Mobile

Historische badplaats

  • Maak een omweg naar de baai - Mobile Bay.
    Mobile Bay
  • Er zijn verschillende populaire golfbanen in Mobile.
    Magnolia Grove golfbaan
  • In Mobile vindt u veel verschillende musea, attracties, festivals en nog veel meer in deze historische badplaats.
    Mobile

Mobile

In Mobile vindt u veel verschillende musea, attracties, festivals en nog veel meer in deze historische badplaats. U kunt er bijvoorbeeld ook kanoën of kajakken. Ga ook naar het Dauphin Island Sea Lab of 5 Rivers Delta Resource Center.

Wist je dat Mobile een van de top tien golfbestemmingen in Amerika is? De Magnolia Grove-golfbaan van RTJ wordt aanbevolen.


Winkelen en uitgaan

Wat dacht u van een wandeling door het stadscentrum? Hier vindt u boetieks, kunsthandelaren, souvenirwinkels, antiekwinkels, galeries, maar ook speciaalzaken voor hoogwaardige kleding, sieraden en woonaccessoires. Ongeveer 40 mijl van Mobile is het Tanger Outlet Center, waar u bekende merken tegen betaalbare prijzen kunt vinden.

In de verschillende bars wordt elke avond livemuziek gespeeld. Bovendien worden er het hele jaar door concerten en diverse evenementen aangeboden. Het bruisende nachtleven en uitgaansgelegenheden geven bezoekers een uniek inzicht in deze levendige stad.

Mardi Grass (carnavalviering) is in Mobile onstaan en is uitgegroeid tot een jaarlijks groot evenement en wordt tegenwoordig in veel Zuidelijke Staten gevierd.


Mobile werd gesticht in 1702 en is daarmee de oudste stad in de staat Alabama. Bezoek de historische gebouwen en herenhuizen van Mobile. Een van de meest populaire attracties en het meest gefotografeerde gebouw is het Bragg Mitchell-Mansion in Mobile. Dit landhuis heeft 20 kamers en is ingericht met prachtig antiek meubilair. Bezoek dit landhuis en krijg een glimp van het oude zuidelijke leven.

Mobile Carnival Museum
Hier maak je kennis met de geschiedenis van het jaarlijks terugkerende evenement Mardi Gras  

Mobile Museum of Art  
U kunt hier een ruime kunstcollectie bewonderen. Als u van kunst houdt, raden wij u zeker aan om dit museum te bezoeken.   

Battleship Memorial Park
In 1940 werd de USS Alabama (BB-60), het zesde slagschip van de United States Navy, gedoopt bij het Norfolk Navy Yard in Portsmouth gelegen in de staat Virginia. Vanaf 1942 werd het gevechtsschip daadwerkelijk gebruikt en hier begon haar opmerkelijke carrière. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 werd het schip naar de Noord-Atlantische Oceaan gestuurd om de Britten te ondersteunen bij gezamenlijke acties. In het najaar van 1945 vaarde de USS Alabama in de wateren van de Stille Zuidzee naar de Baai van Tokio om de bezette gebieden van Japan te bevrijden. In deze tijd hebben 2.500 Amerikanen deze 45.000 ton zware oorlogsmachine als hun thuisbasis gehad.  

In 1962 werden de meeste Amerikaanse Oorlogschepen klaar gemaakt voor de sloop, maar de Alabama zou een tweede leven krijgen in het Veterans Memorial Park in Mobile. Zodat toekomstige bezoekers het oorlogsschip kunnen bekijken en zich bewust kunnen worden van het leven op het schip. Ondertussen heeft het schip al meer dan 15 miljoen bezoekers mogen ontvangen en wordt het gezien als symbool van de staat Alabama.


Weetje: 
De USS Alabama werdt gebruikt als decor voor de film “Under Siege“ 


Battleship Memorial Park
Battleship Memorial Park
Mobile