Oklahoma City

The Big Friendly

  • Chickasaw bricktown ballpark
    Oklahoma City
  • Een van de vele bomen in de prachtige parken
    Oklahoma City
  • Crystal Bridge
    Oklahoma City

Oklahoma City

Oklahoma City is de grootste stad en hoofdstad van de staat Oklahoma maar ook de politieke, economische en meest culturele stad van deze staat. De zomermaanden in Oklahoma zijn normaal gesproken heet en vochtig, wat soms kan leiden tot langdurige periodes van droogte. De stad heeft een gevarieerd en interessant verleden, wat betekent dat er veel musea te bezoeken zijn. Ook als je van sport houd kun je hier goed terecht. Deze groene stad word ook gesierd door de vele parken.

Onze top 3!

1. Leer de geschiedenis van Oklahoma in het Oklahoma History Center

2. Geniet van het buitenleven aan het meer van Hefner

3. Leer meer over het skelet in het Museum of Osteology


Oklahoma History Center

Het Oklahoma History Center is erop gericht mensen de geschiedenis van deze geweldige stad te leren. Er zijn hier meer dan 50 verschillende onderwerpen waar je meer over te weten kunt komen en waar bij je ook verschillende atributen kunt bekijken. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van een wandeltocht door de Rode Rivier. Deze wandeling van ongeveer 2 kilometer bootst de reis van de Red River langs de grens van Oklahoma na. 


Oklahoma City
Oklahoma City

Lake Hefner

De stad Oklahoma zou een watertekortprobleem krijgen als er geen nieuw reservoir werd aangelegd, dus werd in 1947 het Lake Hefner-reservoir gebouwd. Lake Hefner is vernoemd naar Robert A. Hefner, die van 1939 tot 1947 burgemeester van de stad was. Rondom het meer ligt ongeveer 15 kilometer aan fietspaden en ook als je van vissen houd kun je hier goed terecht.

Museum of Osteology

Het Museum of Osteology draait helemaal om botten en skeletten er zijn dan ook meer dan 300 skeletten te zien. Het museum was het eerste in zijn soort in de VS en de skeletten zijn van wezens over de hele wereld. Zoals veel van de musea in Oklahoma is deze praktijkgericht en zullen kinderen een geweldige tijd hebben zonder te beseffen dat ze tegelijkertijd zoveel leren. Het hoogtepunt van het bezoek is het 12 meter hoge skelet van een bultrug.

Klimaat

Oklahoma City staat bekend om zijn vochtige subtropische klimaat, waar bij het weer van dag tot dag kan verschillen. In de zomermaanden is het daarintegen vrij contstant. Redelijk vochtig en erg warm en gemiddeld ongeveer 33 graden. In april en mei heb je de meeste kans op Tornados en in de wintermaanden is het vrij koud met gemiddeld 2 graden overdag.

Oklahoma City