Marathon

In het hart van de Florida Keys

  • In Marathon kunt u vanaf het strand of een van de terrassen genieten van een prachtige zonsondergang.
    Marathon
  • Florida Keys staat bekend om de relaxte sfeer en de vele droomstranden.
    Florida Keys
  • De Florida Keys zijn een geliefde watersportbestemming.
    Parasailing

Marathon is leuk voor het hele gezin

Marathon ligt midden in de Florida Keys. De plaats is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen, omdat er verschillende attracties zijn die ook interessant zijn voor kinderen. Een bijzonder hoogtepunt voor jong en oud is het "Turtle Hospital", een zeeschildpad ziekenhuis, het enige ter wereld. Hier worden regelmatig rondleidingen aangeboden. 

Indien u geïnteresseerd bent in de onderwaterwereld, dan is een bezoek aan de "Florida Keys Aquarium Encounters" een aanrader. Hier vindt u verschillende zwemgelegenheden met zeedieren. In het zogenaamde rifzwembad is het zelfs mogelijk om de dieren onder water te voeren.

Highlights in Marathon

- The Turtle Hospital: Dit is een van de eerste ziekenhuizen voor zeeschildpadden wereldwijd.

- Florida Keys Aquarium Encounters: bezoekers kunnen onder andere roggen en haaien zien en soms zelfs aanraken.

- Sombrero Reef: Dit levende rif is erg populair bij duikers en snorkelaars, onder andere vanwege het zeer mooie kleurenpalet.

- Crane Point Museum & Nature Center: een interessant museum over de culturele en natuurlijke geschiedenis van Marathon.

Wat te doen in Marathon

In Marathon worden alle watersportsoorten  aangeboden. Zo kunt u hier jetskiën of kajakken. Ook zijn duiktrips en zwemmen met dolfijnen populair. Een reis naar Key West in het zuidelijkste puntje van de Keys, is ook zeer de moeite waard. De rit naar Key West is al een beleving op zich en in Key West zijn tal van leuke activiteiten te doen. 

Na een avontuurlijke dag kunt u in Marathon  's avonds genieten van een goede maaltijd en een heerlijk drankje. Er zijn veel restaurants in Marathon die zelfs uitzicht op zee hebben. Geniet van het prachtige uitzicht bij zonsondergang en de ontspannen sfeer van Marathon.

Duiken in Marathon
Duiken in Marathon