Panama City Beach

The World's Most Beautiful Beaches

Het paradijs in de Florida Pannensteel

Als u geïnteresseerd bent in reizen naar Florida, heeft u waarschijnlijk heel specifieke ideeën en steden in gedachten: Miami Beach, Orlando, Key West of Fort Myers. Ongetwijfeld geweldige steden en zeker een bezoek waard! Wat vaak over het hoofd wordt gezien is het noorden van Florida, de steden die boven Orlando en St. Petersburg liggen. Een van deze steden in de zogenoemde pannensteel van Florida willen wij hier graag aan u voorstellen: Panama City Beach.


Parel aan de Smaragdkust

Panama City Beach ligt in het noorden van Florida, ongeveer 150 km ten westen van Tallahassee en 150 km ten oosten van Pensacola. Panama City betekent vooral één ding: perfecte strandvakantie! 43 km sprankelend wit poederstrand, turquoise wateren en meer dan 320 zonnige dagen per jaar maken Panama City Beach een van de meest populaire plaatsen in het noorden van Florida. In de ochtend kunt u dolfijnen in het water zien, een boottocht boeken om dicht bij de fascinerende dieren te komen of u kunt genieten van de verscheidenheid aan watersportactiviteiten zoals vissen, snorkelen, stand up peddelen, duiken, kajakken en nog veel meer.

Shell Island

Shell Island is een ongerept duineiland van 7 mijl, gelegen tussen de Golf van Mexico en de baai van St. Andrews. De beste manier om er te komen is per boot vanuit St. Andrews State Park. Op het strand en in het park zijn veel verschillende soorten vogels, dolfijnen en schildpadden te zien. Houd er rekening mee dat dit eiland zeer authentiek is. Neem uw eigen drankjes en snacks mee, want er zijn niet veel mogelijkheden om iets op het terrein te kopen.

St. Andrews State Park

St Andrews State Park is een 1200 hectare groot natuurgebied in de oostelijke stad Panama. In het verleden werd het gebruikt als een militaire basis, vandaag komen toeristen om te ontspannen op de glanzende witte zandstranden of om watersport te doen zoals snorkelen, duiken of kajakken. Twee vissteigers bieden geweldige mogelijkheden om te vissen. Met een beetje geluk kunt u ook dolfijnen vanaf het strand bekijken Maar het park heeft meer te bieden. Wandelpaden brengen u naar de rijke flora en fauna van Andrew State Park, met de kans om zeldzame vogelsoorten te spotten, maar ook alligators, herten, wasberen en schildpadden voelen zich hier thuis. De toegang is $ 4 per persoon / $ 8 per auto


Pier Park

Pier Park is een prachtig aangelegde entertainmentpromenade in Panama City Beach direct aan het strand. U vindt hier kleurrijke huizen met geweldige winkels, souvenirwinkels, supermarkten en restaurants. Met 124 winkels, van kleding tot sieraden tot huishoudelijke artikelen, is het een van de grootste winkelcentra van dit deel van Florida, Ook 's avonds is hier veel vertier. Zo is er een bioscoop, lasergameroom en vindt u hier  talloze bars.


Fun Facts!

1. De grootste discotheek in de VS 'Club la Vela' ligt in Panama City Beach

2. Wereldwijd leeft er bij Panama City Beach het grootste aantal tuimelaars

3. De stranden in Panama City zijn verschillende keren bekroond

4. Panama City Beach is dé voorjaarsvakantieplaats in de VS