Mahone Bay

Nova Scotia

  • Mahone Bay aan de zuidkust van Nova Scotia is een geliefde watersportbestemming.
    Mahone Bay in Nova Scotia

Mahone Bay

Mahone Bay is een klein pittoresk plaatsje dat gelegen is aan de Lighthouse Route in Nova Scotia, op circa een uur rijden vanaf Halifax. De plaats is gelegen aan de gelijknamige baai. Door deze ligging aan het water kent Mahone Bay fantastische uitzichten op de baai en de haven, waar zeilboten in het water dobberen.

Grotendeels van alle 19eeuwse huizen en winkels in dit dorp is gemaakt van hout en hebben vrolijke kleuren. Er zijn veel gallerijen, winkels en boetiekjes te vinden waar producten worden verkocht die lokaal worden geproduceerd.


Facts

- Mahone Bay staat bekend om de drie kerken die gelegen zijn aan het water en hier schilderachtig in weerspiegelen.

- In de baai waaraan Mahone Bay gelegen is liggen wel 365 verschillende eilandjes en is hierdoor de perfecte plek voor wateractiviteiten.

- Vanuit Mahone Bay rij je in een klein half uur naar het dorp Chester en binnen een kwartier naar Lunenburg. Beide plaatsen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.


Top 3!

Stranden

De omgeving rondom Mahone Bay beschikt over verschillende stranden waar het op een warme dag heerlijk toeven en waar u mooie strandwandelingen kunt maken! Onze favorieten zijn Rissers’s, Bachman's en Carter’s Beach. 

Stranden Nova Scotia
Stranden Nova Scotia

Cultuur

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit kleine dorp is een bezoek aan het bescheiden museum, dat gevestigd is in een hemelblauw kleurig huis uit het jaar 1875, een ware aanrader. Er is hier informatie te vinden over lokale geschiedenis en erfgoed dat te vinden is in Mahone Bay en omgeving. Ook een informatieve stadstour die u bij de locals brengt behoort tot de mogelijkheden. Tevens vindt in Mahone Bay jaarlijks het Scarecrow festival plaats waar op een braderie honderden handgemaakte vogelverschrikkers te bewonderen zijn.

Scarecrow Festival
Scarecrow Festival

Watersport

Voor elke dag in het jaar kent de de baai van Mahone Bay één eiland. De 365 eilanden die verspreid over de baai liggen zijn goed te ontdekken vanaf een zeilboot of kajak. Deze kunt u beide ter plaatse huren.

Mahone Bay in Nova Scotia
Mahone Bay in Nova Scotia
Mahone Bay