Newport

Harbour capital

  • Newport heeft veel koloniale gebouwen
    The Marble House
  • Newport biedt prachtige vergezichten over de oceaan
    Newport
  • Een mooie wandelroute van circa 3,5 mijl langs de kustlijn van Newport
    Newport Cliff Walk

Newport

Newport staat bekend als de havenhoofdstad van de Verenigde Staten. Het is gelegen in de staat Rhode Island en ademt nog altijd een koloniale sfeer In het oude centrum staan nog veel oude gebouwen, die gerestaureerd  zijn aan het eind van de 20e eeuw. Things to do!

1. The historic District

2. Bellevue Avenue

3. International Tennis hall of Fame

4. Redwood library and Athaeum

5. Newport Cliff Walk


The historic District

Deze historische wijk werd in 1968 aangewezen als nationaal historisch monument, vanwege de goed bewaard gebleven koloniale gebouwen uit de 18e eeuw. De historische wijk ligt in het centrum van Newport. Daarnaast kunt u de Newport County Colonial Landmark Trail bewandelen. Deze route loopt door de wijk en leidt u langs de verschillende koloniale gebouwen.


Bellevue Avenue

Deze straat staat bij de lokale bevolking bekend als "The Avenue’’, omdat er veel rijke families waren gehuisvest tijdens de zogenoemde ‘’Gilded Age’’. Er staan nog veel koloniale gebouwen uit deze tijd, die zijn onderscheiden als nationaal historisch monument, zoals The Elms, Marble House, Rosecliff, Rought Point en de Breackers. Daarnaast zijn veel van deze zogenoemde Mansions opengesteld voor het publiek.

Mansion
Mansion

International Tennis hall of Fame

In dit museum wordt  het verhaal van de tennis geschiedenis verteld. U vindt hier onder andere een hologram van Roger Federer en meer dan 2000 andere objecten welke te maken hebben met deze geschiedenis. Het is niet voor niets dat dit museum in Newport gelegen is. Op 31 augustus 1881 werd hier namelijk het eerste mannen tennistoernooi georganiseerd. 


Redwood library and Athaeum

De Redwood Library is geopend in 1747 en is één van de oudste bibliotheken van Amerika. De bibliotheek heeft inmiddels een collectie van ruim 200.000 boeken.  Vanwege de prachtige architectuur van het gebouw is de bibliotheek ook erg geliefd als trouwlocatie of locatie voor andere ceremonies. 


Newport
Newport

Newport Cliff Walk

Een mooie wandelroute van circa 3,5 mijl langs de kustlijn van Newport. Deze wandelroute biedt aan de ene kant prachtige vergezichten over de oceaan en de ruige kustlijn, en aan de andere kant vindt u het historische centrum.  

Newport Cliff Walk
Newport Cliff Walk

Fun facts

- De oudste synagoge van Amerika is gelegen in Newport. De Touro Synagoge is gebouwd in 1763 en is dus al meer dan 250 jaar oud.

- Op 12 september 1953 trouwde John F. Kennedy en Jacqueline Bouvier in de St. Mary’s Church in Newport.

- In Newport staan meer koloniale huizen dan waar dan ook in Amerika.


Klimaat

Newport heeft een landklimaat. De zomers zijn warm en de temperatuur kan oplopen tot circa 25 graden. De winters zijn daarentegen koud.