Pembroke

Ontario

  • Downtown Pembroke
    Downtown Pembroke
  • Algonquin NP
    Algonquin NP

Recreatieve omgeving

Pembroke ligt in het hart van de Ottawa-vallei, op een ideale ligging van slechts 1,5 uur rijden van Ottawa en 30 minuten van Algonquin Provincial parkPembroke is daarnaast ook gelegen aan 3 rivieren, namelijk de Indian River, Muskrat River en de Ottawa river. Hierdoor kent de omgeving veel recreatieve doeleinden zoals kanoën en kajakken. De plaats heeft 14.000 inwoners.  

Kortom, Pembroke heeft genoeg te bieden voor jong en oud en is zeker de moeite waard om mee te pikken tijdens een rondreis in Oost-Canada.


Klimaat

Pembroke heeft een aangenaam klimaat, met warme zomers met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 26 graden. Er valt gemiddeld weinig neerslag. De winters zijn ook mild en hebben een gemiddelde temperatuur van ongeveer rond het vriespunt. Hierdoor is Pembroke een ideale bestemming en kunt u het in alle seizoenen goed bezoeken.

Algonquin Provincial park

Algonquin Provincial park is opgericht in 1893 en was het eerste Provinciale park in Ontario. Het park biedt veel recreatieve doeleinden en is de thuisbasis van meer dan 200 verschillende diersoorten. Dit komt door de uitgerekte bossen en vele wateren die in het park te vinden zijn. Algonquin Provincial Park is namelijk het verzamelpunt van 5 grote rivieren. In het Park ligt Georgian Bay en de Ottawa River. Vanaf Pembroke kunt u het park bezoeken via Highway 60 die dwars door het park loopt.

Kajakken in Algonquin Provincial Park
Kajakken in Algonquin Provincial Park

Pembroke Heritage Murals

Wandel door Pembroke en krijg een beeld van het rijke erfgoed van het gebied, aan de hand van 30 muurschilderingen op de  gebouwen in de stad. Het bekijken van de binnenstadsmuren duurt ongeveer anderhalf uur en de schilderijen beelden de evoluerende geschiedenis van Pembroke uit . De kunstwerken, vervaardigd door lokale en nationale kunstenaars, variëren in stijl.

Mural Arts Pembroke
Mural Arts Pembroke

Het Champlain Trail Museum:

Maak een reis terug in de tijd terwijl u door het museum en pioniersdorp wandelt met een van de de grootste collecties van objecten uit de Ottawa Valley. Ontdek en replica van de astrolabium van Samuel de Champlain en verken Pembroke rond de eeuwwisseling terwijl u door een Victoriaans huis wandelt en een kijkje neemt in een vroege dokterspraktijk.Champlain Trail Pioneer Village
Champlain Trail Pioneer Village

Fun Facts!

1. Pembroke is de kleinste stad in Ontario met ongeveer 14 km².

2. Als je alle trottoirs in Pembroke in één lange rij hebt gerangschikt, dan zou te voet van Pembroke naar Renfrew kunnen lopen. (Pembroke heeft ongeveer 65 km trottoir.)

3. De stad Pembroke bezit en onderhoudt 24 openbare parken, die een totale oppervlakte hebben van 200 hectare.