Midland

Heart of Georgian Bay

  • Behoort tot de geschiedenis van de plaat Midland
    Martyr's Shrine
  • De prachtige vergezichten van het Awenda Park
    Awenda Park

Midland

Midland ligt aan de Georgian Bay en vormt het hart van een prachtig recreatiegebied.  In het hoogseizoen bruist de binnenstad, de toeristen en bewoners genieten hier van de vele recreatieve mogelijkheden. De jachthaven is hier zeker een bezoek waard. Lopend of fietsend kunt u het pad welke langs de waterkant oploopt, volgen. In het centrum zijn er veel boetiekjes en restaurants en bewonder hier de prachtige muurschilderingen. Het winterseizoen heeft hier net zoveel te bieden als het zomerseizoen. De Georgian Bay Snowriders is een vrijwilligersclub die al meer dan 30 jaar de sneeuwscooterpaden in Midland en de omgeving beheren en onderhouden. 

Klimaat:  Midland heeft een vochtig land klimaat. Waardoor de zomers warm zijn met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De winters zijn daarentegen koud en de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de -8 graden. In de winter is er een grote kans op sneeuw en valt er gemiddeld tussen de 100 en 110 cm.  


Top bezienswaardigheden!

1. Awenda Park

2. Huronia Museum

3. King's Whar theatre

4. Miss Midland Boat Tours  

5.  Martyrs' Shrine 

6. Sainte-Marie amoung the Hurons


Awenda Park

Is een provinciaal park in het zuidwesten van Ontario, gelegen op de noordpunt van het schiereiland Penetanguishene aan de Georgian Bay. Het park beslaat een oppervlakte van 29,15 vierkante kilometer. Het park biedt verschillende wandelroutes en met een totale lengte van ca 31 km. In het park kunt u ook goed vogel spotten, er wonen hier minstens 120 verschillende broedvogelsoorten. De hooggelegen bossen van het park bieden een toevluchtsoord voor de bedreigde Cerulean Warbler.

Huronia Museum

is een replica van een "pre-contact" Huron / Ouendat dorp, met een uitkijktoren, wigwam en een full-size langhuis. Het museum beschikt ook over een tentoonstellingsgalerij met tienduizenden historische voorwerpen, inheemse archeologie en oa. kunst van leden van de Group of Seven.

Awenda Park
Awenda Park

King's Wharf Theatre:

Het King's Wharf Theatre is gevestigd in de Discovery Harbor aan de Georgian Bay. Een aangename en rustieke locatie met 385 zitplaatsen die van alle gemakken is voorzien. Geflankeerd door de historische gebouwen van een 19e-eeuwse Britse marine- en militaire basis, bevindt het theater zich aan het einde van een prachtige promenade die uitkijkt op de thuishaven van replicaschepen H.M.S. Bee en H.M.S. Tecumseth.

Miss Midland Boat Tours

Maak een sightseeingcruise aan boord van de 300-passagier Miss Midland. Geniet van het uitzicht tijdens de tocht over het glinsterende water, langs de oevers met dennen en de rotsachtige grandeur van de 30.000 eilanden van Muskoka-Georgian Bay - het beste zeilgebied op het noordelijk halfrond. De Miss Midland vertrekt vanuit de Midland Town Dock op 177 King Street, Midland, Ontario.

King's Wharf Theatre
King's Wharf Theatre

Martyrs' Shrine

Is het nationale heiligdom voor de Canadese martelaren. The Shrine eert de acht jezuïetenheiligen die hier meer dan 350 jaar geleden leefden, werkten en stierven. Ze vierden de belangrijke bijdragen die ze hadden geleverd aan de introductie van het christendom in de aboriginalcultuur en de oprichting van de provincie Ontario en de natie Canada. Deze historische en heilige site bevat de beroemde Shrine Church, de Martyrs 'Hall and Education Center en 75 mooi aangelegde hectares die je uitnodigen tot gebed en rust. Binnen de kerk bevinden zich de relikwieën van de martelaren St. Jean de Brébeuf, St. Gabriel Lalemant en St. Charles Garnier, terwijl op het terrein prachtige looppaden, monumenten en altaren te vinden zijn.

Sainte-Marie amoung the Hurons

Sainte-Marie tussen de Hurons, was het hoofdkwartier van de Franse jezuïetmissie voor de mensen van Huron Wendat. In 1639 begonnen de jezuïeten, samen met Franse lekenarbeiders, met de bouw van een omheinde gemeenschap met barakken, een kerk, werkplaatsen, woningen en een beschermd gebied voor inheemse bezoekers.

Martyr's Shrine
Martyr's Shrine

Funfacts

1. Midland is de belangrijkste stad van het zuidelijke Georgian Bay-gebied. 

2. In de zomermaanden groeit de bevolking van het gebied tot meer dan 100.000 met seizoensbezoekers.

Midland