Ouray

De wonderlijke omgeving van Ouray

  • Historic Beaumont hotel
    Historic Beaumont hotel
  • Uitzicht over het voormalige mijnwerkersstadje
    Uitzicht over het voormalige mijnwerkersstadje
  • Natuurschoon rondom Ouray
    Natuurschoon rondom Ouray

Ouray

Ouray staat bekend als het Zwitserland van Amerika, vanwege de hoge bergen die langs driekwart van de stad oprijzen. De stad is vernoemd naar chief Ouray van de Ute-indianen, een lokale stam. Oorspronkelijk opgericht door mijnwerkers die op zoek waren naar zilver en goud, had Ouray in 1875 meer dan dertig actieve mijnen. Tegenwoordig is het een toegangspoort tot de San Juan Mountains en heeft het uitstekende recreatie mogelijkheden. In de winter is Ouray de ijsklimhoofdstad van de VS. Er zijn verschillende watervallen tussen Ouray en Durango, allemaal populair bij klimmers. Het jaarlijkse Ouray Ice Fest brengt enkele van 's werelds beste ijsklimmers samen voor wedstrijden, tentoonstellingen en instructie.    

Things to do

1. Hot Springs – is de bekendste van de 5 warmwaterbronnen in de regio. Gelegen in een vallei omringd door hoge bergtoppen wordt er voor extra vertier gezorgd voor het gehele gezin dmv waterglijbanen, een speeltuin en zelfs een klimmuur.

2. Ouray Ice Park – een door de mens gemaakt ijspark met tientallen ijsklimroutes die in de winter geopend zijn. Als je nieuw bent in de sport, zijn er routes voor jou en gidsen om je een veilige les te geven.

3. Box Canyon Falls Park – het park bestaat uit 3 routes en biedt een gemakkelijke gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van Canyon Creek en de vijfentachtig meter hoge waterval te ervaren waaraan het park zijn naam dankt. Gelegen in een smalle kloof, omgeven door honderd meter hoge muren, is de waterval gemakkelijk toegankelijk vanaf de Falls Trail, een korte wandeling van vijfhonderd voet de kloof in. Wanneer de voorkeur uitgaat naar een langere wandeling dan is de High Bridge Trail een aanrader. Deze baant een weg naar de top van de kloof, vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de watervallen.

4. Ouray Alchemist Museum – een uniek museum in het centrum van Ouray, welke een grote collectie geneesmiddelen toont die de geschiedenis van de geneeskunde in Colorado laat zien. Tevens een geweldige stop voor alle bezoekers die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van het Frontier-tijdperk van Colorado.

5. Bezoek locale brouwerijen – of het nu een hete zomermiddag is of een koude, winderige winteravond, tijd doorbrengen in een van de vier lokale brouwerijen is een geweldige manier om de tijd te doden. De brouwerijen, zoals Red Mountain Brewing en Ouray Brewery, bieden lokale ambachtelijke bieren die bierliefhebbers van alle niveaus zeker zullen plezieren.


Omgeving

In de omgeving van Ouray is genoeg te zien, even extra onder de aandacht willen we graag het volgende brengen: De San Juan Skyway Scenic Byway is een lus van 235 mijl die door de prachtige bergen van San Juan in Colorado slingert. Het heeft de prestigieuze titel van National Scenic byway gekregen en is misschien wel de beste en gemakkelijkste manier om de grootse schoonheid van de San Juan – bergen in je op te nemen. Vanaf Ouray hebben bezoekers toegang tot twee van de grote stukken van de skyway. Richting het zuiden van Ouray over de Skyway ligt de Million Dollar Highway, toepasselijk genoemd vanwege de hoge kosten om het te creëren en vanwege de prachtige uitzichten die het passeert. Het leidt uiteindelijk naar Silverton na het oversteken van de Red Mountain Pass op 11.075 voet en in noordelijke richting leidt het naar Telluride. Hoe dan ook, deze schilderachte rit is een geweldige zomeractiviteit om de natuurlijke schoonheid rondom Ouray te verkennen. 

Million Dollar Highway
Million Dollar Highway

Klimaat

De beste periode om een bezoek te brengen aan Ouray in vanaf juni t/m augustus, in deze periode zijn de temperaturen zacht en aangenaam en vallen er slechts zeer weinig buien. Wanneer u meer een wintersporter bent, zijn de wintermaanden natuurlijk ook een goede tijd om dit gebied te bezoeken. De temperaturen liggen in de periode vanaf december t/m maart onder het vriespunt, waardoor het zich uitstekend leent voor verschillende wintersporten.


Winterwonderland
Winterwonderland

Geschiedenis

Vaak aangeduid als het Zwitserland van Amerika vanwege zijn dramatische pieken en watervallen, werd Ouray in 1876 opgericht als een mijnbouwkamp. Door de ontdekking van goud en zilver groeide het enorm in korte tijd. Echter terwijl de Gold Rush door het westen trok, werd Ouray voornamelijk gedolven voor zilver. Na een dramatische crash van de waarde van zilver, werden verschillende mijnen in de provincie gedwongen te sluiten en verdwenen hele steden waaronder ook Ouray in de vergetelheid. De stad is vernoemd naar chief Ouray van de Ute-indianen.


Overblijfselen uit het verleden
Overblijfselen uit het verleden