Monterey

Charmant kustplaatsje aan het begin van Highway 1

  • De Fisherman's Wharf is een bekend punt in Monterey.
    Fisherman's Wharf
  • Een stukje paradijs aan de Pacific.
    McWay Falls

Monterey, kleurrijke stad in een geweldig landschap

Tijdens uw tour over de Highway 1 kunt u niet aan deze leuke kustplaats voorbij. Het is vanuit San Francisco de eerste plaats aan deze spectaculaire route en beslist een overnachting waard. Bezoekt u bijvoorbeeld het wereldberoemde Monterey Bay Aquarium, Fisherman's Wharf en Cannery Row met tal van kleine winkeltjes en leuke restaurants. Daarnaast vindt u in de omgeving van Monterey mooie kustlijnen, de favoriete plek voor de zeeleeuwen!

Onze Top 3!

Fisherman's Wharf en Cannery Row: Dankzij de talloze restaurants, cafés, en winkels zijn deze houten pier en dit voormalige fabrieksterrein de populairste toeristische attracties van Monterey.

17-Mile-Drive: Dit deel van de kustlijn ligt tussen Monterey en Carmel by the Sea. Omdat de straat privé eigendom is, wordt er een tol gevraagd van USD 10,25. Deze romantische strook kustlijn loopt door een cipressenbos en langs prachtige villa's. De route biedt een prachtig uitzicht op de zee en de beroemde golfbanen van de omgeving.

Big Sur: Deze 150 km lange kustlijn staat bekend om de prachtige en grotendeels ongerepte natuur en de diverse Flora en Fauna.

Highlights

Fisherman's Wharf en Cannery Row Monterey

Voor de Tweede Wereldoorlog waren aan Cannery Row conservenfabrikanten gevestigd die voornamelijk sardines verwerkten. Naarmate het belang van het vissen afnam, werd het gebied opnieuw ontworpen. De fabriekshallen werden omgebouwd tot restaurants, winkels, galerijen en proeflokalen met locale wijnen. Aan het einde van Cannery Row is het wereldberoemde Monterey Bay Aquarium gevestigd. De enorme glazen aquariums, waarin meer dan 35.000 dieren leven in 550 verschillende soorten, geven je bijna het gevoel midden in zee te zijn. 

Een van de meest populaire attracties is Old Fisherman's Wharf. Op de houten pier, gebouwd in 1870, vindt u verschillende souvenirwinkels en vele goede visrestaurants. Hier kunt u natuurlijk een keer de clam chowder proberen, een Amerikaanse schelpdierensoep. Vanaf de Fisherman's Wharf worden walvisexcursies aangeboden en het hele jaar door kunt u hier zeeleeuwen bekijken.

Fisherman's Wharf Monterey
Fisherman's Wharf Monterey

Big Sur

De Big Sur is een van de bekendste en meest indrukwekkende kustgebieden van de Highway No. 1. Deze bochtige route tussen Carmel by the Sea en San Simeon is ongeveer 145 kilometer lang en biedt volop indrukwekkende uitzichten en spectaculaire fotomomenten.

Wereldberoemd is de Bixby-brug, een brug uit 1932 in art-decostijl. Verder bestaat het gebied uit rotsachtige kliffen, afgelegen stukken strand, verborgen baaien, verschillende parken en natuurgebieden met een rijke flora en fauna. Een van de populairste parken in de omgeving - 41 km ten zuiden van Carmel - is het Pfeiffer Big Sur State Park, genoemd naar boer John Pfeiffer, Met een oppervlakte van 391 hectare zijn er veel wandelpaden in de indrukwekkende bossen, met prachtige uitzichten op de Stille Oceaan en de Big Sur Vallei. Het 800 meter lange Pfeiffer-strand is een van de mooiste stranden aan dit kustgedeelte. Dit strand is tijdens uw eerste bezoek echter niet zo gemakkelijk te vinden. De baai is omgeven door steile kliffen en het zand glinstert in delicate paarse tinten. Dit komt door de mineraal Spessartine, die hier in de bodem aanwezig is. Vanaf hier kunt u ook spectaculaire zonsondergangen aanschouwen.

Big Sur
Big Sur

Carmel-by-the-Sea

Dit rustige stadje wordt vanwege de kronkelende straatjes, mooie villa's en vakwerkhuizen als een van de mooiste plekken van Californië beschouwd.  Dit plaatsje ligt ten zuiden van de Monterey Peninsula en werd voor het eerst opgericht als artistieke gemeenschap voor kunstenaars en schrijvers. Vandaag telt Carmel nog ongeveer 100 galerijen, maar daarnaast zijn er in de laatste jaren veel elegante boetieks en restaurants gevestigd. 

Tevens is het zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Carmel Mission, een van de best bewaarde 21 missies die te vinden zijn tussen San Diego en Sonoma. De kapel en het kleine museum wordt omringd door bloeiende tuinen. Het is tevens mogelijk om hier een rondleiding te boeken.

Carmel Beach is een sfeervol poederig zandstrand, omringd door Cipressen en kliffen. Als u wilt zwemmen of surfen, moet u echter een duikpak dragen, want het water is zelfs in de zomer behoorlijk koel.

Carmel by the Sea
Carmel by the Sea

Fun Facts!

- Clint Eastwood was van 1986 tot 1988 burgemeester van de plaats Carmel-by-the-Sea

- Het eerste theater, de eerste openbare bibliotheek en het eerste bakstenen huis in Californië stonden in Monterey. Ook werd de eerste Californische krant gedrukt in Monterey

- In Carmel-by-the-Sea zijn er geen postvakken of huisnummers. De post halen de bewonders zelf op bij het postkantoor. Sinds een paar jaar kan de post op aanvraag worden bezorgd.

- Gedurende 150 jaar, tot de jaren 1920, was Monterey de sardinehoofdstad van de wereld. Jaarlijks werd ongeveer 250.000 ton sardines geproduceerd.

- Wie high heels wil dragen in Carmel-by-the-Sea heeft hier een vergunning voor nodig. Dit vanwege het risico op vallen op de hobbelige wegen.