Peggy's Cove

Nova Scotia

 • In Peggy's Cove zijn veel boothuizen te vinden.
  Boothuizen in Peggy's Cove
 • De populaire vuurtoren van Peggy's Cove.
  Lighthouse Peggy's Cove
 • Peggy's Cove is een kleine vissersgemeenschap aan de Atlantische Kust.
  Visserbootjes in Peggy's Cove

Vissersgemeenschap Peggy's Cove

Peggy’s Cove Is een kleine vissersgemeenschap gelegen op een steenworp afstand vanaf Halifax, gelegen aan de St. Margaret’s Bay. Peggy’s Cove is een vrij kleine verzameling aan huizen geschilderd in verschillende pastelkleuren

Het is een typisch schilderachtig vissersdorpje. Kreeftenvallen en visnetten sieren de weg en vissersboten komen en gaan aan de kade. 

Beweerd wordt dat de naam Peggy's Cove is ontstaan door een jong meisje genaamd Peggy die in de 18 eeuw na het overleven van een ship wreck trouwde met een inwoner van het dorp Cove. 

Weetjes

 • Peggy’s Point Lighthouse wordt gezien als mooiste vuurtoren van Nova Scotia
 • De water omgeving rondom Peggy’s Cove is uniek en maakt de St. Margarets Bay de perfecte plek om te duiken.
 • U kunt een boottour vanuit het vissersdorp boeken en zo Peggy’s Cove vanaf het water bewonderen.
 • Er gaat ook een dagtocht naar Peggy’s Cove vanuit Halifax. Bekijkt u deze via: https://www.exit-reizen.nl/excursie/atlantisch-canada/halifax/peggys-cove-tour


Peggy’s Point Lighthouse

Deze klassieke rood-witte vuurtoren is gebouwd in 1914, het heeft een achtzijdige vorm en is ongeveer 15 meter hoog. En vandaag de dag kijkt deze toren nog steeds uit over de werkende vissers op de kreeftboten.

Er zijn meer dan 160 vuurtorens in Nova Scotia te vinden, maar geen enkele is meer iconisch dan de toren in Peggy’s Cove. De vuurtoren is gebouwd op gigantische rotsen gelegen aan de St. Margareths Bay. Deze rotsen zijn in de loop van de jaren door de zee helemaal glad gepolijst.

In het verleden was er in de vuurtoren tijdens de zomermaanden een klein postkantoor te vinden. Hier konden bezoekers brieven en ansichtkaarten naar huis sturen.


Vuurtoren Peggy's Cove
Vuurtoren Peggy's Cove

Kreeft

Het eten van kreeft mag u niet overslaan tijdens een bezoek aan Peggy’s Cove. Een van de belangrijkste inkomsten van de bewoners van het dorp is de kreeftvangst en de boten varen hier dan ook af en aan. Er zijn verschillende restaurants in Peggy’s Cove die de kreeft vers voor u kunnen bereiden.  


Kreeftvangst
Kreeftvangst

DeGarthe Gallery and museum

William deGarthe was een Finse kunstenaar die in 1926 naar Canada emigreerde. Hij creëerde prachtige kunstwerken. Elke lente en zomer bracht hij door in Peggy’s Cove en omgeving waar hij de zeelandschappen en de kustgemeenschappen schilderden.

In 1970 startte hij aan een 10-jarig project waarbij hij een rotssculptuur over de Canadese Vissers en hun gezin beeldhouwde. Helaas overleed hij voordat het stuk was afgewerkt. Verschillende kunstwerken en de rotssculptuur zijn te bewonderen in het DeGarthe Gallery and museum.


Fisherman's Monument
Fisherman's Monument
Peggy's Cove