Molokai

"The friendly Isle"

  • Molokai Beach
    Molokai Beach
  • Halawa Valley Falls Molokai
    Halawa Valley Falls Molokai
  • Molokai Natur
    Molokai Natur

"The friendly Isle"

Molokai is een eiland dat oostelijk ligt van het eiland Oahu. Het eiland heeft twee slapende vulkanen. Op dit zeer rustige eiland, ook wel The Friendly Island genoemd, komt men heerlijk tot rust.

Net als het eiland Lanai, wordt Molokai veel minder door toeristen bezocht en staan er maar een paar hotels op het eiland. Molokai springt in het oog door haar onberoerde schoonheid met maar weinig vaste bewoners. Mede daarom wordt het eiland ook wel 'het vergeten eiland' genoemd. Op dit moment wonen slechts 8.000 mensen op MolokaiWie zich vooral interesseert voor de echte oorspronkelijke Hawaiiaanse levensstijl met al haar facetten en minder geeft om luxe hotels, shopping en uitgaansgelegenheden zit hier helemaal goed.

Tot de attracties van Molokai behoren onder andere 1000 meter hoge kliffen. Deze zijn prachtig om te bezichtigen. Bezoek ook de „Halawa Valley met zijn welige vegetatie en prachtige watervallen en „Papohaku Beach“ een bijna 5 km lang zandstrand, een van de langste stranden op Hawaii.


Unsere Top 5

1 Kalaupapa National Historical Park  -  Dit park, op het noordelijkste punt van Molokai gelegen is alleen per hike, ezel of met een vliegtuigje te bereiken

2 Olo'upena Falls / Pu'uka'oku Falls  - Molokais prachtige watervallen

3 Papohaku Beach Park  - het langste en breedste zandstrand van alle Hawaii eilanden

4 West Mauna Loa / East Molokai Volcano (Wailau) - slapende vulkanen

5 Kamakou Preserve  - een regenwoud als geen ander, een divers biologische samenstelling van inheemse planten en dieren

Kalaupapa National Historical Park

Dit park ligt op het meest noordelijke punt van Molokai en is alleen bereikbaar per ezel, wandeling of vliegtuigje. Voor de 4,8 km lange route met 26 haarspeldbochten heb je ongeveer 90 minuten nodig tot je aan het einde aankomt in Kalaupapa.

Dit idyllische stadje staat bekend om de heiligverklaring van de Belgische missionaris Pater Damiaan in 2019. Deze pater heeft in 1873 de zorg op zich genomen van de besmette lepra patienten die waren verbannen naar dit eiland. Na 16 jaar zorgverlening aan de verstoten patienten stierf hij zelf aan deze ziekte.  Tot op de dag van vandaag kunt u de tombe van Saint-Damien bezoeken in de Philomena Rooms-katholieke kerk in Kalaupapa.


Olo'upena Falls / Pu'uka'oku Falls

De Olo upena-waterval is de op drie na hoogste waterval ter wereld op 900 meter en ligt aan de meest noordelijke kust van Molokai. Omringd door deze indrukwekkende waterval zijn de Haloku-kliffen en, net als de Pu'ka Oku-watervallen, enorme bergen. Beide watervallen zijn zo afgelegen dat ze alleen kunnen worden bereikt door lucht of water.

Papohaku Beach Park

Met een lengte van 3,20 km en een breedte van 91 m is dit strand het langste en breedste witte zandstrand van Hawaï. Baden is hier echter niet veilig. Papohaku heeft geen beschermend rif en wordt dus wordt het blootgesteld aan de sterke zeestromingen.

Mauna Loa / East Molokai Volcano / Kamakou Preserv

De Mauna Loa ligt aan de oostkant van de vulkaan Molokais en is met 1515 m het hoogste punt van dit eiland. De hoogste top wordt ook wel Kamakou genoemd. Bij de vulkaan bevindt zich het Kamakou-reservaat, een uniek regenwoud met meer dan 200 inheemse plantensoorten, zangvogels, insecten en kleurrijke boomslakken. Kenmerkend voor dit reservaat zijn `alani '- een Hawaiiaans fruit uit de citrusfamilie, hapu u - een Hawaiiaanse boomvaren en ohi a lehua - typische Hawaiiaanse bomen met fel rood, geel of oranje blad.

Halawa Valley

Deze historische vallei met enorme watervallen ligt aan de oostkant van het eiland, ongeveer 1,5 uur van de luchthaven. Op je rit zul je genieten van vele attracties, waaronder Kummi Beach - ook bekend als "20 Mile Marker", Kaluaahj Church - de eerste christelijke kerk op Molokai, Halawa Beach Park en Halawa Bay

Fun Facts !

1 Er is op Molokai geen enkel stoplicht te bekennen

2 U vindt hier het langste een breedste strand van alle Hawaiiaanse eilanden

3 De hoogste klippen van de wereld bevinden zich op Molokai

4 Op Molokai is geen enkel gebouw hoger dan de palmbomen op het eiland.

5 Vanuit het postkantoor van Hoolehua kunt u een zelfbeschilderde kokosnoot naar huis sturen