleen al vanwege het spectaculaire uitzicht en de verbluffende architectuur. 'The Getty Villa' ligt aan het begin van Malibu en is een nagebouwde villa uit de Romeinse tijd, zoals deze is gevonden in Pompeii. De kunst op beide locaties is interessant voor de liefhebbers. Goed om te weten: Entree is gratis, u betaalt alleen voor het parkeren. Een bezoekje aan één van de twee is zelfs de moeite waard als u niet heel erg van kunst houdt.

J. Paul Getty Museum
J. Paul Getty Museum

Manhattan Beach, Hermosa Beach, Redondo Beach

Jonge en sportieve mensen wonen in het rustige Manhattan Beach en Hermosa Beach. Hier zien we veel beachvolleyball en is het strand minder toeristisch dan in Venice Beach. Locals komen hier naar het strand om zelf te ontspannen. Het dorpje heeft een aantal leuk ontbijttentjes en restaurants. Manhattan Beach en Redondo Beach hebben hun eigen Pier en dit zijn dan ook geliefde plekken voor vissers.

Hermosa Beach
Hermosa Beach

Universal Studios Hollywood

Bereidt u voor op de allerbeste Hollywood film ervaring! Via de rode loper betreedt u de wereld van wereldberoemde films en vermaakt u zich de hele dag met spectaculaire attracties en shows. Kijk achter de schermen op een filmset en laat u gedurende de dag verrassen door magische figuren en stoere helden uit de films.

Universal Studio's LA
Universal Studio's LA

Iconische gerechten LA

- Chili Dog van Pink's Hot Dogs in Hollywood - In 1939 is dit succes begonnen met een familierecept en een hotdogwagen. Inmiddels is Pink's Hot Dogs Hollywood uitgegroeid tot een poplulair restaurant dat ook graag bezocht wordt door verschillende celebrities

- French Dip Sandwich van Philippe The Original - Philipppe The Original is een van de oudste en bekendste restaurants in Zuid Californië, opgericht in 1908. De oprichter Philippe Mathieu heeft de zogenaamde French Dipped Sandwich uitgevonden, wat nog steeds een specialiteit van het huis is. Het stokbroodje wat belegd is met vleeswaar, wordt ondergedompeld in jus wat het een unieke smaak geeft.

- Chicken and Waffles van Roscoe’s House of Chicken ‘N Waffles - Dit restaurant is in 1975 door Herb Hudson opgericht en is bekend geworden door het bijzondere combigerecht van kip en wafels. Kort na de opening was het Natalie Cole die het restaurant bij andere celebrities aanbeveelde.

- Chopped Salad van La Scala in Beverly Hills - Deze salade met o.a. salami en mozarella, wordt wereldwijd nog gelinkt aan het La Scala restaurant, opgericht door Jean Leon in 1956.

Geschiedenis

Hollywood

Tot het begin van de jaren 20 vond de gehele filmindustrie in New York plaats. Onafhankelijke filmmakers kregen het door strenge regels steeds moeilijker in New York en Los Angeles was door het gunstige klimaat, lange zonnige dagen en een gevarieerd landschap een uitstekend alternatief. Veel onafhankelijke filmproducenten zijn om die reden in die periode naar Los Angeles gekomen. Het gouden tijdperk van de Hollywood filmindustrie was de jaren 50. Grote namen zoals Greta Garbo, Humphrey Bogart, Judy Garland, Clark Gable, Marlene Dietrich en John Wayne sierden het doek en staan nu nog symbool voor het Hollywood tijdperk.

Wist u dat het beroemde Hollywood teken dat in 1923 werd geplaatst in eerste instantie bedoeld was voor het promoten van een vastgoedproject? Er stond eerst Hollywoodland. Eind jaren 40 werden de laatste 4 letters weggehaald en ontstond het bord zoals wij dat nu kennen.Hollywood
Hollywood

Fun facts!

- Los Angeles heeft ca. 18 miljoen inwoners en is na New York de grootste stad van de VS. 

- Hoewel LA niet bekend staat als museumstad zijn hier maar liefst 841 musea en kunstgaleries gevestigd. 

- Bij het onstaan van de stad kreeg de stad van de Spanjaarden de volgende naam: El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Ángeles del Río de Porciúncula, oftewel: Het Dorp van Onze Vrouwe de Koningin der Engelen van de Rivier van Porciúncula.

- Eldred Street in Highland park is met een 33% stijging de steilste berijdbare weg van Californië. Er worden aangepaste vuilniswagens ingezet en de post wordt in brievenbussen onderaan de straat bezorgd.