Page

The Center of Canyon Country

  • Typisch Amerikaanse straat met diners.
    Downtown Page
  • In Antelope Canyon wordt u omringd door geweldige lichteffecten.
    Antelope Canyon
  • Kenmerkend voor het Amerikaanse straatbeeld
    Page

Toeristische trekpleister

Ontstaan in 1957 als woonplaats voor de arbeiders en hun families die aan de Glen Canyon Dam werkten, is Page vandaag de dag een echte toeristenstad. Vanuit Amerika en ver daarbuiten komen de mensen naar Page om met name de verschillende rotsformaties te aanschouwen.

Onze reizen met Page!
Onze top 5!

1. Antelope Canyon: Misschien wel de grootste trekpleister van Page zijn de Upper en Lower Antelope Canyon. Alleen te bezoeken in gezelschap van een Navajo indiaan loop je hier door de smalle zandkleurige gangen van de canyons, uitgesleten door eeuwenlange erosie.

2. Lake Powell: Dit op één na grootste stuwmeer van Amerika is ontstaan dankzij de bouw van de Glen Canyon Dam. Vandaag de dag is dit een geliefde plek voor watersporters.

3. Horseshoe Bend: Misschien wel één van de meest bekende Bends van Amerika, Horseshoe Bend. Gelegen op ongeveer een mijl ten zuiden van Page is dit een must om te bezoeken tijdens je verblijf in Page.

4. Glen Canyon Dam: Het Carl Hayden Visitor Center van de Glen Canyon Dam is dagelijks geopend voor bezoekers die meer willen weten over de geschiedenis van Page en de dam. Vanuit hier kun je de grootsheid van de dam zien en het verschil in water niveau tussen Lake Powell aan de ene kant en de Colorado River aan de andere kant.

Lake Powell

Met de boot (en een hike van een ongeveer een mile) kun je ook een bezoek brengen aan Rainbow Bridge National Monument. Liever zelf peddelen? Bezoek dan 1 van de vele canyons die door de bouw van de Glen Canyon Dam ondergelopen zijn, maar nog wel per kajak toegankelijk zijn. 

Kajakken Lake Powell
Kajakken Lake Powell

Antelope Canyon

De mysterieuze schoonheid van Antelope Canyon (ofwel Corkscrew Canyon) is wereldbefaamd. Ontdek de nauwe canyons met de betoverende roze, rode en oranje lichtinvallen. Meer informatie vindt u hier. Antelope Canyon kunt u alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. U bereikt de ingang van Antelope Canyon per jeep.


Antelope Canyon tours
Antelope Canyon tours

Big John's Barbecue

Voor een leuke avond met muziek boekt u een tafel bij Big John's Barbecue in downtown Page. Dit werkt anders dan in een gemiddeld restaurant. U zit buiten aan lange tafels waar u barbecue gerechten zoals Ribs en Pulled Pork kunt bestellen. Deze worden bereid in een traditionele smoker en eenvoudig geserveerd met bonen. De avond wordt muzikaal omlijst door live country muziek.

Big John's Barbecue
Big John's Barbecue

Fun Facts!

- Lake Powell heeft een kustlijn van maar liefst 3000 kilometer.

- Jaarlijks bezoeken meer dan 3 miljoen mensen Page, terwijl er naar schatting nog geen 8000 inwoners zijn.