Palm Springs

'Hollywood's desert playground'

  • Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Palm Springs
    Golfbanen Palm Springs

Palm Springs, oase in de woestijn

Palm Springs ligt midden in de woestijn in Californië, op zo’n 2 uur rijden van Los Angeles. Zoals de naam al aangeeft, zijn er talloze prachtige palmbomen te vinden in deze stad. Zo midden in de woestijn geeft dit een leuk gezicht. Het plekje is erg geliefd door celebrities en rijke zakenmensen uit Los Angeles door de het lekkere warme weer en de luxe die de stad en de omliggende stadjes (Greater Palm Springs Area) uitstralen. Palm Springs is een must see op uw rondreis door West USA. Ontdek op deze pagina waarom!


Onze reizen met Palm Springs!


Onze top 3!

1. Palm Springs Aerial Tramway: geniet van het uitzicht over de woestijn op 1790 meter hoogte.

2. Palm Canyon Drive: op de hoofdweg van Palm Springs vind je veel leuke boetieks, restaurants en galerijen.

3. Joshua Tree National Park: Dit drukbezochte park kent 3 verschillende klimaten, reusachtige Yucca planten en een indrukwekkend en bijzonder landschap


Palm Springs Aerial Tramway

Neem ’s werelds grootste gondel om uit te komen op 1790 meter hoogte en te genieten van prachtige uitzichten over de woestijn. In de winter kan men bovenop de berg zelfs skiën! Twee restaurants bovenaan de gondel bieden optie voor een heerlijke lunch of diner al genietend van het uitzicht.

Palm Springs Aerial Tramway
Palm Springs Aerial Tramway

Palm Canyon Drive

Dit is het centrum van Palm Springs waar veel van de stad zijn restaurants, winkels, galeries en attracties te vinden zijn. Daarnaast vindt u meerdere interessante musea op deze weg, zoals onder andere het Aqua Caliente Cultural Museum en Cornelia White House.

Greater Palm Springs Area

In de omgeving van Palm Springs liggen meerdere stadjes zoals Cathedral City, Rancho Mirage en Palm Desert. Bezoek in Palm Desert el Paseo, de hoofdstraat van de stad die bestaat uit leuke boetieks, galerijen en restaurants.

Palm Springs park
Palm Springs park

Joshua Tree National Park

Dit drukbezochte park ligt zo’n 95 km van Palm Springs en trekt jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen bezoekers. Het park is vernoemd naar de grootst groeiende Yucca plant: the Joshua tree. Deze plant wordt maximaal 15 meter hoog en kan duizend jaar oud worden. Het park staat vol met deze planten. Hiernaast staat het park ook bekend om zijn vreemde landvormen en uitstekende rotsen.

Coachella Preserve

Ten oosten van Palm Springs ligt Thousand Palms en hier vind je het Coachella Valley reservaat. Dit reservaat is een van Palm Springs zijn top bezienswaardigheden. Je kunt er hiken, picknicken en prachtige flora en fauna bekijken. De entree is gratis, maar een kleine donatie wordt op prijs gesteld.

Joshua Tree National Park
Joshua Tree National Park

Coachella Valley Music & Arts Festival Californië

Het Coachella Valley Music & Arts Festival is één van de grootste muziek- en kunstfestivals ter wereld, jaarlijks georganiseerd over twee weekenden in april. Het festival vindt plaats in Indio in Californië, in de buurt van Palm Springs bij Joshua Tree National Park.

Coachella festival
Coachella festival

Fun Facts

1. Hollywoods liefde voor Palm Springs begon toen er een regel werd ingesteld dat acteurs zich altijd binnen een straal van 2 uur van de opnamestudio’s moesten bevinden. De oase was net minder dan 2 uur ver weg, en werd de nieuwe lievelingsplek van veel acteurs en andere beroemdheden.

2. Greater Palm Springs staat ook wel bekend als the Golf Capital of the World, aangezien de omgeving thuis is van meer dan 120 golfcourses.

3. Als je vanuit het westen met de auto Palm Springs gaat bezoeken, zal je duizenden windturbines langs de snelweg in de woestijn zien staan. In de vallei waar deze staan, zijn de condities optimaal voor het opwekken van energie. Boek een windturbine tour en leer meer over de geschiedenis van de windturbines!