Marco Island

Florida

  • Marco Island biedt leuke restaurants aan het water, gespecialiseerd in vis en zeevruchten.
    Marco Island
  • Marco Island is door middel van 2 bruggen met het vasteland verbonden.
    De brug naar het vasteland

Marco Island, de geliefde strandbestemming

Marco Island is door twee bruggen met het vasteland verbonden en is het grootste van de zogenaamde Ten Thousand Islands voor de zuidkust van Florida. Marco Island biedt enkele van de mooiste witte zandstranden ter wereld en is daarom vooral populair als strandvakantie. Er worden ook verschillende activiteiten aangeboden zoals kajakken, jetskiën en parasailen 

We raden een bezoek aan het Marco Island Historical Museum aan of maak een omweg naar het Collier-Seminole State Park. Slenter door de verschillende winkels en kunstgalerijen en dineer vervolgens in een van de vele restaurants die gespecialiseerd zijn in verse zeevruchten.

Facts

Marco Island werd oorspronkelijk gesticht door de Spanjaarden in de 16e eeuw en heette oorspronkelijk La Isla de San Marco.

Marco Island heeft ongeveer 17.000 inwoners.

In 2014 heeft TripAdvisor Marco Island uitgeroepen tot het beste eiland van de VS (Travelers Choice™ 2014 winnaar).

Er zijn kostbare artefacten gevonden op Marco Island. De opgraving van de Key Marco Cat-sculptuur was tot nu toe de bekendste. Het beeld bevindt zich nu in het Smithsonian Institution in Washington, DC.

Tigertail Beach Park

Een must tijdens uw verblijf op Marco Island is het populaire Tigertail Beach Park. Geniet van het vijf kilometer lange witte zandstrand en met wat geluk ziet u schildpadden of zelfs dolfijnen voor de kust zwemmen. Tijdens een ontspannen strandwandeling kunt u hier bijzonder mooie en bijzondere schelpen verzamelen. Het goed onderhouden park heeft ook een speeltuin, een klein restaurant, zoutwaterlagune en watersportactiviteiten zoals stand-up paddleboards of kajaks

Bezoek het afgelegen en ongerepte Sand Dollar Island Beach, dat kan worden bereikt door rond de lagune te wandelen, te zwemmen of door de lagune te waden. Bij eb is het mogelijk om over de lagune te lopen, maar houdt u bij vloed er rekening mee dat het waterpeil in de lagune heup- of borsthoogte kan bereiken. Wanneer u de andere kant bereikt, wordt u beloond met een adembenemend uitzicht op turquoise water en wit zandstrand.

Tigertail Beach Park
Tigertail Beach Park

Collier-Seminole State Park

Het park ligt in Napels en ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Marco Island. Het is een ideale plek om te wandelen, fietsen, kamperen, varen, kanoën of om gewoon te ontspannen. Het park is zo'n 7.200 hectare groot en ligt deels in het mangrovemoeras van Zuid-Florida, dat een van de grootste mangrovemoerassen ter wereld is. Het park heeft verschillende soorten flora en wordt bewoond door een grote verscheidenheid aan dieren in het wild. Het Collier-Seminole State Park is ook geweldig om vogels te kijken. In het park zijn tot nu toe zo'n 150 verschillende vogelsoorten gespot.

Collier-Seminole State Park
Collier-Seminole State Park

Marco Island Historical Museum

Dit historische museum laat aan de hand van verschillende historische voorwerpen veel zien over de geschiedenis van Marco Island . Ook opmerkelijk is de grote replica van een traditioneel Calusa-indianendorp, dat een verhelderend inzicht geeft in het leven van deze inheemse bevolking. Voor het museum staat een replica van de Key Marco Cat, een van de beroemdste artefacten van Marco Island en een van de meest opmerkelijke ontdekkingen in de Noord-Amerikaanse archeologie. In het museum worden dagelijks diverse rondleidingen en rondleidingen aangeboden.