Orlando

"The Theme Park Capital of the World"

  • Orlando
    Orlando
  • Epcot
    Epcot
  • Disney
    Disney

Orlando

​Orlando is de belangrijkste toeristische trekpleister in centraal Florida. Orlando staat bekend vanwege haar vele attractieparken. Daarnaast zijn er veel shopping- en outletmalls waar je goedkoop bekende designer merken kunt kopen en vindt je op International Drives veel leuke eettentjes. Ook het nachtleven ontbreekt zeker niet. In combinatie met het doorgaans subtropische klimaat is Orlando een heerlijke vakantiebestemming. Lees hieronder meer!

Themaparken

1. Walt Disney World Resort: daaronder vallen Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s, Magic Kingdom Park en het Disney Animal Kingdom Themepark.

2. Universal Studio’s Florida : dit is een park met show’s en attracties gebaseerd op verschillende bekende tv-shows en films.

3. Seaworld Orlando Resort: dit is een atrractiepark gecombineerd met een dierenpark. Hier vind je onder andere orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. Er worden show’s gegeven en presentaties over het gedrag van orka’s.

4. Busch Gardens Tampa Bay: een attractiepark met spectaculaire achtbanen maar ook een dierentuin met veel exotische dieren.

5. LEGOLAND : wie heeft er vroeger niet met LEGO gespeeld? LEGOLAND Florida is een attractiepark gebaseerd op dit bekende speelgoed.

Orlando Klimaat

Temperatuur

Orlando ligt op een overgangsgebied van een warm zeeklimaat en een tropisch savanneklimaat. De wintermaanden zijn iets koeler dan de kustgebieden van Florida. Dat is omdat het opwarmende effect van het relatief warme zeewater hier minder sterk is. De zomermaanden zijn daartegenover juist gemiddeld enkele graden hoger dan direct langs de kust. Dat is omdat dan juist het afkoelende effect van de zee in Orlando iets minder sterk is omdat de stad wat meer landinwaarts ligt. Temperaturen van 31 tot 35 graden overdag zijn zeer normaal in Orlando.


Orlando Fun Garden
Orlando Fun Garden

Ontwikkeling van Orlando

Geschiedenis

Orlando is door de geschiedenis heen steeds een populair toevluchtsoord geweest voor Amerikanen. Aan het begin van de twintigste eeuw onderging de stad een ware transformatie, waarin flink werd geïnvesteerd in grond, hotels, woningen en wegen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Orlando een belangrijke post, wat er voor zorgde dat veel soldaten er later hun gezin gingen stichten. Vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw is Orlando ook de basis gaan vormen voor de Amerikaanse lucht- en ruimtevaarttechniek.

Disney World

Toerisme is van groot economisch belang geweest voor de stad Orlando. Een belangrijke aanzet hiervoor was het besluit van Walt Disney om in Orlando zijn themapark Walt Disney World te bouwen. De deuren van het Walt Disney World Resort werden geopend in 1971 en hebben sindsdien een enorm jaarlijks bezoekersaantal getrokken. Walt Disney World is voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor deze nummer 1 inkomstenbron van Orlando.

Magic Kingdon
Magic Kingdon

Downtown Orlando

De meeste toeristen komen niet in het centrum van Orlando. Jammer, want het historische centrum is zeker een wandeling waard. Liefhebbers van brandweerwagens kunnen prachtige exemplaren zien in de brandweerkazerne van Orlando. Het oude station is ook een plaatje om te zien. Liefhebbers van een wandeling door de natuur kunnen terecht in het park dat rondom Lake Eola ligt.

Orlando was vroeger een vrij suffige stadje dat pas halverwege de vorige eeuw een enorme groei doorstaan heeft. Tijdens de expansie van Orlando zijn gelukkig grote delen van het historische centrum intact gebleven.

Downtown Orlando
Downtown Orlando

Strand op uurtje rijden

Omdat Orlando centraal gelegen ligt in Florida, heeft het geen strand. Dit betekent niet dat u bij uw bezoek in Orlando niet naar het strand kunt gaan. Als u een dagje zin heeft om naar het strand te gaan, is ook dat een optie. Het dichtstbijzijnde strand aan de oostkust van Florida is New Smyrna Beach en Daytona beach. Deze stranden bereikt u al in ongeveer 45 tot 60 minuten rijden.

De stranden aan de west kust van Florida zijn prachting. Hier vindt u de parel witte zandstranden die het plaatje compleet maken. Neem als voorbeeld Clearwater Beach en St. Pete Beach. Om deze mooie stranden te bezoeken, bent u al snel een anderhalf uur tot 2 uur onderweg.

Daytona Beach
Daytona Beach

Seaworld & Aquatica

Bestel ze samen voordeliger. Seaworld is wereldberoemd om de prachtige interactie die het biedt van de mens met de onderzeewereld. Dolfijnenshows, kijken naar Orca's, het aanraken van roggen, een aquarium met daarin een enorme walrus, een gekoelde pinguinattractie. In Seaworld vind je dit allemaal, naast enkele spectaculaire achtbanen en attracties.

