Montgomery

Hoofdstad van Alabama

 • Governor's Mansion is de officiële residentie van de gouverneur en zijn gezin.
  Governor´s Mansion
 • Een geweldig uitzicht over de stad Montgomery.
  Montgomery
 • Het indrukwekkende Alabama State Capitol.
  Alabama State Capitol

Montgomery, een typisch zuidelijke stad.

Welkom in Montgomery, de hoofdstad van de staat Alabama. De stad heeft verschillende musea, zoals het Montgomery Museum of Fine Arts, dat een echte aanrader is voor kunstliefhebbers. Daarnaast heeft Montgomery verschillende bezienswaardigheden uit de burgeroorlog en staat het ook bekend om zijn muziekscene. Er worden verschillende evenementen en concerten gehouden in het populaire Riverfront Park, en u kunt ook een spannende honkbalwedstrijd bekijken in Riverwalk Stadium. Bezoek een van de vele restaurants in het prachtige stadscentrum om te genieten van populaire gerechten uit de zuidelijke staten en sluit de avond af in een bar, waar vaak jazz- en bluesmuziek wordt gespeeld. 

Feiten over Montgomery

 • De stad Montgomery werd gesticht in 1819 en is de op een na grootste stad in de staat Alabama.
 • De 114 meter hoge RSA-toren is een mijlpaal in de skyline van Montgomery.
 • De beroemde countryzanger Hank Williams ligt begraven in Montgomery, de grootste collectie memorabilia vinden muziekliefhebbers in het "Hank Williams Museum". 
 • De boekhandel "The Alabama Booksmith" is de enige boekhandel ter wereld die sinds 2012 alleen gesigneerde boeken         verkoopt.
 • Martin Luther King was predikant van een baptistenkerk in Montgomery van 1954-1960.
 • Montgomery busboycot: in 1955 werd de gekleurde Rosa Parks in Montgomery gearresteerd omdat ze weigerde om hun stoel in een bus te verlaten voor een blanke passagier.  


Het eerste Witte Huis van de Verbonden Staten

Het eerste Witte Huis van de Geconfedereerde Staten werd alleen gedurende deze drie maanden van februari tot mei 1861 gebruikt tijdens de burgeroorlog. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om dit huis gratis te bezoeken. 

Governor´s Mansion

Dit herenhuis is gebouwd in 1907 en vervolgens gekocht door de staat. Het is sinds 1951 de officiële residentie van de gouverneur en zijn gezin. In de indrukwekkende entree van het huidige huis is er een grote hoofdtrap die naar de tweede verdieping leidt, het huis heeft in totaal 17 kamers. Daarnaast zijn er tuinen, een gastenverblijf en tennisbanen op het terrein. De benedenverdieping is te bezoeken, indien u interesse heeft, informeer dan ter plaatse over een mogelijke rondleiding. 

Governor´s Mansion
Governor´s Mansion

Alabama State Capitol

Het eerste Capitool werd gebouwd in 1847, maar dit gebouw werd in 1849 door brand verwoest. Toen werd het huidige Alabama State Capitol gebouwd, het is het parlementsgebouw van de staat Alabama en werd voltooid in 1851. Het fascinerende Capitool is een historisch monument van de staat Alabama.  
In de jaren die volgden is het gebouw meerdere keren uitgebreid met een oost- en noordvleugel. In 1992 is aan de achterzijde van het gebouw een bijgebouw toegevoegd. Het middelpunt van het gebouw is de markante, imposante koepel.  


Alabama State Capitol
Alabama State Capitol