Newport

Harbour capital

  • Newport heeft veel koloniale gebouwen
    The Marble House
  • Newport biedt prachtige vergezichten over de oceaan
    Newport
  • Een mooie wandelroute van circa 3,5 mijl langs de kustlijn van Newport
    Newport Cliff Walk

Newport

Newport staat ook wel bekend als de havenhoofdstad van de Verenigde Staten. Het is gelegen in de staat Rhode Island en het ademt nog altijd een koloniale sfeer uit.  In het oude centrum staan nog veel oude gebouwen die zijn gerestaureerd aan het eind van de 20e eeuw. 

Newport heeft een landklimaatIn de zomermaanden worden temperaturen van rond de 25 graden Celsius gemeten. ’s Winters ligt de temperatuur vaak rond het vriespunt. 


Things to do!

1. The historic District

2. Bellevue Avenue

3. International Tennis hall of Fame

4. Redwood library and Athaeum

5. Newport Cliff Walk


The historic District

Deze historische wijk werd in 1968 aangewezen als nationaal historisch monument vanwege de goed bewaard gebleven koloniale gebouwen uit de 18e eeuw, waaronder het oudste huis van de stad. De historische wijk is circa 250 hectare groot en ligt in het centrum van Newport. Daarnaast leer je hier meer over de geschiedenis van de stad door de Newport County Colonial Landmark Trail te volgen, deze route loopt door de wijk en leidt u langs de koloniale gebouwen.

Bellevue Avenue

Staat bij de lokale bevolking bekend als "The Avenue’’ en kent veel geschiedenis. Bellevue Avenue was de thuisbasis voor veel Amerikaanse elite tijdens de zogenoemde ‘’Gilded Age’’ . U vind hier onder andere een aantal gebouwen die zijn onderscheiden als nationaal historisch monument, zoals The Elms, Marble House, Rosecliff, Rought Point en the Breackers. Sommige van deze zogenoemde Mansions zijn opengesteld voor publiek.

Mansion
Mansion

International Tennis hall of Fame

In dit museum wordt op een interactieve en boeiende manier het verhaal van de tennisgeschiedenis verteld. Je vindt er onder andere een hologram van Roger Federer en meer dan 2000 andere objecten welke te maken hebben met deze geschiedenis.  Het is niet voor niets dat dit museum in Newport gelegen is. Op 31 augustus 1881 werd hier namelijk het eerste mannen enkeltoernooi georganiseerd.  De entreeprijs voor volwassenen is $16. 62+’ers en kinderen onder de twaalf jaar zijn gratis. 


Redwood library and Athaeum

De Redwood Library werd in 1747 gesticht en is daarmee een van de oudste bibliotheken van Amerika. De bibliotheek heeft inmiddels een collectie van meer dan 200.000 boeken.  Vanwege de prachtige architectuur van het gebouw is de bibliotheek ook erg geliefd als trouwlocatie of locatie voor andere ceremonies. 


Newport
Newport

Newport Cliff Walk

Een mooie wandelroute van circa 3,5 mijl langs de kustlijn van Newport. Deze wandelroute biedt aan de ene kant prachtige vergezichten over de oceaan en de ruige kustlijn, en aan de andere kant het centrum.  

Newport Cliff Walk
Newport Cliff Walk

Fun facts

- De oudste synagoge van Amerika is gelegen in Newport. De Touro Synagoge is gebouwd in 1763 en is dus al meer dan 250 jaar oud.

- Op 12 september 1953 trouwde John F. Kennedy en Jacqueline Bouvier in de St. Mary’s Church in Newport.

- In Newport staan meer koloniale huizen dan waar dan ook in Amerika.