Ocala

Hoofdstad van de paarden

  • Verken het Ocala-gebied op de fiets.
    Fietstocht door de natuur
  • In Ocala vinden diverse paardenevenementen plaats, b.v. Springen.
    Paardensport

Ocala

Als je door het stadje Ocala loopt, kun je nog steeds oude zuidelijke huizen bewonderen. Ocala zou een begrip moeten zijn, zeker voor paardenliefhebbers, want hier vinden diverse paarden-evenementen plaats. Bij Gypsy Gold Horse Farm kunt u een interessante rondleiding volgen of een ritje maken met een paardenkoets met Horse Country Carriage Company and Tours.

Ocala ligt in de staat Florida en heeft ook prachtige natuur die je kunt verkennen met fietstochten of te voet op de mooie wandelpaden die zijn aangelegd. Iedereen die geïnteresseerd is in musicals, concerten of toneelstukken, moet een uitstapje maken naar het Ocala Civic Theatre, waar regelmatig evenementen plaatsvinden.


Facts

- Ocala, opgericht in 1846, ligt ongeveer 120 km van Tampa en ongeveer 140 km van Jacksonville.

- In 1883 werd de stad verwoest door een grote brand en vervolgens herbouwd.

- Sinds 1956 staat Ocala ook bekend om het fokken van paarden.


Wat te doen en te zien in Ocala

Silver Springs State Park
Bezoek Silver Springs State Park, dat ten oosten van Ocala ligt. Er zijn veel verschillende wandelroutes om de prachtige natuur te verkennen. Om de zeekoeien of alligators en de onderwaterfauna te bewonderen zijn de beroemde boottochten met glazen bodem. Kajak- en kanotochten worden ook aangeboden, en het park heeft ook picknickfaciliteiten, barbecueplaatsen, een speeltuin en een museum.

Gypsy Gold Horse Farm
De boerderij is opgericht door het echtpaar Dennis & Cindy Thompson, die in 1995 verliefd werden op een hengst en sindsdien betrokken zijn bij de paardenfokkerij. Het jaar daarop importeerden ze twee paarden van het nu erkende "Vanner" -ras. Op de boerderij worden ook rondleidingen aangeboden, laat u fascineren door het bijzondere ras.

Ocala Civic Theater
Als je een musical, een toneelstuk of een concert wilt zien, boek dan ruim van tevoren je tickets. Het Ocala Civic Theatre biedt ook workshops voor kinderen en jongeren. 

Hoofdstad van de paarden
Hoofdstad van de paarden