New Haven

Stad van Yale University

  • De prachtige bossen van Connecticut
    De prachtige bossen van Connecticut
  • Yale Universiteit New Haven
    Yale Universiteit New Haven

New Haven, stad van Yale en mooie parken!

De prachtige stad New Haven ligt in Connecticut en kent veel leuke bezienswaardigheden en verschillende parken. De beroemde Yale University is zeker een bezoek waard. Verder kunt u genieten van parken zoals West Rock Ridge State Park. Het park is omgeven door een prachtig landschap met veel bergen. Het New Haven Museum is een leuke plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van New Haven.

 

Yale University

De belangrijkste bezienswaardigheid in New Haven is waarschijnlijk de Yale University. Yale University is een van de bekendste universiteiten van Amerika. De campus is erg groot en mooi. U kunt er een rondleiding doen en het gebouw bewonderen. Er zijn ook veel bezienswaardigheden op de universiteit zoals de Yale University Art Gallery, een kunstgalerij vol met prachtige kunstwerken. Voor Britse kunst kunt u het Yale Centre for British Art bezoeken - ook erg leuk en interessant. Kortom, een must-see tijdens uw bezoek aan New Haven

Yale University New Haven
Yale University New Haven

Natuur en bezienswaardigheden

Als u rust en stilte zoekt, kunt u West Rock Ridge State Park bezoeken, een prachtig park vol natuur. Voor een wandeling of fietstocht is dit zeker een aanrader. Het East Rock Park is ook erg mooi en heeft een prachtig uitzicht op het uitkijkpunt. Het landschap bestaat voornamelijk uit veel bergen en groen. Bij een rit naar de kust kunt Lighthouse Point Park bezoeken, een indrukwekkende vuurtoren waar u geweldige foto's kunt maken. Voor een bijzonder museum bezoekt u het bezoekerscentrum van het snoepmerk PEZ.  De vele soorten dispensers zullen u verrassen.

Midden in de stad ligt het New Haven Green park. Mede door het standbeeld midden in het park en het mooie uitzicht een aanrader. Een opmerkelijk mooi gebouw is de Harkness Tower. Het ontwerp is opvallend en moeilijk te missen, omdat het vrij groot is. Voor meer informatie over New Haven en zijn geschiedenis, bezoekt u het New Haven Museum en de Historical Society voor informatie over geschiedenis en actualiteiten.

Scheune in grüner Natur
Scheune in grüner Natur