Miami

The Sunshine State!

Waarom een bezoek brengen aan Miami?

Miami heeft maar liefst zo’n 6 miljoen inwoners. Het is een belangrijke toeristische bestemming met het warme klimaat, de fantastische stranden en de mix van Amerikaanse cultuur met Caribische invloeden. Miami beschikt verder over meerdere vertrek- en aankomsthavens voor cruiseschepen waardoor veel toeristen tijd in Miami spenderen.


Onze top 10!

1. South Beach: South Beach ligt in het zuidelijke deel van Miami Beach. Het behoort tot de bekendste stranden van de wereld, u kunt er niet alleen zonnen en relaxen maar ook sporten. Op de boulevard zijn meer dan voldoende drukbezochte terrassen met veel levendigheid en in de avonduren komt het uitgaansleven op gang.

2. Freedom Tower: De gele toren aan de rand van het centrum is een toren waar de Cubaanse immigratiedienst zich eerst vestigde. De toren is 78 meter hoog en heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze toren het eerste gebouw was voor Cubanen op weg naar vrijheid.

3. Little Havana: Dit is een Cubaanse wijk die centraal gelegen is in Miami vernoemd naar de hoofdstad van Cuba: Havana. Vrijwel iedereen spreekt Spaans in deze wijk en u kunt er sigaren volgens Cubaans recept kopen.

4. Coconut Grove: In deze wijk staat ontspanning centraal. Met een openlucht winkelcentrum met winkeltjes, terrasjes en restaurants is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

5. Lincoln Road Mall: het voetgangersgebied Lincoln Road Mall is een van de hotspots in Miami. U vindt hier 2 theaters, het Ritz-Carlton hotel en enkele kunstgaleries.

6. Bayside Marketplace: Bayside Marketplace is een semi- overdekt winkelcentrum dat aan het water ligt. Vanuit hier kan men rondvaarten doen die o.a. langs de kunstmatige eilanden varen, deze eilanden bevatten villa’s van meerdere sterren die in Miami wonen.

7. Coral Gables: Deze wijk is minder dan honderd jaar oud en speciaal ontworpen om het hogere segment aan te spreken. Het is een goedbewaakte woonwijk met uitstekende leefomstandigheden waarbij schoonheid en veiligheid de belangrijkste pijlers vormen.

8. Everglades: Het natuurpark Everglades National Park is een moerasgebied dat nog steeds het leefgebied van indianen, krokodillen en een groot aantal reptielen en vogelsoorten is. Erg leuk om dit gebied per air-boat te verkennen.

9. Miami Zoo: Miami Zoo is een dierentuin met een oppervlakte van drie vierkante kilometer. Er leven meer dan 400 verschillende diersoorten in het wild. De zoo is te voet, per fiets of per tram te bezoeken.

10. Art Deco District: In deze wijk vindt u meer dan 800 gebouwen die tot de streamline van art deco architectuur gerekend kunnen worden.

Shopping in Miami

Miami is een perfecte stad om te winkelen. In de stad vindt u op vele plekken winkelcentrums, zoals Brickell City Centre, Dolphin Mall, Dadeland Mall, The Falls en de Ball Harbour Shops. Net Buiten Miami ligt Aventura Mall. Dit is een overdekt winkelscentrum met meer dan 300 winkels.

Miami Seaquarium

Op Key Biscayne ligt het Miami Seaquarium waar u diverse shows kunt kijken met o.a. dolfijnen en zeehonden.

Miami Art Deco District

Het Art Deco District ligt in South Beach en is ontstaan in de jaren 20 van de 19e eeuw. Alle gebouwen hebben een kleur en zijn ontworpen in 3 verschillende stijlen: Art Deco stijl, Mediterranean Revivial stijl en Miami Modern stijl. Sinds 14 mei 1979 staat de Miami Art Deco District op de U.S. National Register of Historic Places. Hier vindt u ook art deco hotels zoals Raleigh Hotel, Delano, Clevelander, Colony Hotel en het Cardozo Hotel.

Iconische gerechten Miami

- Arepas: Dit is een rond broodje, krokant van buiten en zacht van binnen, vaak gevuld en met kruidige toppings. Vrijwel op elke hoek in Miami verkrijgbaar.

- Cafe con Leche y Tostada Cubana: Dit drankje lijkt precies op een Café Latte, maar het heeft de intensiteit van een Cubaanse expresso. Gefrituurd brood wordt naast het drankje geserveerd.

- Ceviche: is een rauwe visschotel. Er worden verschillende soorten vis gebruikt die gemarineerd worden met citroen of limoen. Hier worden gesneden uien en chilipepers aan toegevoegd en het geheel wordt bestrooid met zwarte peper en zout. Vaak wordt het gerecht aangevluld met zoete aardappel, avocado, mais en sla.

- Cuban Sandwich: Dit populaire broodje is een variatie van de ham en kaas sandwich, het bevat Cubaans brood, gele mosterd, gegrilde pork, gebakken ham, gesmolten kaas en komkommer.

- Latin chicken: het ideale gerecht voor iedereen die Chicken Wings lekker vind. Deze specialiteit is tot perfectie bereid met de juiste combinatie van specerijen.

Klimaat

Miami heeft een heerlijk subtropisch klimaat. Dit zorgt voor veel warme winters vol zon en nog heerlijkere zomers. Vandaar ook de Caribische uitstraling en de enorme aantrekkingskracht op bezoekers van het stand het hele jaar door. De wintermaanden is het hoogseizoen voor Miami, omdat dit vele overwinteraars aantrekt.

Geschiedenis

In de roaring twenties, de twintiger jaren van de vorige eeuw, groeide Miami van een paar honderd inwoners naar een bruisende stad met meer dan honderdduizend inwoners in 1928. De groei van citrusvruchten hielpen Florida als staat snel te groeien. Het zuidelijke deel van Florida werd echter populair door het heerlijke klimaat, dat eigenlijk het hele jaar door een prettige warmte biedt. Florida is niet voor niets de Sunshine State van de Verenigde Staten!

Fun Facts!

- De Port van Miami staat bekend als Cruise hoofdstad van de wereld met jaarlijks meer dan 5 miljoen passagiers.

- Miami heeft meer dan 800 parken, en is de enige stad in de USA omringd door 2 nationale parken.

- De eerste Burger King werd geopend in Miami in 1954. Drie jaar later werd de Whopper geïntroduceerd.

- In het centrum van de stad zitten de meeste internationale banken gevestigd van alle steden in de USA.

- Het heeft exact één keer gesneeuwd in Miami, dit was op 19 januari 1977.