Mammoth Lakes

Californië

  • Mammoth Lakes biedt 300 dagen per jaar zonneschijn en is zowel in de zomer als winter een geweldige oudoorbestemming.
    Mammoth Lakes, Californië

Mammoth Lakes, populair in zomer en winter

Mammoth Lakes ligt in de staat Californië. Zowel in de zomer als winter is Mammoth Lakes een geliefde bestemming. Zo kunt u in de zomer prachtige wandelingen maken en genieten van spectaculaire landschappen. In de winter is Mammoth Lakes een bekend skioord. Mammoth Lakes is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yosemite NP. Daarnaast zijn Devils Postpile, Mono Lake en Panorama Dome echte trekpleisters in de omgeving.


Geschiedenis

In 1877 werd na de vondst van goud in dit gebied de Mammoth Mining Company opgericht door generaal George Dodge, een prominente inwoner van San Francisco, bekend om zijn burgeroorlogervaring en associatie met de Union Pacific Railroad,  Razendsnel groeide het nabijgelegen kamp uit tot een mijnstad, "Mammoth City", met hotels, saloons en twee redacties. Slechte opbrengsten, misdaad, bosbranden en strenge winters zorgen voor gedwongen sluiting van de mijnbouw in 1889.

Met de opkomst van de auto werd het gebied in de jaren 20/30 langzamerhand bekend als recreatiegebied en kwamen er reizigers vanuit Los Angeles om te vissen, jagen, kamperen en bergbeklimmen.Toen nog een rit van 2,5 dag vanuit Los Angeles. Mammoth City, opnieuw geboren als Mammoth Camp, bood al snel een hotel, winkel, bakkerij, garage en zelfs een eigen postkantoor. Toch kreeg het toerisme toen nog niet de overhand en bleef Mammoth Lakes vooral domein van de inwoners, gehard door de strenge winters.

Het moderne Mammoth en zijn reputatie als mekka voor sport- en recreatieliefhebbers ontstond met de voltooiing van een moderne snelweg in 1937. Hoewel de zomer het populairst is, kwamen er ook kleine groepen skiërs. Een van de skiërs, Dave McCoy, heeft door de aanleg van een aantal zogenaamde sleeptouwen, de eerste stoeltjeslift en de bouw van de eerste lodge Mammoth Lakes omgedoopt tot wintersportgebied.  Tegenwoordig is Mammoth Lakes en het omliggende gebied een van de belangrijkste Noord-Amerikaanse bergresort bestemmingen, vanwege de buitensporten en recreatie het gehele jaar door. Dertig skiliften en snelle gondels, kilometers aan wandel- en mountainbikeroutes, vissen op meren en rivieren, goede accommadaties en restaurant maken het gebied tot een ware trekpleister.


Mono Lake

Mono Lake is een van de oudste meren van Amerika en ligt ca. 50 kilometer noordelijk van Mammoth Lakes. Het is een zoutwatermeer en het gehalte zout is maar liefst 8 maal zo hoog als een zee. Het meer heeft een diepblauwe kleur en er komen tal van kalkpilaren uit het water. Deze tufa’s zijn in de loop der tijd ontstaan door een vermenging van zoetwaterbronnen op de bodem met de mineralen in het water. Bezoekt u de zuidkant voor het beste zicht op de Tufa’s.

Mono Lake
Mono Lake

Panorama Dome

Een aanrader is om Panorama Dome te bezoeken. Het is een kort uitstapje maar zeker de moeite waard. De looproute begint vanaf Lake Mary Road, net aan de overkant van de kruising met Twin Lakes Road. De route leidt u naar naar de boomloze top van de toepasselijk genaamde Panorama Dome, waar u kunt genieten van 360 graden uitzicht o.a. over Mammoth Mountain.

Mammoth Lakes Californië
Mammoth Lakes Californië

Devils Postpile National Monument

Het Devil’s Postpile National Monument ligt ca. 20 km ten westen van Mammoth Lakes. Dit monument bestaat uit grote basaltkolommen gevormd door afkoelend lava dat hier heeft gestroomd.  De kolommen zijn opvallend symmetrisch en hebben een hoogte tot gemiddeld 19 meter. In 1911 is dit natuurverschijnsel benoemd tot Monument. Op nog geen 4 km van het monument vindt u Rainbow Falls. De naam dankt deze waterval door de vele regenbogen die door het water ontstaan. U kunt eventueel wandelend naar de waterval en met de shuttle bus terugkeren naar het monument. 

Rainbow Falls
Rainbow Falls