Aquatica is een waterpark met allerlei leuke en spannende rides. Hier geniet je optimaal van de warme temperaturen van Florida. Aquatica is goed te combineren met Seaworld.

Seaworld Orlando
Seaworld Orlando

Discovery Cove

Ooit wel eens in een aquarium gestaan en de behoefte gevoeld om tussen de vissen te willen zwemmen? Welkom bij Discovery Cove! Het ultieme onderwatergevoel vind je hier. Veel interessante attracties en slechts een beperkt aantal bezoekers, waardoor u het gevoel heeft dat u niet de hele dag in de rij hoeft te staan. Zwem met dolfijnen (all inclusive pakket) of met otters. Ga onderwater op safari. Beleef het allemaal in het onvergetelijke Discovery Cove.

Manatee
Manatee

Epcot

Net zo groot als Magic Kingdom is het pretark Epcot, een 121 hectare groot educatief park dat in 1982 haar deuren opende. Epcot is naast vermakelijk ook leerzaam, zo leer je in Future World van alles over energie, techniek, innovaties en planten. De attracties in World Showcase zijn gebaseerd op verschillende landen zoals Mexico, Frankrijk, Japan, Canada en Noorwegen.

Epcot Orlando
Epcot Orlando

Universal Studio's

Universal Studios Orlando is en themapark geheel gebaseerd op films en televisieprogramma’s van filmmaatschappij Universal Studios. Het park is geopend in 1990 en sindsdien enorm uitgebreid. Bij nieuwe films en filmhelden wordt het park ook telkens veranderd. Zo is het park in 2010 uitgebreid met The Wizarding World of Harry Potter. Met tal van attracties, shows en evenementen en een bezoekersaantal van 6 miljoen kan dit park zich tot de populaire attractieparken van Orlando rekenen.

Universal Orlando
Universal Orlando

Disney’s Animal Kingdom

De enige dierentuin van Walt Disney Company is Animal Kingdom, een tweehonderd hectare groot pretpark dat dieren en natuur als hoofdonderwerp heeft. Het park opende in 1998 haar deuren en is met maar liefst zo’n tien miljoen bezoekers per dag een enorm populair themapark. Animal Kingdom bestaat uit een zevental gebieden die elk hun eigen inrichting en thema hebben. Naast de vrijwel verplichte thema’s Afrika en Azië onderscheidt Disney zich vooral door zones zoals DinoLand, dat gebaseerd is op dinosauriërs, en Discovery Island, het centraal gelegen eiland op het park. 

Tree of Life Animal Kingdom
Tree of Life Animal Kingdom

Magic Kingdom

Wie niet bekend is met het Walt Disney World Resort denkt waarschijnlijk dat het alleen uit Magic Kingdom bestaat. Dit is het park dat gebaseerd is op de vele (teken)film en stripfiguren uit de films van Disney. Hoofdfiguren zijn uiteraard Mickey & Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. In de afgelopen jaren is daar een groot aantal helden aan toegevoegd. Het park dat opgedeeld is in verschillende themagebieden biedt een groot aantal attracties voor alle leeftijden. De allerjongsten zullen zich vooral vermaken in Fantasyland en Mickey’s Toontown Fair. In deze zones kun je het huis van Mickey Mouse bezoeken, meevliegen met Peter Pan of lekker duizelig worden in de theekopjes.

Voor oudere kinderen en volwassenen zijn Tomorrowland (met de welbekende Space Mountain), Frontierland en Adventureland de leukste gebieden. Voor het hele gezin is er natuurlijk de dagelijkse parade door Main Street U.S.A. en het vuurwerk aan het einde van de dag. Als je bekend bent met Disneyland Parijs dan zul je zien dat dit park in Florida op veel punten overeenkomt. Veel attracties staan ook in Frankrijk en zelfs de indeling is op veel vlakken gelijk. De zogenaamde fastpass is ook in Florida te gebruiken om lange wachtrijen te omzeilen. Het grote verschil tussen de parken in Parijs en Orlando is het feit dat de attracties hier Engelstalig zijn en het lijkt alsof alles in het Amerikaanse park soepeler lijkt te lopen.

Disney
Disney

Fun Facts!

- Orlando heeft meer dan honderd meren, maar lake Eola is eigenlijk een groot zinkgat.

- In Orlando vind je de grootste bibliotheek van Florida

- Bij Walt Disney World zijn er sinds 1971 circa 1,65 miljoen zonnebrillen naar de gevonden voorwerpen gebracht. Ook worden er jaarlijks 6000 telefoons naar de gevonden voorwerpen gebracht

- The Backstreet Boys zijn opgericht in Orlando in 1993

- Waar de naam Orlando vandaan komt is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Voordat deze stad naam Orlando kreeg heette deze stad Jernigan.