Milwaukee

Brew City

  • Milwaukee sunset
    Milwaukee
  • de Skyline van Milwaukee
    Milwaukee
  • Al 100 jaar maakt Harley-Davidson de bekende motorfietsen
    Harley-Davidson

Milwaukee

Milwaukee ligt aan de zuidwestelijke oever van Lake Michigan en is de grootste stad in de staat Wisconsin. De stad heeft de bijnamen ‘Cream City’ en ‘Brew City’ vanwege de kenmerkende crèmekleurige bakstenen en de lange rijke brouwgeschiedenis waarmee de stad wordt geassocieerd.

Of je nu op zoek bent naar echt de belangrijkste momenten van Amerika of gewoon een biertje wilt drinken bij een van de beroemdste brouwerijen, Milwaukee is een geweldige plek om dit te doen. Er zijn tal van musea in Milwaukee, evenals meerdere theaters en restaurants. Ook zijn er zo’n 150 parken en 210 kilometer aan fietspaden.


Onze top 5!

1. Leer over de geschiedenis van de Harley – Davidson in het Harley - Davidson museum.

2. Ontmoet de dieren in de dierentuin van Milwaukee County.

3. Bekijk de vele kunstwerken in het Grohmann Museum.

4. Geniet van het grootste muziekfestival ter wereld; Summerfest.

5. Bezoek een toneelvoorstelling in het Pabst Theater.


Harley - Davidson museum

Al meer dan 100 jaar maakt Harley-Davidson wereldberoemde motorfietsen en al die geschiedenis is opgeslagen in het Harley-Davidson Museum. Het museum is een complex van drie gebouwen dat uit meer 130.000 vierkante meter bestaat en langs de oevers van de Menomonee-rivier ligt. Het museum werd geopend in juli 2008 en er zijn meer dan 450 motorfietsen te zien. Het museum doorloopt de hele tijdlijn van Harley-Davidson en bevat veel interactieve tentoonstellingen. Er zijn verschillende unieke aangepaste motorfietsen en de oudst bekende Harley-Davidson die er bestaat staat hier ook.

Harley-Davidson museum
Harley-Davidson museum

Summerfest

Elk jaar is Milwaukee gastheer van het grootste muziekfestival ter wereld! Summerfest duurt elf dagen, is verdeeld over elf podia en telt meer dan 800 acts. De totale opkomst op het festival is ongeveer 900.000 mensen. Het festival trekt de meest actuele acts uit de muziekindustrie. Bij dit festival draait het niet alleen om de muziek, ook zijn er meer dan 45 verschillende kramen met eten zodat er ook voor iedereen wat wils bij zit. De hoofdsponsor van het evenement is Miller Lite, een van de bekende Amerikaanse bierketens.

Summerfest
Summerfest

Pabst Theater

Het Pabst Theater is een nationaal historisch monument van de VS in de theaterwijk van Milwaukee. Het wordt vaak de "Grande Olde Lady" genoemd omdat het het oudste theater in de stad is en het op drie na oudste nog steeds draaiende theater van het land. Elk jaar worden er ongeveer 100 shows georganiseerd, waaronder komedie-, dans-, muziek- en theaterevenementen. Kapitein Frederick Pabst bouwde het oorspronkelijke theater dat in 1890 door brand werd verwoest. Toen dit gebeurde, gaf hij direct opdracht tot de wederopbouw van het theater dat je vandaag de dag nog ziet in de stad.

Milwaukee